راهکار های افزایش امنیت در وردپرس

افزایش امنیت وردپرس

وردپرس سیستم مدیریت محتوای محبوب CMS است که تقریباً نیمی از وب سایت ها بر روی این نرم افزار اجرا شده است. افزایش امنیت وردپرس یکی از مهمترین بخش هایی است که برای جلوگیری از حمله مجرمان سایبری و هک کردن سایت باید به آن پرداخت. البته باید دانست که خود وردپرس پلتفرمی کاملاً امنیتی است و نقض امنیت آن اغلب به دلیل نا آگاهی کاربران آن اتفاق می افتد.

بنابراین در ادامه این مطلب برآنیم که اطلاعات لازم و راهکارهای افزایش امنیت وردپرس را به کاربران آن ارائه دهیم.

اما پیش از هر چیز بیایید بررسی کنیم که چرا افزایش امنیت سایت وردپرسی حائز اهمیت است؟

دلایل مهم اهمیت امنیت وردپرس

اعتبار و امنیت یک وب سایت وردپرسی زمانی که به آن حمله سایبری می شود، کاملاً آسیب می بیند. زمانی که برای وب سایت خود هزینه های زیادی کرده اید و مورد حمله هکرها قرار می گیرد ممکن است سرمایه خود و درآمدی که از آن دارید را نیز از دست بدهید.

هکرها اطلاعات کاربران و یا رمزهای عبور را استخراج می کنند، گاهی یک بدافزار را بین کاربران پخش می کنند و یا با نصب نرم افزارهایی سبب لطمه به سایت می شوند.  گاهی نیز برای بازپس گیری وب سایت خود مجبور به پرداخت هزینه به آن ها می شوید.

همچنین هزینه و جایگاهی که با استفاده از سئو سایت انجام داده اید از بین می رود. بنابراین به عنوان مالک وب سایت وظیفه برقراری امنیت آن و حفظ سرمایه خود و همچنین کاربران به عهده شماست.

روش ها و نکات افزایش امنیت وردپرس

بر خلاف تصور بسیاری از افراد اجرای راهکارهای امنیتی وردپرس کار سختی نیست و تنها نیاز است طبق دستورالعمل ها و نکاتی که در زیر آورده ایم عمل کنید. حتی اگر تجربه ای در این زمینه نداشته باشید.

  • آپدیت نگه داشتن وردپرس

بروزرسانی سیستم وردپرس مهمترین و البته ساده ترین راهکار برای ایجاد امنیت آن است. این نرم افزار همواره در حال ارائه نسخه های آپدیت شده است که در هر آپدیت عملکرد و امنیت آن را بهبود می بخشد. برروزرسانی آن سایت شما را از خطر هک شدن در امان نگه می دارد.

✔برای اطمینان از اجرای آخرین بروزرسانی در قسمت منو به Dashboard -> Updates مراجعه کنید.

به علاوه سعی کنید همواره تم ها و پلاگین های (افزونه) وردپرس را آپدیت نگه دارید تا از تهدیدات امنیتی در امان باشید. برای آپدیت آن ها طبق دستور بالا عمل کرده و Update plugins را اجرا کنید.

  • ورود و خروج ایمن

برای ورود ایمن از WP-Admin استفاده کنید. استفاده از نام کاربری قابل حدس و رایج سبب لو رفتن سریع اطلاعات می شود. پسورد قوی و طولانی ترجیحاً بیش از 12 کاراکتر توصیه می شود. سعی کنید در رمز انتخابی خود از حروف بزرگ و کوچک، نمادها و اعداد به صورت پیچیده استفاده کنید.

برای ایجاد یک حساب کاربری جدید از طریق زیر عمل کنید:

 Dashboard, navigate to Users -> Add New

پس از ست کردن و وارد شدن به حساب خود در قسمت  Users -> All Users، نام کاربری قبلی را باید حذف کنید. برای خروج  حتماً از پنل وردپرس خارج شوید. اگر فراموش می کنید می توانید پلاگین Inactive logout را نصب کنید که به صورت خودکار از برنامه خارج می شود.

  • نصب گواهی SSL

گواهینامه SSL که توسط شرکت های هاستینگ ارائه می شود، داده های بین کاربران و وب سایت را رمزگذاری می کند بنابراین سرقت اطلاعات برای هکرها را دشوارتر می کند. این یک پروتکل ایمن برای اطلاعات کاربران است، بنابراین سایت هایی که دارای این گواهینامه هستند ازنظر گوگل قابل اعتمادتر هستند. این موضوع برروی سئو سایت نیز اثرگذار است چراگه سبب می شود نسبت به سایر سایت هایی که دارای این گواهینامه نیستند ترافیک بیشتری جذب کند.

وب سایت هایی که دارای گواهینامه SSL هستند از HTTPS به جای HTTP استفاده می کنند.

  • حذف تم ها و پلاگین های قدیمی

افزونه ها و تم هایی که از آن ها استفاده نمی کنید و به خصوص آن هایی که آپدیت نشده اند را حذف کنید چراکه راهی برای نفوذ هکرها هستند

برای مشاهده و یا خذف افزونه ها از طریق Plugins -> Installed Plugins اقدام کنید.

🔔 از جمله اقدامات دیگری که می توانید برای افزایش امنیت سایت وردپرسی استفاده کنید، نصب افزونه های امنیتی است که در زیر به آن پرداخته ایم.

  • احراز هویت دو مرحله ای WP-Admin

می توانید احراز هویت دو مرحله ای موسوم به FA2 را فعال کنید. زمانی که آن را فعال می کنید در صفحه ورود از شما خواسته می شود برای ورود یک کد را وارد کنید که از طریق پیام و یا برنامه های احراز هویت شخص ثالث بدست شما می رسد.

برای اینکار یک افزونه امنیتی ورود مانند Wordfence Login Security را نصب کنید. علاوه بر این، باید یک برنامه احراز هویت شخص ثالث مانند Google Authenticator را روی گوشی خود نیز نصب کنید.

  • تهیه بک آپ

تهیه نسخه پشتیبان یا همان بک آپ از وردپرس نیز مهم است. سعی کنید به صورت منظم از سایت خود بک آپ داشته باشید تا در صورت هرگونه آسیب چه از سمت سرور و چه حملات امنیتی بتوانید آن را بازیابی کنید.

نسخه و فایل پشتیبان باید شامل فایل های اصلی وردپرس، فایل های نصب و پایگاه داده های شما باشد.

  • محدود کردن دفعات ورود

در وردپرس کاربران می توانند به دفعات نامحدودی برای ورود تلاش کنند که همین امر مسیری برای هکرها فراهم می کند تا ترکیب های مختلفی از رمز را امتحان کنند تا بالاخره موفق به ورود شوند اما شما می توانید این تلاش ها برای ورود را محدود کنید. به این صورت که با نصب افزونه هایی مانندLimit Login Attempts Reloaded یا Loginizer میتوانید IP های مشکوک که بارها تلاش کرده اند وارد شوند را محدود می کند.

  • تغییر URL ورود

آدرس و URL ورود به برای تمام وب سایت های وردپرسی به صورت پیش فرض به صورت www.yoursite.com/wp-admin است که سایت را کاندیدای مناسب برای حملات brute force می کند. برای تغییر این آدرس از افزونه هایی مانند WPS Hide Login و Change wp-admin Login استفاده کنید تا url  سفارشی برای شما بسازد.

  • نظارت بر فعالیت کاربران

اگر دسترسی وردپرس وب سایت در اختیار چندین کاربر است توصیه می شود که با نصب برخی افزونه ها فعالیت آنها در بخش مدیریت را ردیابی کنید تا در صورت اقدامات مخرب بتوانید شناسایی کنید. این برای شناسایی افراد غیر مجاز که به وب سایت نفوذ کرده اند نیز مهم است.

WP activity log، Activity log،  Simple History

  • شناسایی بدافزارها

از افزونه های اسکنر هک وردپرس برای بررسی منظم سایت خود و تهدیدهای بدافزارها استفاده کنید.

بدافزار را بررسی کنید. برخی از گزینه های پیشنهادی ما به شما:

wordfence، Bulletproof security، Sucuri Security

🔔 باید توجه کنید که نصب بیش از حد افزونه ها، اثرات منفی برروی سرعت سایت شما دارد بنابراین تا حد ممکن باید در گزینش پلاگین ها دقت کنید. البته بدون نصب پلاگین و با سایر راهکارها مانند بهینه سازی کدها نیز می توان امنیت یک سایت را بهبود بخشید که برخی از آن ها عبارتند از:

  • غیرفعال کردن گزارش خطای PHP

گزارش هایی که php در مورد خطا ها و مسیرها و ساختار فایل ها می دهد اگرچه راهی عالی برای نظارت بر اسکریپت های سایت است اما می تواند اطلاعاتی از خطاها و نقاط ضعف سایت نیز به هکرها بدهد تا بتوانند ازین آسیب ها برای ورود و آسیب به سایت استفاده کنند.

دو راه برای غیرفعال کردن گزارش خطای PHP وجود دارد که یکی از طریق فایل PHP و دیگری کنترل پنل حساب میزبانی شما است.

  • هاست ایمن

تلاش برای داشتن یک وب سایت ایمن بدون یک هاست امن ممکن نیست. در انتخاب شرکت هاستینگ خود دقت کنید. اگر هاستی که از آن استفاده می کنید پیشتر مورد حملات هکران قرار گرفته باشد گزینه مناسب برای میزبانی وب سایت شما نیز نخواهد بود. یک هاستینگ خوب باید بتواند امنیت سرور و اطلاعات و داده های وب سایت شما را به خوبی تضمین کند. اهمیت این موضوع در مورد هاست های اشتراکی بیشتر است.

  • غیر فعال کردن ادیت فایل

وردپرس دارای یک ویرایشگر و ادیتور فایل های PHP است که ویرایش این فایل ها را آسان می کند اما می تواند راهی باشد که هکرها ازین ویژگی استفاده کنند. توصیه میشود که آن را غیر فعال کنید.

  • تغییر دیتا بیس پیش فرض وردپرس

یکی از بزرگترین تهدیدهایی که سایت ورد پرس با آن مواجه است، حمله از طریق تزریق کدهای مضر به دیتا بیس و بازیابی محتوای دیتا بیس است که SQL نام دارد و رایج ترین شیوه حملات سایبری است. تزریق SQL به دیتا بیس پیش فرض ورد پرس برای هکرها کار آسانی است. بنابراین برای حفاظت از دیتابیس خود که پایگاه تمامی اطلاعات و داده های مورد نیاز برای عملکرد و  سایت شماست می توانید ازین روش استفاده کنید.

راه های زیادی برای ایجاد و همچنین افزایش امنیت وردپرس وجود دارد که می توانید از آن برای تقویت امنیت وب سایت و حفاظت از آن و اطلاعات کاربران خود استفاده کنید. راهکار شما برای افزایش امنیت وردپرس چیست؟ برای کابران ما بنویسید.

کارشناسان شرکت فامین ادز با سال ها تجربه موفق در زمینه طراحی سایت آماده و ارائه پکیج های مختلف تلاش نموده است طیف متعددی از وب دیزاین را به متقاضیان گرامی با هر سلیقه و انتظاری ارائه دهد. جهت کسب اطلاعات بیشتر و همچنین اطلاع از هزینه طراحی سایت و یا ثبت سفارش طراحی انواع وب سایت با کارشناسان ما در تماس باشید.

No comment

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *