پادکست چیست؟

پادکست چیست؟

اگر با دنیای وب و فضای دیجیتال آشنا باشید حتما تا به حال واژه “پادکست” به گوشتان خورده است. واژه ای که بسیاری از کاربران شاید به درستی با معنا و مفهوم آن آشنا نباشند اما به دلیل استفاده روز افزون کاربران، روز به روز اهمیت آن بیش از پیش می شود. اگر شما هم جز آن دسته افرادی هستید که به طور دقیق نمی دانید پادکست چیست و چه کاربردی دارد حتما تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.

پادکست چیست و چه کاربردی دارد؟

پادکست از ترکیب دو کلمه ipod (به معنای ایرپاد) و broadcast (به معنای پخش فایل صوتی) است که بر روی سرورهای مختلف بارگزاری می شوند و شما می توانید به شیوه های مختلف از جمله دریافت اشتراک (Subscribe) به پادکست مورد نظر گوش دهید. اگر به طور ساده تر بخواهیم بگوییم پادکست چیست، به این صورت است که، پادکست می تواند هر گونه فایل و محتوای صوتی باشد که بتوان آن را در زمان ها و مکان های مختلف گوش داد.

پادکست ها می توانند بسیار ساده و در حد ضبط یک مکالمه انفرادی به منظور بیان تجربیات یک فرد در مورد موضوعی خاص باشد. همچنین می توانند بسیار حرفه ای بوده و با استفاده از سخت افزار ها و تجهیزات پیشرفته ضبط صدا و همچنین ادیت های حرفه ای ساخته شوند.

مزیت های پادکست:

پادکست ها به دلیل اینکه در هر زمان و مکانی قابل استفاده هستند دارای مزایای بسیاری برای کاربران مختلف هستند.

  • جلوگیری از اتلاف وقت:
    مهم ترین مزیت پادکست را شاید این موضوع دانست که پادکست ها می توانند در زمان های مختلفی که انتظار ندارید برای شما مفید واقع شوند. پادکست ها را می توانید در هر شرایطی از جمله، در هنگام رانندگی و ترافیک، در هنگام آشپزی و نظافت منزل، زمان پیاده روی و بسیاری از زمان های دیگر گوش دهید. در واقع گوش دادن به پادکست ها در این زمان ها می تواند تایم از دست رفته شما را به صورت بسیار مفیدی پر کند.
  • پادکست، روشی مقرون به صرفه برای تولید محتوا:
    تولید محتوا به شکل های می تواند برای شما هزینه های قابل توجهی را داشته باشد. به عنوان مثال طراحی موشن گرافیک، یکی از روش های تولید محتوای ویدئویی می باشد که برای ساخت آن نیاز به تخصص و همچنین استفاده از نرم افزار های خاص است و طراحی آن توسط گرافیست های حرفه ای انجام می شود که می تواند برای شما هزینه بر باشد. اما تهیه پادکست می تواند با استفاده از ساده ترین امکانات و حتی یک موبایل به راحتی و با هزینه بسیار کمی برای شما انجام شود.
  • سرعت بخشیدن به تولید محتوا:

پادکست، روشی سریع برای تولید محتواهمانطور که می دانید ضبط یک ویدئو مناسب، هرچند کوتاه، مشکلات بسیاری دارد از قبیل: نورپردازی و صدابرداری مناسب و …، چه بسا ویدئویی با کیفیت پایین، تاثیر معکوس بر مخاطبان و مشتریان داشته باشد.
در حال حاضر زمان و هزینه دو فاکتور بسیار مهم در تولید محتوا خوب و کاربردی محسوب می شوند، بنابراین روش هایی با زمان و هزینه کم ارجحیت دارند. ضبط پادکست در میان انواع روش های تولید محتوای تصویری، به مراتب هزینه و زمان کمتری صرف می کند، به همین علت نرخ بازده سرمایه در تولید این نوع رسانه بسیار بالاتر است.

  • اثر بخشی بیشتر و برقراری ارتباط صمیمانه تر با مخاطب:
    در محتواهای متنی و یا حتی ویدئویی معمولا موضوعات به طور رسمی به مخاطب منتقل می شود. افراد با مطالب پادکست ارتباط صمیمانه تر برقرار می کنند تا خواندن ایمیل یا دیگر روش های رسانه ای مکتوب آفلاین یا آنلاین که لحن، لحجه، گویش و عواطف شما را به مخاطبان و خوانندگان انتقال نمی دهد.
    جذابیت صدا و سبک صحبت کردن شما یا سازمان شما در پادکست می تواند به مخاطبان از سختی و کسالت خواندن رهایی بخشد و ارتباط موثرتری با شنوندگان ایجاد کند.
  • دسترسی و استفاده راحت برای کاربران:
    همانطور که تهیه پادکست می تواند کار بسیار راحتی باشد و توسط یک گوشی موبایل انجام شود. استفاده از آن نیز برای کاربران بسیار آسان می باشد. چرا که برای گوش دادن به پادکست تنها به یک گوشی موبایل نیاز است. جست و جو در وب در هنگام رانندگی، شرکت، ورزش، کارهای منزل، حضور در مترو و جاهای فشرده و شلوغ و دیگر فعالیت های روز مره کار دشوار و زمان بری می باشد، اما پادکست ها تمامی این دشواری ها را راحت کرده است. امروزه هرکسی را که ببینید در موبایل، تبلیت یا کامپیوتر شخصی خود مجموعه ای از فایل های صوتی یا پادکست های مورد نیاز خود را ذخیره کرده و می توانند همیشه همراه خود داشته باشند، و همچنین با توجه به ماهیت این نوع رسانه، درک مطالب به مراتب راحت تر از پست های وبلاگی می باشد و نیاز به تمرکز کمتری دارد.

برای مثال می توانید به پادکست های تبلیغات گوگل تهیه شده توسط فامین ادز از طریق لینک زیر گوش دهید

کاربردهای پادکست ها:

  • پادکست را می توان یکی از روش های مهم و نوین در تولید محتوا دانست. فرقی نمی کند که تولید محتوای سایت را انجام می دهید یا برای یک پیج اینستاگرام محتوا تولید می کنید، یا هر پلتفرم دیگری. پادکست ها در تمام فضا های دیجیتالی جای خود را پیدا کرده اند و به یکی از برترین و قدرتمند ترین روش های تولید محتوا در عصر حاضر تبدیل شده اند.
  • در نتیجه تهیه پادکست می تواند در سئو سایت شما نیز نقش پررنگی را ایفا کند. چرا که به دلیل کم رقابت بودن این موضوع و همچنین پرطرفدار شدن پادکست ها، می توان از این روش به عنوان یک برگ برنده در اجرای استراتژی هایی محتوایی سئو استفاده کرد.
  • همچنین پادکست ها می توانند نقش مهم و پر رنگی در بحث آموزش نیز داشته باشند. به دلیل یادگیری آسان از طریق شنوایی، پادکست ها می توانند یک روش بسیار مناسب برای آموزش مطالب خاص به مخاطبان مختلف باشند. این مسئله می تواند برای نابینایان و کم بینایان نیز به یک روش بسیار عالی برای یادگیری تبدیل شود.
  • پادکست ها لزوما نباید یک فایل صوتی آموزشی باشند، بسیاری از پادکست های مختلف با موضوعات متفاوت برای سرگرمی و پر کردن اوقات فراغت افراد مختلف نیز تهیه می شوند. از مهم ترین آن ها می توان به انواع کتاب های صوتی، پادکست های مخصوص مدیتیشن و یوگا، پادکست های انگیزشی، پادکست های خبری و … اشاره کرد.

تفاوت پادکست با رادیو

تفاوت پادکست با رادیو

دیگر کسی نیست که رادیو گوش نداده باشد، تفاوت هایی بین پادکست و رادیو وجود دارد که از هر لحاظ باعث برتری پادکست شده است، به عنوان مثال:

  • در رادیو محدودیت زمانی وجود دارد، یعنی شما فقط راس ساعت خاصی می توانید برنامه دلخواه خود را از رادیو گوش دهید، اگر به هر دلیلی نتوانید، برنامه را از دست می دهید. اما در انتخاب پادکست، تنها با یکبار دانلود کردن آن می توانید در هر زمان و مکانی که می خواهید پادکست مورد نظر خود را گوش بدهید.
  • در پادکست شما آزادی عمل خواهید داشت، بدین صورت که اگر در رادیو وقت برنامه شما 30 دقیقه است، باید دقیقا برای همان 30 دقیقه محتوا تولید کنید، نه یک دقیقه کمتر نه یک دقیقه بیشتر، که این محدودیت به ضرر محتوا خواهد بود، چرا که خیلی وقت ها تولید کننده مجبور می شود به محتوا آب ببندد، یا اینکه در زمان محدودی که دارد نتواند حق مطلب را ادا کند.
    اما در تولید محتوا برای پادکست دست شما باز خواهد بود که یک اپیزود را تا زمانی که برای بیان مطلب لازم دارید تهیه کنید.
  • رابطه پادکست با رادیو بی شباهت به رابطه بین وبلاگ و روزنامه نیست. رسانه رادیویی شامل محدودیت ها و چهارچوب های سازمان یافته با دستورالعمل ها و آیین نامه های داخلی و خارجی می باشد، فرقی نمی کند که صدای جمهوری اسلامی باشد یا رادیو فردا، برنامه ساز رادیویی موظف است پروتکل ها و قوانین تعیین شده را در محتوا خود رعایت کند. اما پادکست دارای آزادی بیان وعقیده بیشتری می باشد، که همین امر باعث جذاب تر شدن پادکست می شود و مخاطبین بیشتری به دنبال خواهد داشت.
  • محتوا تولید شده در رادیو را در حال حاضر در سایر رسانه ها اخبار می توانید مشاهده کنید، در واقع رادیو به موضوعاتی می پردازد که مورد پسند توده ها و فرهنگ عمومی می باشد. پادکست می تواند هیچ ارتباطی به اخبار و موضوعات روز نداشته باشد و مدت ها بدون توجه به اخبار روز دنیا، اپیزود های جدیدی از یک موضوع را منتشر کند. جدا از این در پادکست کمتر راجع به موضوعات کلی صحبت می شود، بلکه می توان پیرامون هر موضوع جزئی و تخصصی در پادکست محتوا تولید کرد.
  • یکی دیگر از تفاوت های میان رادیو و پادکست لحن و لهجه گفتار است. ما فارسی زبانان با یک لهجه و گنجینه لغات شبیه به هم صحبت نمی کنیم، هر کدام سبک حرف زدن منحصر به فردی داریم، اما در رادیو ظاهرا قانون نا نوشته ای در خصوص نوع بیان موضوعات وضع شده است. اگر دقت کرده باشید، از گویندگان با سابقه گرفته تا جوانان جویای نام، به محض اینکه در مقابل میکروفون رادیویی قرار می گیرند لحن همه آنها بسیار شبیه به یکدیگر می شود. در پادکست شاهد همچین اتفاق عجیبی نخواهیم بود و می توانیم پادکست ها را با انواع لحن، لحجه و گنجینه لغات مختلف ارائه بدهیم.

سخن آخر

فرقی نمی کند به تازگی با پادکست ها آشنا شده اید و یا از طرفداران این سبک محتوای صوتی هستید، پادکست ها را برای سرگرمی و آموزش گوش می کنید یا برای تولید محتوای وب سایت خود از این روش تولید محتوا استفاده می کنید. تهیه پادکست یکی از به روز ترین و در عین حال پرقدرت ترین روش های تولید محتوا در فضای وب می باشد که می توانید به راحتی از این متد تبلیغاتی در کسب و کار خود استفاده کنید. برای اطلاعات بیشتر می توانید از طریق راه های ارتباطی فامین با ما در تماس باشید.

2 Comments

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *