بررسی انواع استراتژی های قیمت گذاری در گوگل ادز

انواع استراتژی های قیمت گذاری در گوگل ادز

در مقالات قبلی گفتیم که نمایش سایت شما با استفاده از تبلیغات گوگل به quality score  و هزینه هر کلیک شما بستگی دارد. در صورتی که در مزایده گوگل، امتیاز کیفی بالاتری داشته باشید و همچنین هزینه بیشتری نیز به ازای هر کلیک پرداخت کنید، سایت شما نیز در رتبه بالاتری نمایش خواهد داشت. در مقاله مربوط به quality score به تفصیل درباره روش های بهینه سازی این فاکتور مهم پرداخته ایم. هزینه هر کلیک اما می تواند بر اساس استراتژی قیمت گذاری در تبلیغات شما، متفاوت باشد که در این مقاله قصد داریم به بررسی انواع استراتژی های قیمت گذاری گوگل ادز بپردازیم.

انواع استراتژی های قیمت گذاری گوگل ادز:

استراتژی های قیمت گذاری در تبلیغات گوگلبه طور کلی دو نوع استراتژی تعیین هزینه در گوگل ادز وجود دارد.

  • استراتژی قیمت گذاری دستی (Manual bidding strategy)
  • استراتژی قیمت گذاری اتوماتیک (Automated bid strategy)

نکته: البته در گوگل ادز یک اسراتژی نیمه اتوماتیک یا Semi Automated نیز به نام Enhanced CPC نیز وجود دارد که در همین مقاله به آن خواهیم پرداخت.

در روش پیشنهاد قیمت دستی یا همان Manual bidding strategy، هزینه هر کلیک می تواند توسط شما تغییر کند و تمامی هزینه ها تحت کنترل شماست. درحالیکه در روش قیمت گذاری اتوماتیک، شما به گوگل اجازه می دهید که هزینه هر کلیک را تعیین کند. در این روش کنترل قیمت تبلیغات در گوگل تا حد زیادی در کنترل گوگل می باشد.

استراتژی های قیمت گذاری در سطح کمپین تعیین می شوند و جز تنظیماتی هست که شما می توانید هر لحظه ای که می خواهید آن را تغییر دهید. ویرایش و تغییر استراتژی قیمت گذاری در قسمت setting کمپین شما قابل انجام خواهد بود.

در ادامه مقاله به توضیح انواع استراتژی های تعیین قیمت در گوگل ادز خواهیم پرداخت.

روش قیمت گذاری دستی Manual CPC Bidding

با استفاده از این روش، هزینه هر کلیک به صورت دستی و توسط خود شما تعیین می شود. در این روش شما می توانید بیشترین میزان کنترل را بر هزینه تبلیغات خود داشته باشید. چرا که هزینه تک تک کلمات کلیدی توسط شما تعیین می شود.

در روش قیمت گذاری Manual CPC در ابتدا و هنگام وارد کردن کلمات در ادگروپ می بایست یک هزینه به صورت پیش فرض برای تمام کلمات کلیدی موجود در ادگروپ تعیین کنید. بعد از آن و پس از مشخص شدن امتیاز کیفی تبلیغات شما، پیشنهادات گوگل برای قرار گیری در جایگاه های مختلف به ازای هر کلمه کلیدی مشخص می شود و شما می توانید هزینه کلمات کلیدی مختلف را افزایش و یا کاهش دهید.

این روش قیمت گذاری مستلزم این است که شما به عنوان مدیر کمپین مورد نظر، هزینه کلمات را در زمان های مختلف به صورت دائمی بررسی کنید و در صورت لزوم هزینه کلمات را افزایش و یا کاهش دهید. چرا که مزایده گوگل ممکن است در هر لحظه تغییر کند و به دنبال آن هزینه لازم برای قرار گیری در رتبه های مختلف نیز ممکن است بیشتر و یا کمتر شود.

برای مثال ممکن است هزینه کلمه ای که در روز گذشته با 0.5 دلار نمایش مناسبی داشته، افزایش یافته باشد و اکنون حداقل هزینه برای نمایش تبلیغ شما با کلمه مورد نظر 0.7 دلار باشد، بنابراین لازم است هزینه کلمه کلیدی مورد نظر افزایش پیدا کند. یا ممکن است به صورت پیش فرض bid کلمات کلیدی یک ادگروپ را بر روی 0.5 دلار گذاشته باشید، در صورتیکه کلمات مورد نظر با 0.3 دلار نیز در جایگاه خوبی نمایش داشته باشند، پس می توانید هزینه کلمات را کاهش دهید تا هزینه اضافی از تبلیغات شما کسر نشود.

 پس اگر از این روش قیمت گذاری برای تبلیغات خود استفاده می کنید، باید هزینه کلمات کلیدی خود را نیز به صورت مرتب بررسی کنید.

روش قیمت گذاری نیمه اتوماتیک Enhanced CPC

در این روش که ترکیبی از روش دستی و اتوماتیک برای قیمت گذاری کلمات کلیدی در تبلیغات گوگل است، علاوه بر اینکه شما به صورت دستی می توانید هزینه کلمات را افزایش و کاهش دهید، گوگل هم می تواند هزینه کلمات را به منظور دریافت بیشترین نرخ تبدیل تغییر دهد.

روش قیمت گذاری اتوماتیک Automated bid strategy:

ممکن است شما زمان کافی برای بررسی و تغییر هزینه ها به صورت دستی نداشته باشید و از طرفی هم بخواهید با استفاده از تبلیغ در گوگل در رتبه های برتر گوگل قرار بگیرید و سود و فروش مورد نظر خود را به دست آورید. گوگل به این منظور استراتژی های قیمت گذاری اتوماتیک را برای شما در نظر گرفته است. همانطور که از نام این روش پیداست، در این استراتژی قیمت گذاری، هزینه هر کلیک به صورت اتوماتیک و توسط گوگل، بر اساس یک سری محاسبات پیچیده تعیین می شود و شما در تعیین هزینه هر کلیک نقشی نخواهید داشت.

در روش های اتوماتیک، گوگل بر اساس اهدافی که شما برای تبلیغ خود مشخص کرده اید، هزینه هر کلمه کلیدی را به گونه ای تعیین می کند که بیشترین میزان بازخورد را برای شما به همراه داشته باشد.

البته باید توجه داشته باشید که گوگل برای آنالیز تبلیغات شما و تعیین بهترین هزینه برای کلیک های شما به یک بازه زمانی (حدودا چند روز) نیاز دارد تا بتواند بهترین و بهینه ترین هزینه را برای کلیک های شما در نظر بگیرد. بنابراین در روش استراتژی قیمت گذاری اتوماتیک باید صبور باشید و به گوگل اعتماد کنید تا بهترین عملکرد مورد نظر را برای تبلیغات شما داشته باشد.

در ادامه به بررسی انواع روش های قیمت گذاری اتوماتیک در تبلیغات گوگل خواهیم پرداخت.

استراتژی قیمت گذاری Target CPA:

در روش قیمت گذاری CPA یا هزینه در ازای اقدام کاربر، شما می توانید بسته به هدف خود، هزینه را بابت یک عمل خاص تعیین کنید. برای مثال اگر می خواهید کاربر با شما تماس بگیرد، می توانید برای گوگل مشخص کنید که حاضرید به ازای تماس کاربر مبلغ 1دلار پرداخت کنید. در واقع شما ارزش لمس دکمه تماس، توسط کاربر را (cost-per-acquisition) یک دلار تعیین کرده اید.

در این شرایط گوگل به گونه ای رفتار می کند که با توجه به CPA مشخص شده از طرف شما، هزینه کلمات کلیدی به گونه ای تعیین شود که بتواند بیشترین میزان نرخ تبدیل را برای شما به همراه داشته باشد.

گوگل در این روش هزینه کلمات کلیدی را به گونه ای مدیریت می کند که کلماتی که بیشترین ورودی و نرخ تبدیل را برای شما دارند کلیک بیشتری دریافت کنند. در این روش ممکن است گوگل از هزینه تعیین شده توسط شما بیشتر یا کمتر مصرف کند اما معمولا سعی می شود هزینه هر کلیک نزدیک به CPA مشخص شده از طرف شما باشد.

قبل از استفاده از این روش و سایر روش های قیمت گذاری اتوماتیک باید  Conversion Tracker یا ردیابی نرخ تبدیل را در اکانت خود فعال کنید تا بتوانید تمام کانورژن ها را رصد کنید. انجام این کار به شما کمک می کند تا از کلماتی که برای شما بیشترین ورودی را دارند مطلع شده و مطمئن شوید که بیشترین هزینه بر روی این کلمات است. در نقطه مقابل نیز کلماتی که برای شما سود دهی ندارند نیز مشخص می شود.

استراتژِی قیمت گذاری Target ROAS bidding:

در روش قیمت گذاری ROAS یا نرخ بازگشت سرمایه، شما می توانید ارزش هر تبدیل (Conversion Value) را مشخص کنید. برای مثال می توانید ارزش هر خرید کاربر را مشخص کنید. با این کار درواقع برای گوگل مشخص می کنید که کلیک کاربر به ازای هزینه ای که می کنید، چقدر برای شما سود دارد.

در این روش قیمت گذاری، گوگل هزینه کلمات کلیدی مختلف را به گونه ای تعیین می کند که هم بیشترین میزان کانورژن را دریافت کنید و هم بیشترین حاشه سود ممکن دست پیدا کنید. یعنی گوگل هزینه شما را بر روی کلماتی متمرکز می کند که بیشترین نرخ تبدیل و همچنین حاشیه سود (بازگشت سرمایه) را برای شما داشته باشند.

استراتژی قیمت گذاری Maximize Clicks:

استراتژی قیمت گذاری Maximize Clicks را می تواند ساده ترین و در عین حال پرکاربرد ترین روش قیمت گذاری اتوماتیک در گوگل ادز دانست. در این روش می بایست بودجه ای را برای تبلیغات خود در نظر بگیرد. سپس گوگل بر اساس بودجه شما هزینه کلمات رو طوری تعیین می کند که بیشترین میزان کلیک را برای تبلیغات خود دریافت کنید.

در این روش بهتر است برای کنترل بهتر هزینه ها،  یک سقف برای هزینه کلمات کلیدی تعیین کنید، تا هزینه هایی که گوگل برای کلمات مختلف در نظر می گیرد از سقفی که شما تعیین کردید بیشتر نشود.

برای مثال در تصویر زیر، حداکثر هزینه به ازای هر کلیک 1.5 لیر تعیین شده است. با انجام این کار، گوگل نمی تواند به ازای هر کلمه کلیدی هزینه ای بیشتر از این مقدار کسر کند.

 

روش قیمت گذاری ماکزیمم کلیک در تبلیغات گوگلاستفاده از این استراتژی قیمت گذاری گوگل ادز نیز، نیازمند یک بازه زمانی یادگیری برای گوگل است، تا گوگل بتواند بهترین عملکرد ممکن را در تعیین هزینه کلمات داشته باشد.

استراتژی قیمت گذاری Maximize Conversion:

با استفاده از این روش قیمت گذاری، گوگل هزینه کلمات کلیدی را به گونه ای تعیین می کند که بیشترین میزان تبدیل را با توجه به بودجه تبلیغات برای شما به همراه داشته باشد. در این روش نیز باید Conversion Tracker را در کمپین خود فعال کنید.

توجه داشته باشید که در این روش معمولا کل بودجه روزانه شما مصرف خواهد شد. بنابراین مقدار بودجه خود را عدد معقولی قرار دهید.

استراتژی قیمت گذاری Target Impression Share:

در این استراتژی قیمت گذاری که بیشتر برای کمپین های شبکه نمایش (Display) مناسب است، گوگل هزینه کلیک های شما را به گونه ای تنظیم می کند که بنر و آگهی تبلیغاتی شما بیشترین میزان نمایش را داشته باشد. در این روش گوگل از یک سیستم قیمت گذاری هوشمند استفاده می کند تا آگهی شما در مهم ترین صفحات نتایج به کاربران مختلف نمایش داده شود.

کدام استراتژی قیمت گذاری در گوگل ادز بهتر است؟

  • استراتژی های قیمت گذاری در کمپین های مختلف باید با توجه به اهداف تجاری و همچنین بودجه تبلیغاتی شما تعیین شوند.
  • اگر هدف شما از تبلیغات، فروش بیشتر، افزایش lead با استفاده از تبلیغات گوگل و یا افزایش کانورژن است، استراتژی های قیمت گذاری CPA، ROAS و Maximize Conversion برای شما مناسب است.
  • اگر می خواهید بازدید کنندگان سایت خود را افزایش دهید استراتژی CPC می تواند برای شما مناسب باشد.
  • اگر هدف شما از تبلیغات برند سازی است کمپین های نمایشی که بیشترین بازدید را برای بنر های شما خواهند داشت برای شما مناسب هستند.

برای موفقیت در استراتژی های هوشمند گوگل ادز لازم است ابتدا اهداف تجاری خود را به صورت دقیق و شفاف تعیین کنید و پس از آن با توجه به بودجه ای که برای تبلیغات در نظر گرفته اید و همچنین شناخت درست و دقیق از استراتژی های گوگل ادز اقدام به تبلیغات در گوگل کنید. در صورت داشتن هر گونه سوال و مشاوره می توانید از طریق راه های ارتباطی فامین، با کارشناسان ما در تماس باشید.


No comment

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *