همه چیز در مورد ردیابی نرخ تبدیل (conversion tracking) در تبلیغات گوگل

google-adwords-conversion-tracking

ردیابی نرخ تبدیل یا همان conversion tracking در تبلیغات گوگل یکی از ویژگی های بسیار کاربردی این پنل است. این فیچر می تواند به شما در تحلیل و بررسی رفتار کاربر پس از ورود به سایت کمک شایانی کند. با استفاده از این قابلیت گوگل ادز شما قادر خواهید بود اطلاعات بسیار مفیدی از کمپین تبلیغاتی خود را به دست آورید، نظیر: کلمات کلیدی که برای شما بهترین بازدهی را دارند، صفحات پر بازدید، کلماتی که منجر به کلیک های بیهوده می شوند و … پیش از آن که به بررسی این قابلیت مهم تبلیغات گوگل بپردازیم بهتر است با مفهوم کانورژن آشنا شویم.

اگر بخواهیم یک تعریف کلی، ساده و یک خطی از کانورژن در فضای بازاریابی دیجیتال ارائه دهیم، می‌توان گفت که : کانورژن به تبدیل کاربر متقاضی محصول یا خدمات به خریدار و یا تکمیل کننده هدف مورد انتظار ما گفته می‌شود. همچنین نسبت کاربرانی که هدف و خواسته مورد نظر ما را انجام داده‌اند، به کل تعداد کاربران بازدید کننده از وبسایت ما نرخ تبدیل یا کانورژن ریت conversion rate گفته می‌ شود.
افزایش درصد کانورژن ریت یا نرخ تبدیل به عوامل متعددی بستگی دارد از جمله: رفع ایرادات و بهینه ‌سازی وب‌ سایت، بهینه ‌سازی تبلیغات، انتخاب کانال‌های تبلیغاتی که بیشترین بازدهی را نسبت به بودجه مصرفی دارند، قیمت منطقی محصولات و رقابتی بودن آن و…
اهداف تبلیغات آنلاین و همچنین نوع تبدیل کاربر به مشتری با توجه به نوع کسب و کار می‌ تواند متفاوت باشد. بطور مثال ممکن است هدف نهایی یک وبسایت فروش محصول، تکمیل یک فرم خاص، دانلود یک فایل یا حتی بازدید از یک صفحه خاص از آن وبسایت باشد که در هر مورد درصد کانورژن و تبدیل متفاوتی مورد انتظار خواهد بود.

در واقع نرخ تبدیل یا کانورژن ریت میزان موفقیت یک وبسایت، اپلیکیشن یا کانال تبلیغات آنلاین در رسیدن به اهدف تعیین شده توسط کاربر و اینکه چه میزان بهینه ‌سازی و اصلاحات برای بهبود عملکرد نیاز است را نشان می‌دهد.

کانورژن ترکینگ یا ردیابی نرخ تبدیل

برای سنجش، اندازه‌گیری، تحلیل اطلاعات و همچنین تعیین استراتژی بازاریابی، ما نیاز داریم تا بتوانیم نرخ تبدیل کاربران ورودی از کانال‌های مختلف مانند گوگل ادز، ارگانیک سئو، شبکه‌های اجتماعی و… را بدست بیاوریم. این موضوع به تصمیم گیری بهتر برای بودجه ‌بندی تبلیغات در کانال‌های مختلف به ما کمک فراوانی می‌کند.
بزرگترین مزیت تبلیغات آنلاین نسبت به تبلیغات آفلاین و سنتی، قابل اندازه گیری بودن آن است که امکان تعیین استراتژی دقیق و کارآمد را برای ما فراهم می‌کند. اطلاع از میزان نرخ تبدیل کاربران نیز قسمت مهمی از این آمار و اطلاعات مربوط به تبلیغات آنلاین می‌باشد که بسته به نوع کانال تبلیغاتی روش‌های متفاوتی برای ردیابی و آگاهی از آن وجود دارد.
به همین این منظور گوگل، ابزارهای قدرتمندی مانند گوگل آنالیتیکس و گوگل تگ منیجر را در اختیار ما قرار داده تا با استفاده از آن ها به رهگیری کاربر و همچنین جمع‌ آوری و تحلیل اطلاعات تاثیرگذار و مهم درباره کاربران بپردازیم تا کاملا آگاهانه و با یک استراتژی منطقی نسبت به مدیریت و بهینه سازی کمپین‌ های تبلیغاتی مختلف خود بپردازیم.

فرض کنید شما مبلغ مشخصی را در هر ماه برای تبلیغات در گوگل ادوردز هزینه می‌کنید و تعدادی کاربر از این کانال وارد وب سایت شما می ‌شوند، اینجاست که نقش کانورژن ترکینگ (conversion tracking) و تشخیص میزان کاربران مفید و کاربرانی که سودی برای شما ندارند مشخص می ‌شود. در اینصورت می توانید میزان بازدهی تبلیغات و هزینه پرداختی بابت آن را مشخص کرده و تصویری روشن برای تصمیم‌ گیری در مورد افزایش یا کاهش بودجه تبلیغاتی خود را داشته باشید.

