سئو تکنیکال

سئو تکنیکال

سئو تکنیکال چیست؟ چک لیست جامع سئو تکنیکال

جهت ارائه تعریفی درست و صحیح از سئو تکنیکال می توان گفت سئو تکنیکال (Technical SEO) و یا همان تکنیکال سئو، بررسی ساختار فنی سایت و بهینه سازی آن با هدف سهولت دسترسی کراولرهای گوگل به سایت است.

به عبارت دیگر می توان گفت سئو فنی یا تکنیکی مجموعه فعالیت هایی است که مربوط به موتور جستوجو، کد های سایت، ربات ها، سرعت سایت و تمامی مسائل مربوط به زیرساخت های فنی سایت می شود. البته از این عنوان ها نترسید و نگران نباشید، چراکه در این مقاله به ساده ترین شکل ممکن به بررسی و تشریح تکنیک های این بخش از سئو خواهیم پرداخت تا امکان پیاده سازی این تکنیک ها بر روی وب سایتتان برای شما فراهم شود.

در سئو تکنیکال زیرساخت های فنی سایت برای هرچه بهتر دیده شدن آن توسط گوگل بهینه می شوند تا درصورت انجام تکنیک های سئو داخلی و سئو خارجی بتوان به نتیجه ای مطلوب در سئو دست پیدا کرد.

تکنیک های سئو تکنیکال

فاکتور های اساسی سئو تکنیکال که لازم است بر روی وب سایت جهت بهینه سازی ساختار فنی آن پیاده سازی شوند عبارتند از:

موراد تاثیرگذار بر سئو تکنیکال

  • بهینه کردن ساختار url ها

در ابتدای طراحی سایت خود به این نکته توجه داشته باشید که از آدرس های بهینه و درست که در آن از کلمات کلیدی بصورت فارسی و یا انگلیسی استفاده شده باشد بهره ببرید. در آدرس دهی صفحات سایت از کاراکتر های بی معنی استفاده نکنید و تا جایی که ممکن است تلاش کنید پیوند های یکتا کوتاه و خلاصه بسازید.

  • استفاده ازBread Crump

Bread Crump در واقع یک مسیر راهنما برای کاربر و همچنین ربات های گوگل است که بدانند در سایت برای رسیدن به صفحه مقصد از چه مسیری عبور کرده اند. استفاده از برد کرامپ توسط گوگل بسیار توصیه شده است، اگر از سایت های وردپرسی استفاده می کنید به راحتی با استفاده از افزونه yoast امکان ساخت برد کرامپ برای وب سایت شما وجود خواهد داشت.

  • فایل txt

فایل robots.txt یک فایل متنی است که در روت اصلی سایت قرار می گیرد و به موتور های جستوجو می گوید که کدام یک از صفحات شما را لازم نیست که ایندکس کنند. این فایل در سایت های وردپرسی بصورت پیشفرض برای سایت ساخته می شود.

  • ساخت sitemaps

سایت مپ هم همچون robots.txt یک فایل متنی است که در هاست قرار داده می شود با این تفاوت که عملکردی در خلاف جهت آن دارد. با استفاده از این فایل می توان به ربات های موتور جستوجو فهماند که لازم است کدام صفحات از سایت را ایندکس کنند. چراکه سایت مپ دائماً توسط ربات های گوگل بصورت خودکار چک می شود. در نتیجه استفاده از آن سبب می شود صفحات وب سایت به سادگی توسط بات های گوگل شناسایی و ایندکس شوند.

  • سرعت سایت

از آنجایی که گوگل برای کاربر و رضایت آن اهمیت ویژه ای قائل است، خیلی از منتظر گذاشتن کاربر خوشش نمی آید، در نتیجه برای کسب رتبه از گوگل لازم است به سرعت سایت خود اهمیت دهید. به طور معمول از زمان کلیک کاربر تا لود شدن صفحات سایت برای وی مدت زمانی بین 2 تا 7 ثانیه طبیعی است و بیشتر از این مدت زمان از حوصله کاربر خارج بوده و با ترک صفحه عدم رضایت خود از سایت شما را به گوگل اعلام می کند.

در نتیجه یکی از اصلی ترین نکات سئو تکنیکال توجه به سرعت سایت است که مربوط به بهینه سازی زیرساخت سایت می باشد، از جمله کاهش حجم تصاویر سایت، کاهش حجم فایل های css و js و … .

  • بررسی صفحات 404

فاکتورهای سئو تکنیکال

صفحات 404 یک سایت، صفحاتی هستند که درنتیجه حذف شدن از سایت به کاربر نمایش داده می شوند، به عبارتی دیگر می توان گفت آدرس صفحات حذف شده یک سایت بصورت یک صفحه 404 به کاربر نمایش داده می شوند. این صفحات به شدت بر روی سئو تکنیکال تأثیر منفی می گذارند، برای رهایی از این تأثیر مخرب می توان از ریدایرکت 301 به صفحاتی دیگری از سایت که به نحوی دارای محتوای مرتبط با صفحه حذف شده هستند و یا صفحه اصلی سایت استفاده کرد.

انجام این کار نرخ خروج کاربر از سایت را نیز به شدت کاهش خواهد داد.

  • استفاده از استراکچر دیتا ها

structured data‌ داده های ساختار یافته ای هستند که در سایت قرار داده می شوند تا به موتور های جستوجو محتوای هر قسمت از سایت را معرفی کنند. این کد ها برای درک بهتر از سایت توسط ربات های گوگل، نوشته شده و در سایت قرار داده می شوند. جهت اضافه کردن این کد ها بهتر است از یک متخصص سئو و یا برنامه نویس خود کمک بگیرید. گوگل از این کد ها جهت نمایش وب سایت در SERP بهره می برد.

  • استفاده از SSL

امنیت یک سایت برای گوگل از اهمیت ویژه ای برخوردار است. سایتی که دارای امنیت کافی نبوده و خطر نفوذ هکر ها به آن وجود داشته باشد رتبه خوبی را از این موتور جستوجو کسب نخواهد کرد.

SSL همان پروتکل امنیتی است که آدرس صفحات سایت شما را از http به https تغییر می دهد و امنیت کاربران را نیز تأمین می کند. در ابتدای ساخت وب سایت خود از این پروتکل امن استفاده کنید تا به مشکلی برنخورید. استفاده از این پروتکل امن با تماس با شرکت هاستینگ شما به سادگی انجلم می شود.

  • طراحی Responsive

واکنشگرایی یک سایت یعنی هماهنگ کردن کد های سایت با انواع صفحات نمایشگر همچون تبلت، موبایل و… . اگر وب سایت شما از طراحی ریسپانسیو بهره نمی برد نمی تواند رضایت کاربری که ممکن است با نمایشگر های گوناگونی به وب سایت شما سر بزند و در نتیجه آن رضایت گوگل را کسب کند. گوگل به وب سایت هایی که به این موضوع توجه نمی کند رتبه خوبی را اختصاص نخواهد داد. در نتیجه سعی کنید در طراحی وب سایت خود از قالب های واکنش گرا بهره ببرید.

در پایان

در این مقاله تلاش شد تکنیک های سئو تکنیکال به عنوان مکمل سئو داخلی و سئو خارجی  به ساده ترین شکل ممکن شرح داده شود.

جهت به نتیجه رسیدن سئو یک وب سایت نیاز است تمامی قسمت های فرآیند سئو در حد استاندارد و معقولی بر روی وب سایت پیاده سازی شوند. به روز نگاه داشتن دانش سئو شما با توجه به بروز رسانی مدام الگوریتم های گوگل نیز عامل دیگر موفقیت در سئو و کسب رتبه از این موتور جستجو هوشمند می باشد.

2 Comments

    • با سلام، سوالتون درست نیست، چون کلمات کلیدی در کلیه فعالیت های سئو تعریف میشه و به این صورت نیست که کلمات کلیدی سئو تکنیکال یا سئو داخلی یا سئو خارجی متفاوت باشه.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *