ادرنک در گوگل ادز چیست؟

ادرنک در گوگل ادز

همه ما تبلیغاتی را که در جستجوی Google و از طریق پلتفرم Google Ads ارائه می‌شوند، دیده ایم. اما شاید این سوال برای شما هم پیش آمده است که گوگل چگونه تعیین می‌کند که تبلیغات را با چه ترتیبی در صفحه نتایج موتور جستجو (SERP) نشان دهد؟ این موضوع آنقدر که به نظر می رسد ساده نیست!

گوگل از فرمولی به نام رتبه آگهی (ادرنک) برای تعیین جایگاه سایت ها استفاده می کند. با استفاده از این فرمول، گوگل در نهایت تصمیم می گیرد که کدام تبلیغات در کدام موقعیت نمایش داده شوند. در ادامه این مقاله قصد داریم نگاهی به ادرنک در گوگل ادز و یا رتبه آگهی و عوامل تأثیر گذار بر آن بیندازیم، پس تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.

رتبه آگهی یا ادرنک در گوگل ادز چیست؟

Ad Rank یا رتبه آگهی در تبلیغات گوگل معیاری است که مکان تبلیغات شما را در صفحه نتایج جستجو تعیین می کند. در هر باری که آگهی شما واجد شرایط نمایش باشد، رتبه آگهی شما محاسبه می شود. بنابراین در هر مزایده ای که انجام می شود، رتبه آگهی می تواند بسته به میزان رقابت، دستگاه جستجو و کیفیت تبلیغ شما در آن لحظه تغییر کند.

مزایده گوگل، موقعیت تبلیغات را در SERP تعیین می کند. اما برخلاف اکثر مزایده ها، برنده لزوماً بالاترین پیشنهاد دهنده نیست. در مزایده تبلیغات گوگل، مبلغ پیشنهادی تنها یکی از عواملی است که برای تعیین رتبه کلی تبلیغات در نظر گرفته می شود. امتیاز کیفی تبلیغات گوگل ادز چیزی است که موقعیت تبلیغات شما را در نتایج جستجو تعیین می کند.

بنابراین، اگر در این روش تبلیغاتی یعنی پرداخت به ازای کلیک (PPC)، اولین رتبه در بالای صفحه نتایج جستجو را داشته باشید، الزاما به این معنی نیست که بالاترین پیشنهاد قیمت را به گوگل داده اید.

رتبه آگهی در گوگل ادر

بالاترین جایگاه تبلیغات معمولاً بیشترین تعداد کلیک را دریافت می کند، به همین دلیل است که جایگاه بالا در تبلیغات گوگل تا این حد اهمیت دارد.

برای اطلاع از نحوه محاسبه Ad Rank یا همان رتبه آگهی و نحوه افزایش رتبه آگهی خود در تبلیغات گوگل، با ادامه مقاله همراه ما باشید.

ادرنک در گوگل ادز چگونه محاسبه می شود؟

اگرچه گوگل هرگز فرمول دقیق رتبه آگهی را تأیید نکرده است، اما فاکتورهای اصلی مورد استفاده در آن را نشان داده است.

فرمول محاسبه ادرنک

به طور دقیق تر عوامل شناخته شده در رتبه آگهی تبلیغات گوگل یا همان اد رنک عبارتند از:

  • Bid کلمات کلیدی (هزینه پیشنهادی به گوگل به ازای هر کلمه کلیدی)

هنگامی که هزینه پیشنهادی کلمات کلیدی را تنظیم می کنید، درواقع به Google Ads می گویید که حداکثر مبلغی را که می خواهید برای یک کلیک روی تبلیغ خود بپردازید، چقدر است. میزان هزینه ای که در نهایت پرداخت می کنید اغلب کمتر از مبلغ پیشنهادی خواهد بود و می توانید هر زمان که بخواهید پیشنهاد هزینه خود را تغییر دهید.

  • کیفیت آگهی تبلیغاتی و صفحات فرود

Google Ads همچنین بررسی می کند که تبلیغ شما و وب سایتی که تبلیغات خود را به آن لینک داده اید چقدر برای مشتری مرتبط و مفید است. ارزیابی گوگل از کیفیت تبلیغات شما در امتیاز کیفی تبلیغات شما خلاصه می‌شود، که می‌ توانید آن را در حساب Google Ads خود مشاهده کنید و برای بهبود آن تلاش کنید.

در مقاله روش های بهبود امیتاز کیفی گوگل، می توانید با بهترین راهکارها در جهت افزایش کوالیتی اسکور آشنا شوید.

  • میزان رقابت مزایده

اگر دو آگهی که برای یک موقعیت با هم رقابت می کنند دارای اد رنک مشابهی باشند، هر کدام فرصت مشابهی برای کسب آن موقعیت خواهند داشت. با افزایش فاصله بین دو AD Rank تبلیغ کننده، آگهی با ادرنک بالاتر، احتمال برنده شدن بیشتری خواهد داشت، که این موضوع می تواند به دلیل پیشنهاد پرداخت هزینه بیشتر به گوگل باشد. بنابراین هرچقدر در کلمات کلیدی شما رقابت بیشتری وجود داشته باشد، شرایط قرار گرفتن در رتبه های بالاتر پیچیده تر می شود.

  • زمینه جستجوی شخص

در زمان مزایده گوگل و به هنگام محاسبه رتبه آگهی، گوگل مواردی دیگری را هم بررسی می کند که این موارد عبارت اند از عبارات جستجویی که شخص وارد کرده است، موقعیت مکانی شخص در زمان جستجو، نوع دستگاهی که از آن استفاده می‌کند (مثلاً تلفن همراه یا دسکتاپ)، زمان جستجو، ماهیت جستجو شخص، سایر تبلیغات و نتایجی که در صفحه جستجو نمایش داده می شوند و سایر سیگنال ها و ویژگی های کاربر.

  • تأثیر مورد انتظار از آگهی تبلیغاتی و افزونه ها

هنگامی که تبلیغ خود را ایجاد می کنید، این امکان برای شما وجود دارد که اطلاعات اضافی مانند شماره تلفن یا لینک های بیشتری از سایت خود را به آگهی تبلیغاتی اضافه کنید. اینها افزونه ها یا دارایی های گوگل ادز نامیده می شوند. Google Ads تخمین می زند که دارایی ها و سایر قالب های تبلیغاتی (Ad format) که استفاده می کنید بر رتبه تبلیغ شما تأثیر می گذارد.

حال به مثال زیر توجه کنید:

در اینجا یک مثال ساده از نحوه عملکرد رتبه آگهی آورده شده است. این مثال همه عواملی که در بالا مورد بحث قرار گرفت را در نظر نمی گیرد، اما در عوض قصد دارد یک نمای کلی از الگوریتم های گوگل را در سطح بالایی به شما ارائه دهد:

فرض کنید که ادر رنک مربوط به 5 تبلیغ کننده 80، 50، 30، 10 و 5 باشد.

اگر حداقل رتبه آگهی لازم برای نمایش در بالای نتایج جستجو 40 باشد، تنها دو تبلیغ‌ کننده اول (با رتبه‌ های تبلیغاتی 80 و 50) از حداقل بالاتر رفته و بالاتر از نتایج ارگانیک نشان داده می‌شوند.

اگر حداقل رتبه آگهی لازم برای نمایش در پایین صفحه نتایج جستجو 8 باشد، دو نفر از سه تبلیغ‌ کننده باقیمانده (با رتبه‌های آگهی 30 و 10) در پایین صفحه نتایج جستجو نشان داده می ‌شوند. تبلیغ کننده با اد رنک 5 حداقل میزان رتبه آگهی را برآورده نکرده است و بنابراین اصلاً نمایش داده نخواهد شد.

در خصوص فاکتور های مربوط به نمایش در بالای صفحه سرچ و همچنین نمایش در جایگاه اول صفحه سرچ، تبلیغ‌ کننده با رتبه آگهی 80 (در جایگاه اول بالاتر از نتایج ارگانیک) 1 ایمپرشن برای هر دو فاکتور (نمایش در بالای صفحه، نمایش در جایگاه اول) خواهد داشت. تبلیغ کننده با رتبه آگهی 50 (در جایگاه دوم بالای نتایج جستجو ارگانیک) 1 ایمپرشن برای نمایش در بالای صفحه خواهد داشت. تبلیغ کننده با رتبه تبلیغ 30 (در جایگاه اول پایین نتایج جستجو ارگانیک) هیچ ایمپرشنی برای نمایش در بالای صفحه و یا جایگاه اول نخواهد داشت درست همانند تبلیغ کننده با رتبه تبلیغ 10 که در جایگاه دوم پایین نتایج جستجو ارگانیک قرار گرفته است.

نحوه عملکرد رتبه آگهی

جهت بهبود سهم نمایش خود از موقعیت مکانی برتر و مطلق در بالای صفحه نتایج جستجو، می توانید:

  • کیفیت تبلیغات و تجربه صفحه فرود خود را بهبود بخشید
  • قیمت پیشنهادی خود را افزایش دهید

تبلیغات بهتر به معنای رتبه آگهی بهتر است

هر بار که شخصی جستجویی را در گوگل انجام می دهد که باعث نمایش تبلیغاتی می شود که در مزایده گوگل شرکت کرده اند، گوگل رتبه آگهی را محاسبه می کند. قیمت پیشنهادی شما و فاکتور هایی که در زمان مزایده وجود دارند همانند CTR مورد انتظار، ارتباط آگهی، تجربه صفحه فرود و سایر فاکتور ها در زمان محاسبه رتبه آگهی اندازه گیری می شوند . با بهبود عوامل زیر می توانید به بهبود مؤلفه های کیفی رتبه آگهی خود کمک کنید:

  • نرخ کلیک مورد انتظار آگهی شما: این فاکتور بر اساس کلیک‌ها و تعداد بازدیدهای قبلی آگهی شما است (با بهینه سازی آگهی تبلیغاتی و استفاده از دارایی ها می توان به بهبود آن کمک کرد)
  • ارتباط تبلیغ شما با جستجو: تبلیغ شما تا چه حد به چیزی که شخص جستجو می کند مرتبط است.
  • کیفیت صفحه فرود شما: صفحه شما چقدر مرتبط، شفاف و آسان برای استفاده کاربران است.

فاکتورهای کیفی رتبه آگهی بر چه مواردی تأثیر می گذارد؟

مؤلفه‌های کیفی رتبه آگهی یا همان اد رنک به روش‌های مختلفی استفاده می‌ شوند و می ‌توانند بر موارد زیر تأثیر بگذارند:

  • واجد شرایط بودن نمایش آگهی در مزایده: معیارهای کیفی تبلیغات در تعیین رتبه آگهی و اینکه آیا آگهی شما اصلاً واجد شرایط ظاهر شدن است یا خیر کمک می کند.
  • هزینه واقعی به ازای هر کلیک (CPC): تبلیغات با کیفیت بالاتر اغلب منجر به کاهش CPC می شود. این بدان معناست که وقتی تبلیغات شما کیفیت بالاتری داشته باشد، به ازای هر کلیک کمتر پرداخت می کنید.
  • واجد شرایط بودن دارایی ها برای نمایش: Ad rank تبلیغات شما تعیین می‌کند که آیا آگهی شما واجد شرایط نمایش با دارایی‌های تبلیغاتی و سایر قالب‌های تبلیغاتی، سایت لینک ها هست یا خیر.

در پایان

به طور کلی، تبلیغات با کیفیت بالاتر معمولاً منجر به کاهش هزینه تبلیغات گوگل و همچنین موفقیت بیشتر کمپین می شود. زمانی که تبلیغاتی که نشان می‌دهیم با آنچه مشتریان جستجو می‌کنند مطابقت داشته باشد، سیستم Google Ads هم به شما برای رسیدن به نتیجه دلخواه کمک می کند. راه اصلی برای افزایش رتبه آگهی خود در تبلیغات گوگل این است که به فاکتورهای مطرح شده توجه داشته باشید و یک استراتژی برای رسیدگی به این موضوع در کمپین خود داشته باشید.

برای دستیابی به یک تبلیغ در رتبه اول، باید به دقت در مورد ارتباط آن و تجربه کاربری فکر کنید. و فراموش نکنید عوامل رتبه بندی تبلیغات به آنچه مشتریان بالقوه شما در SERP می بینند متوقف نمی شود. برای یک کمپین جستجوی پولی موثر، باید مراقب صفحه فرود خود نیز باشید.

No comment

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *