در این مقاله سعی کرده ایم چکیده ای ساده و روان برای درک کامل از تولید محتوا را ارائه دهیم. موضوعی که در حال حاضر به یکی از دغدغه های صاحبین کسب و کاراهای مختلف و از طرفی به یکی از روش های درآمد زایی برای افراد و شرکت های مختلف تبدیل شده است. اگر شما هم می خواهید صفر تا صد تولید محتوا را یاد بگیرید تا انتها ی این مقاله با ما همراه باشید.
محتوا چیست؟
قبل از اینکه وارد بحث شیرین تولید محتوا شویم نیاز داریم که تعریف محتوا را بدانیم. متن، عکس، ویدئو، پادکست و هرچیزی که بتواند پیامی را به دیگران منتقل کند محتوا نامیده می شود. متنی که همین حالا مشغول خواندن آن هستید، ویدئویی که در اینستاگرام یا یوتیوب می بینید یا پادکستی که گوش می کنید، همگی نوعی از محتوا هستند.
تعریف تولید محتوا:
“با توجه به این تعریف، تولید محتوا یعنی تولید یک پیام، در قالب متن، تصویر، ویدئو، فایل صوتی و… .”
انواع تولید محتوا:
تولید محتوا که این روز ها به یک شغل پر درآمد هم تبدیل شده است می تواند به شکل های مختلف باشد. بسته به نیاز مخاطب، پلتفرم ارائه دهنده محتوا و …، تولید محتوا می تواند انواع مختلفی داشته باشد که به برخی از آن ها عبارت اند از:
- تولید محتوای متنی، مانند انواع مقالات
- تولید محتوای تصویری، مانند اینفوگرافیک ها
- تولید محتوای ویدئویی، مانند انواع موشن گرافیک
- تولید محتوای صوتی، مانند انواع پادکست ها
نکات ضروری در تولید محتوا متنی:
رایج ترین شکل تولید محتوا، تولید محتوای متنی می باشد که کاربرد های بسیاری در سئو و بهینه سازی سایت، اینستاگرام و … دارد. دراین قسمت سعی داریم نکاتی را درباره تولید یک محتوای متنی عنوان کنیم، پس کاغذ و قلمتان را بردارید و نکات زیر را یادداشت کنید.
قدم اول: هدف محتوای شما چیست؟
هدف گذاری، اولین و مهم ترین مرحله در هر کاریست. اگر محتوای شما هدفی را دنبال نکند، قطعا به جایی هم نخواهد رسید. خیلی واضح و شفاف بنویسید که قرار است با نوشتن این محتوا به چه چیزی برسید؟
قدم دوم: مخاطب محتوای شما کیست؟
هر محتوایی مخاطب مخصوص خود را دارد. مخاطب محتوای شما کیست؟ چند سال دارد؟ علایقش چیست؟ در محتوای شما به دنبال چه چیزیست؟ پاسخ تمام این سوالات می شود پرسونای مخاطب شما!
مثلا همین حالا شما مخاطب این محتوا هستید، احتمالا جوان هستید، ابتدای راه یاد گیری هستید و به دنبال نکات کاربردی و اولیه برای تولید محتوا! پس اگر من از کانتنت کلاسترینگ صحبت می کردم احتمالا از خواندن این مقاله صرف نظر می کردید. بنابراین در قدم دوم باید مخاطب خود را به خوبی بشناسید و متناسب با نیاز مخاطب خود، محتوای مورد نظر را تولید کنید. شاید در ابتدای کار شناخت نیازهای مخاطب کمی دشوار به نظر برسد اما نگران نباشید، رفته رفته متوجه آن می شوید.
قدم سوم: ایده ی شما چیست؟
ایده ی شما وجه تمایز شما با رقبایتان است. هرچقدر ایده ی شما خاص ترباشد، اشتیاق مخاطب به دنبال کردن شما بیشتر خواهد شد. همیشه یک چک لیست از ایده هایتان داشته باشید و مدام آنها را پردازش کنید. مطالعه کنید و اطلاعاتتان را بروز نگه دارید و بدانید اگر این موارد را رعایت نکنید روزی ایده هایتان ته خواهد کشید!
قدم چهارم: پردازش ایده
بعد از انتخاب ایده ی کلی، نوبت به انتخاب موضوعات و کلمات کلیدی می رسد که کلیدی ترین بخش کار است. اینجاست که باید ایده ی خود را به کلمات تبدیل کنیم. دقیقا همان کلماتی که مخاطبمان به دنبال آن می گردد.
حالا چطور؟ خیلی ساده است. با جستجو در گوگل. این فرآیند، سرچ کیورد یا جستجوی کلمات کلیدی نام دارد. که یکی از حیاتی ترین بخش های تولید محتواست. در واقع جستجوی کلمات کلیدی، پیدا کردن و تحلیل کردن همان کلماتیست که افراد آن ها را در موتور های جستجو سرچ می کنند و یکی از اقدامات اصلی برای سئو محسوب می شود.
مثلا من میخواهم درباره ی روش های برنامه ریزی مقاله ای بنویسم. وقتی عبارت ” روش های برنامه ریزی” را سرچ کنم با تصویر زیر در مرورگر مواجه می شوم:
پیشنهادات گوگل به شما کمک می کند که ایده یابی کنید، سرفصل های مقاله ی خود را پیدا کنید و به طور کلی بخشی از مسیرتان را بیابید. از این کلمات می توانید به عنوان کلمه کلیدی اصلی مقاله خود استفاده کنید. مهم است که به اندازه از کلمه کلیدی استفاده کنید، نه خیلی خیلی کم و نه خیلی زیاد! خیلی سخت نگیرید! فقط جوری بنویسید که مورد پسند مخاطبتان باشد و مطمئن باشید محتوایی که مورد پسند مخاطب قرار بگیرد، مورد پسند گوگل هم خواهد بود.
قدم پنجم: آنالیز رقبا
اگر میخواهید مقاله ی شما از رقبایتان بهتر دیده شود باید به خوبی آنها را آنالیز کنید، نقاط ضعف و قوت آنها را شناسایی کنید، از نقاط قوت آنها الگو بگیرید و سعی کنید نقاط ضعف آنها را تکرار نکنید. ببینید کجای کارشان به اصطلاح می لنگد، از همان ها استفاده کنید تا از رقیبتان پیشی بگیرید.
قدم ششم: دست به کار شوید
تا اینجا هر نکته ای لازم بود بدانید را فرا گرفتید. حالا وقت دست به کار شدن و نوشتن اولین محتوای متنی ست. قبل از شروع، تیترها و زیر تیترها را مشخص کنید. مهم نیست اگر کامل نباشد، فقط بنویسید! در طول نگارش محتوا کامل خواهد شد. باید یک مسیر برای خودتان مشخص کنید و طبق آن قدم بردارید.
مثلا فرض کنید میخواهید درباره ی “پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا” مقاله بنویسید. تیترهای مهم شما اینگونه خواهد بود:
– ویروس کرونا چیست؟
– علائم ویروس کرونا
– روش های پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا
– بهترین راه پیشگیری از ابتلا به کرونا
– درمان کرونا
این ها می توانند بخشی از تیترهای مقاله ی شما باشند که مسیر کلی را به شما نشان می دهند.
قدم هفتم: محتوایتان را بسازید
هر محتوا سه بخش اصلی دارد: مقدمه، بدنه و نتیجه گیری. برای شروع می توانید از مقدمه شروع کنید و سپس به بدنه و نتیجه گیری بپردازید و یا ابتدا بدنه ی مقاله را بنویسید و سپس مقدمه و نتیجه گیری.
- مقدمه
دقت داشته باشید که فقط 5 ثانیه فرصت دارید تا نظر مخاطب را جذب کنید! فقط 5 ثانیه!!! جذاب بنویسید طوریکه مخاطب را وادار به ماندن کنید. سعی کنید در این قسمت، به مطالب مهم و کلیدی مقاله اشاره کنید.
- بدنه
سعی کنید ساده و روان بنویسید. از کلمه کلیدی اصلی و هم خانواده های آن در بخش بدنه، استفاده کنید ولی زیاده روی نکنید! غلط املایی نداشته باشید. از علائم نگارشی به درستی استفاده کنید. گاهی استفاده کردن یا نکردن از علائم نگارشی موجب میشود منظور شما اشتباه فهمیده شود.
- نتیجه گیری
مخاطبی که تا اینجای مقاله همراه شما مانده بیشترین پتانسیل را دارد تا از او درخواست تعامل داشته باشید. مثلا از او بخواهید نظرش را بیان کند، در خبرنامه عضو شود و یا… البته قبل از درخواست، نتیجه گیری کوتاهی از مطلب خود ارائه دهید.
قدم هشتم: چکش کاری
بعد از نوشتن مقدمه، بدنه و نتیجه گیری، نوبت به چکش کاریست. یعنی بازبینی کلی محتوا! این کار باعث می شود غلط های املایی خود را تصحیح کنید، علائم نگارشی اشتباه را ویرایش کنید، پاراگراف ها را تقسیم بندی کنید و به طور کلی مقاله ی خود را بازبینی کنید تا بهترین نتیجه را بگیرید. شاید اینکار به نظرتان بیهوده باشد ولی نتایج بسیار خوبی در خروجی شما حاصل خواهد کرد. به من اعتماد کنید و محتوای خود را چکش کاری کنید.
در این مرحله سعی کنید از تصاویر مرتبط با محتوای خود استفاده کنید. تصاویری جذاب که باعث شوند مخاطب روی آنها مکث کند. حتی الامکان از تصاویر سایت های دیگر استفاده نکنید و سعی کنید تصاویری با کیفیت خوب، دارای رنگ بندی جذاب و حجم مناسب بکار ببرید تا لود شدن تصاویر باعث کند شدن صفحه نشود.
اصول تولید محتوا بحثی نیست که بتوان در یک مقاله به آن پرداخت. قطعا مطالب بیشتری وجود دارد که در مقالات بعدی به آنها می پردازم. مقالات خارجی و داخلی را مطالعه کنید و ایده بگیرید. تمرین کنید و در تلاش باشید.
از اینکه تا اینجا مرا همراهی کردید بی نهایت سپاسگزارم. درصورتی که برای صفخات سایت خود، پیج اینستاگرام و… نیاز به تولید محتوا می توانید با شماره 09356555911 با ما در ارتباط باشید.
No comment