پس نتیجه می‌گیریم که همه فعالیت‌های تبلیغاتی ما در خدمت ایجاد کانورژن و افزایش درصد آن است تا ما را به هدف یا گل (goal) مورد نظرمان برساند.
جدا از بحث تبلیغات، کانورژن ترکینگ می‌تواند در بهینه‌ سازی کلی وب سایت یا حتی صفحه خاصی از آن به ما کمک کند و لزوما به فضای تبلیغاتی آنلاین محدود نمی‌شود.

conversion tracking در تبلیغات گوگل

میزان موفقیت کمپین های گوگل ادز با درصد انجام عمل مورد نظر صاحبان کسب و کار و وبسایت‌ ها سنجیده می‌شود. به تعبیری اگر ورودی سایت ما از طریق تبلیغات گوگل بسیار بالا باشد ولی سودی که به دنبال آن هستیم از این طریق به ما نرسد تبلیغات مورد نظر ثمره ای نداشته و یک شکست برای کمپین تبلیغاتی محسوب می‌شود.
گوگل برای کمک به جمع آوری دیتا و همچنین بهینه‌ سازی و رفع ایراد کمپین های تبلیغاتی ابزارهای مکمل و قدرتمندی مانند گوگل آنالیتیکس و گوگل تگ منیجر را ارائه کرده است که با استفاده از آن ها می ‌توان بازدهی و اثر بخشی تبلیغات در گوگل را افزایش داد و با چشمانی باز و آگاهانه کمپین های تبلیغاتی را مدیریت کرد.

کانورژن ترکینگ در گوگل ادز به ما کمک می‌کند تا متوجه شویم که دقیقا کدام کلمات کلیدی منجر به کانورژن و تبدیل کاربر به مشتری شده اند و همچین هزینه هر کانورژن برای ما چه میزان بوده است.

ترک کردن یا ردیابی کانورژن ها را در گوگل ادز را به دو روش می‌توان انجام داد:

1. ردیابی مستقیم کانورژن از گوگل ادز

در این روش این امکان وجود دارد که ما بتوانیم بدون نیاز به ابزار آنالیز جانبی مانند آنالیتیکس و تگ منیجر و بصورت مستقیم از داخل داشبورد گوگل ادز با تعریف گل‌های مورد نظرمان کانورژن ‌ها را ردیابی و دیتای مورد نیاز خود را جمع‌آوری کنیم.

برای این منظور در اکانت گوگل ادز خود از قسمت tools و در قسمت MEASUREMENT بر روی Conversions کلیک کنید.

conversion-tracking-در-گوگل-ادز

همانطور که در تصویر مشاهده می کنید شما می توانید به 4 روش کانورژن های مورد نظر خود را تعریف و ردیابی کنید.

  • ردیابی کانورژن های انجام شده در وبسایت شما
  • ردیابی کانورژن های انجام شده در اپلیکیشن شما
  • ردیابی تماس های دریافتی از طریق تبلیغات و وبسایت (که برای کاربران ایرانی امکان پذیر نیست)
  • وارد کردن اطلاعات مربوط به ردیابی کانورژن از طریق سایر ابزار های گوگل مانند آنالیتیکس

در این قسمت گزینه وبسایت را انتخاب می کنیم تا بتوانیم کانورژن های انجام شده در وب سایت خود را مشاهده کنیم.

ردیابی-نرخ-تبدیل-گوگل-ادز

1.در صفحه جدیدی که برای شما باز می شود در ابتدا در قسمت Goal and action optimization باید Category یا دسته بندی کانورژن خود را که بسته به نوع کسب و کار شما می تواند متفاوت باشد (خرید، اشتراک، پر کردن فرم و …) مشخص کنید.

conversio-tracking-در-تبلیغات-گوگل

2.در قسمت Conversion Name می بایست یک نام برای کانورژن خود تعریف کنید.

3.و در قسمت Value نیز باید ارزش کانورژن خود را مشخص کنید. همچنین اگر نمی خواهید ارزشی برای کانورژن مورد نظر در نظر بگیرید می توانید گزینه Don’t use a value for this conversion action را انتخاب کنید.

conversion-trackin-در-تبلیغ-گوگل

4.در قسمت Count باید مشخص کنید که کانورژن های انجام شده به چه صورت شمارش شوند. برای مثال می توانید تعریف کنید که کانورژن های انجام شده که مربوط به خرید یک محصول بوده است به دلیل اهمیت بالای خرید برای هر کاربر هر دفعه شمارش شوند. در این حالت باید گزینه Every را انتخاب کنید. در صورتیکه اگر کانورژن شما مربوط به تماس یک کاربر می باشد می توانید گزینه One را انتخاب کنید. چرا که فقط تماس اولیه کاربر مهم می باشد و الباقی تماس ها می تواند مربوط به هماهنگی و موارد دیگری باشد.

5.در قسمت View-through conversion window می توانید مشخص کنید که در چه بازه زمانی بعد از نمایش تبلیغات و کلیک کاربر، کانورژن انجام شده محاسبه شود. به طور مثال ممکن است تبلیغات شما به کاربر نمایش داده شود و کاربر وارد سایت شما شود اما پس از 29 روز خرید خود را انجام دهد. در این شرایط باید بازه زمانی 30 روز را انتخاب کنید.

در قسمت View-through conversion window  می توانید مشخص کنید که تا چند روز پس از مشاهده تبلیغات توسط کاربر، تأثیر آن در کانورژن انجام شده محاسبه شود. چرا که ممکن است تبلیغات شما در بازه زمانی به کاربر نمایش داده شود اما کاربر روی آن کلیک نکند و پس از گذشت چند روز مجدد وارد سایت شده و کانورژن مورد نظر را انجام دهد.

در قسمت Attribution model نیز می توانید سهم کانال های مختلف تبلیغاتی در جذب مشتری را تعیین کنید. چرا که ممکن است کاربر از پلتفرم های متفاوتی تبلیغات شما را مشاهده کند و در نهایت کانورژن مورد نظر را در وب سایت انجام دهد. به طور مثال ممکن است کاربری تبلیغات محصول شما را از قبل در اینستاگرام مشاهده کرده باشد ولی در نهایت وارد وب سایت شده و خرید خود را انجام داده باشد.

انتخاب Last click  به این معنی است که کانورژن به آخرین پلتفرمی اختصاص داده شود که منجر به تعامل کاربر شده است.

انتخاب First click   برعکس حالت قبل به اولین کانال تبلیغاتی اختصاص داده می شود که کاربر وارد آن شده است.

 انتخاب گزینه Linear به این معناست که  کانورژن به طور مساوی بین تمام کانال های تبلیغاتی که کاربر در آن بوده است تقسیم می شود.

در این مدل Time Decay کانال هایی که در زمان نزدیک تری به کانورژن، کلیک گرفته اند سهم بیشتری از کانورژن دریافت می کنند.

با انتخاب Position-Based  کانال ابتدایی و انتهایی هر کدام 40% از سهم کانورژن را دریافت کرده و 20% باقیمانده بین سایر کانال هایی که کاربر در آن حضور داشته تقسیم می شود.

پس از پر کردن این قسمت باید تگ گوگل ادز کانورژن را در وب سایت خود قرار دهید. 

 2. ردیابی کانورژن از طریق اتصال گوگل آنالیتیکس به گوگل ادز

در این روش می ‌بایست از قبل گوگل آنالیتیکس را به وب ‌سایت خود متصل کرده باشید، سپس گل‌های مورد نظر خود مانند تکمیل فرم ثبت ‌نام، تماس، خرید یک محصول، تماشای یک ویدیو و… را در گوگل آنالیتیکس تعریف کرده و به گوگل ادز انتقال دهید و یا با استفاده از ابزار گوگل تگ منیجر و ایجاد ایونت روی گل‌های خود اطلاعات آن را به گوگل آنالیتیکس و سپس به گوگل ادز ارسال کنید.
توجه داشته باشید که حتما باید از قبل اتصال گوگل آنالیتیکس به گوگل ادز را انجام داده باشید.
با راه اندازی کانورژن ترکینگ در گوگل ادز می‌ توانید به میزان مشتریان واقعی خود پی ببرید و همچنین برای تبدیل مشتریان با لقوه به مشتریان دائمی اقدامات لازم را انجام داده که در نهایت منجر به افزایش بازدهی تبلیغات گوگل و سودآوری بیشتر برای شما خواهد شد.
در واقع conversion tracking در تبلیغات گوگل مانند چراغی است که ضعف ‌ها و ایرادات کمپین ما را نمایان می‌کند و بدون انجام آن بهینه‌سازی و بهبود عملکرد تبلیغات گوگل ادز عملی نخواهد بود.
کارشناسان ما در فامین ادز به شما کمک می‌کنند تا تبلیغاتی رضایت بخش را تجربه کرده و بیشترین بازدهی را از بودجه و هزینه تبلیغاتی خود دریافت کرده و از هدر رفت آن جلوگیری کنید.

برای مشاوره رایگان و تخصصی تبلیغات و بازاریابی آنلاین کسب و کار خود با متخصصین ما تماس بگیرید.

 

No comment

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *