تاثیر آپدیت الگوریتم های گوگل در سئو

الگوریتم های گوگل

الگوریتم های گوگل


الگوریتم های گوگل چه تأثیری در حفظ رتبه یک سایت در صفحات سرچ دارند؟ حتماً تا به حال بارها اسم الگوریتم های مختلف گوگل را شنیده اید. نام اکثر این الگوریتم ها از حیوانات الگوبرداری شده اند و این الگوریتم ها به باغ وحش گوگل نیز معروف هستند.

الگوریتم به طور کلی به معنای دستورالعمل و قوانین دقیقی است که مرحله به مرحله اجرا می شوند. اگر در گوگل یک عبارت را سرچ کنید، به طور متوسط بیش 200 نتیجه به شما نشان داده می شود. گوگل برای یافتن مرتبط ترین سایت با سرچ شما الگوریتم های مختلفی را طراحی کرده است. در این مقاله به بررسی مهم ترین آن ها خواهیم پرداخت.

مهم ترین الگوریتم های گوگل

تا به حال فکر کرده اید که مهم ترین دلیل محبوبیت گوگل بین کاربران چیست؟ پیدا کردن مرتبط ترین نتیجه در کمترین زمان! اگر به چند سال قبل برگردیم به خاطر می آورید که هنگامی که در گوگل عبارتی سرچ می کردیم، نتایج متفاوتی در نتایج مشاهده می شد. همیشه همه نتایج با کلمه سرچ هدف کاملاً مرتبط نبودند و بسیاری از سایت های غیر مرتبط و اسپم نیز در نتایج وجود داشتند. برای اینکه بهترین نتیجه برای هر سرچ در رتبه های اول نشان داده شود، الگوریتم های گوگل طراحی شده اند.

همه روزه در قوانین گوگل شاهد آپدیت هایی هستیم ولی این آپدیت ها تأثیر چندان زیادی روی سئو سایت ندارند. یعنی اگر جایگاه سایت شما به موقعیت ثابتی رسیده باشد، درصورتی که بک لینک ها را مدام چک کنید و محتوای منظمی تولید کنید، معمولاً جایگاه خود را حفظ خواهید کرد. اما هر سال گوگل تغییرات عمده ای ایجاد می کند که به عنوان الگوریتم های جدید تأیید و نام گذاری می شوند. در ادامه مهم ترین الگوریتم های گوگل را بررسی می کنیم، با ما همراه باشید.

  • الگوریتم مرغ مگس خوار

در سال 2013 الگوریتم مرغ مگس خوار برای سرچ صوتی پایه گذاری شد. با افزایش تعداد دستگاه هایی که به سرچ صوتی مجهز هستند، این نحوه سرچ بیشتر شد، و بر همین اساس شاهد آپدیت الگوریتم مرغ مگس خوار بوده ایم. الگوریتم مرغ مگس با هدف اهمیت به مفهوم کوئری طراحی شده است. کوئری عبارت چند کلمه ای است که در واقع کلمه کلیدی سایت شماست و مخاطب آن را سرچ میکند. پیش از طراحی این الگوریتم توسط گوگل، اگر کلمه ای از عبارت سرچ شده در متن سایتی زیاد تکرار شده بود گوگل آن را سایت در نتایج اول نمایش می داد. گاهی اوقات تنها به دلیل شباهت نوشتاری در نتایج سایتی نمایش داده می شد که هیچ ارتباطی با مفهوم کلی عبارت سرچ شده نداشت.

الگوریتم مرغ مگس خوار بیشتر روی مفهوم عبارت سرچ شده تمرکز دارد. به همین دلیل است که گفته می شود، در محتوای خود از عبارت های مترادف استفاده کنید. در این الگوریتم گوگل تلاش می کند تا مرتبط ترین نتیجه از مفهوم جست وجوی کاربر را به او نمایش دهد و سبب ایجاد تجربه کاربری بهتری شود.

الگوریتم پاندا

  • الگوریتم پاندا

الگوریتم پاندا در سال 2011 با هدف تشخیص و حذف سایت های اسپم به وجود آمد. همواره توصیه هایی برای اورجینال بودن محتوا می شنویم، بهتر است همیشه محتوای سایت یونیک باشد و با هدف استفاده کاربر نوشته شده باشد. الگوریتم پاندا با هدف تشخیص سایت هایی که محتوای کوتاهی دارند یا تنها برای لینک سازی به وجود آمده اند طراحی شده است. همچنین بر اساس این الگوریتم پیج های اسپم شماسایی شده و پنالتی می شوند. الگوریتم پاندا یک به روزرسانی اساسی در سال 2016 داشت. بر اساس این الگوریتم چند دسته از صفحات به عنوان اسپم شناخته می شوند:

  1.  صفحاتی که تنها با هدف لینک سازی ساخته شده باشند
  2.  صفحاتی که محتوای تکراری یا سرقت ادبی در آن ها دیده می شود
  3.  صفحاتی که کلمه کلیدی به صورت غیرطبیعی و اسپم در آن تکرار شده باشد
  4.  صفحاتی که حجم محتوای آن بسیار کم است

علت نامگذاری الگوریتم پاندا این است که کاراکتر پاندا متفکر و کتاب خوان است! و هدف این الگوریتم بررسی کیفیت محتواست. پس همین الآن تمامی محتواهای سایت خود را بر اساس این 4 نکته مجدداً بازبینی کنید.

  • الگوریتم پنگوئن

الگوریتم پنگوئن با هدف بررسی بک لینک ها در سال 2016 به صورت رسمی معرفی شد. زمانی که گوگل اعلام کرد تعداد بک لینک در رتبه بندی سایت اهمیت دارد بسیاری از سایت ها اقدام به خرید و فروش بک لینک کردند. این کار از نظر گوگل غیرقانونی است وجریمه سنگین پنالتی برای آن در نظر گرفته شده است.

بک لینک با کیفیت بک لینکی است که از سایت معتبر، از محتوای مرتبط، و با انکر تکست مناسب آمده باشد.

الگوریتم پنگوئن همه بک لینک ها را به صورت لحظه ای بررسی می کند. اگر شما برای سایت خود بک لینکی گرفته باشید که از سایتی با آتوریتی پایین باشد یا اسپم ریت بالا داشته باشد، نه تنها برای سئو مفید نیست، بلکه ممکن است بر اساس این الگوریتم باعث پنالتی وبسایت شما نیز بشود. پس همین حالا با ابزار های موجود مثل Ahref بک لینک های خود را بررسی کرده و در صورت وجود بک لینک مخرب آن را حذف نمایید. برای حذف بک لینک های مخرب می توانیید از ابزار google disavow  استفاده کنید. پس براساس الگوریتم پنگوئن بک لینک های شما باید این ویژگی ها را داشته باشند:

  • از سایت های معتبر و با پیج آتوریتی بالا و اسپم ریت پایین باشند.
  • انکر تکست مناسب داشته باشند.
  • از سایت و محتوای مرتبط با محتوای شما گرفته شوند
  • خرید و فروش نشده باشند

تا اینجا سه الگوریتم مهم گوگل را بررسی کردیم. این الگوریتم ها سایت شما را از نظر کیفیت محتوا، ایجاد تجربه خوب برای کاربر و بک لینک های مناسب بررسی می کنند. اگر محتوای سایت خود را بر اساس این الگوریتم ها تهیه کنید بدون شک سایت شما در صفحه اول نتایج گوگل نمایش داده خواهد شد. در ادامه به بررسی برخی دیگر از الگوریتم های گوگل خواهیم پرداخت.

الگوریتم-کبوتر

  • الگوریتم کبوتر

این الگوریتم به سئو محلی توجه دارد. الگوریتم کبوتر در سال 2014 معرفی شد. براساس آن گوگل با توجه به IP کامپیوتر سعی دارد تا نزدیک ترین نتیجه را (از نظر لوکیشن) به کاربر نمایش دهد. همچنین این الگوریتم به نقشه گوگل نیز توجه دارد. بجز الگوریتم کبوتر یک الگوریتم دیگر وجود دارد که با هدف تمرکز بر سئوی محلی طراحی شده است. الگوریتم ونیز و الگوریتم کبوتر تلاش دارند تا نزدیک ترین نتیجه بر اساس موقعیت جغرافیایی را به کاربر نمایش دهند.

  • الگوریتم موش کور

تمرکز الگوریتم موش کور نیز بر روی سئو محلی است. بر اساس این الگوریتم رتبه بندی سئو محلی کاملاً جداسازی شد و کسب و کارهایی که نمی توانند در سئو رتبه خوبی داشته باشند در جست وجو محلی در رتبه های بالا نمایش داده می شوند. به این ترتیب کسب وکارهای نزدیک به کاربر نمایش داده می شود.

  • الگوریتم سندباکس

همواره دیده می شود که سایت های تازه تأسیس به راحتی در صفحات اول نمایش داده نمی شوند! دلیل این امر وجود الگوریتم سند باکس است. این الگوریتم بر این اساس طراحی شده است که سایت های تازه تأسیس را سریعاً در نتایج اول گوگل نشان ندهد. دلیل طراحی این الگوریتم این است که ممکن است سایت های تازه محتوای تکراری یا اسپم داشته باشند. بنابراین بعد از ایندکس شدن سایت گوگل ابتدا مدتی آن را بررسی می کند تا در صورت اطمینان از اسپم نبودن سایت در نتایج SERP آورده شود.

  • الگوریتم رقص گوگل

گوگل همواره اعلام کرده است که مهم ترین ملاک برای نمایش یک سایت در نتایج اول تجربه کاربران است. الگوریتم google dance دقیقاً به تجربه کاربران توجه دارد. بر اساس این الگوریتم یک سایت در صفحات مختلف جا به جا می شود و واکنش کاربران نسبت به آن بررسی می شود. تعداد کلیک کاربران روی سایت و زمان ماندن کاربران در صفحات سایت دو فاکتور مهم در این الگوریتم هستند اگر وبسایتی بتواند کاربران بیشتری را درگیرکند، شانس نمایش آن در صفحات اول بیشتر است.

این الگوریتم همچنین زمانی که شما یک مطلب جدید منتشر می کنید فعال می شود. گوگل آن را در صفحات مختلف نمایش می دهد و بر اساس واکنش کاربران در نهایت جایگاه ثابت سایت را مشخص می کند.

  • الگوریتم رنک برین

این الگوریتم در سال 2015 معرفی شد و مانند الگوریتم مرغ مگس خوار بر مفهوم کوئری تمرکز دارد. تفاوت آن با الگوریتم مرغ مگس خوار در این است که در الگوریتم رنک برین گوگل از ماشین لرنینگ برای حدس زدن معنی کلماتی که نمی شناسد استفاده می کند. بنابراین الگوریتم اگر شما محتوای باکیفیت با عبارت های هم معنی کلمه کلیدی خود بنویسید قطعاً در رتبه های بهتر گوگل نمایش داده می شوید.

  • الگوریتم موبایل فرست ایندکس

کاربرد این الگوریتم از اسمش مشخص است. قبلاً بسیاری از کاربران از دسکتاپ برای سرچ استفاده می کردند. با هوشمند شدن تلفن های همراه و افزایش استفاده از آن ها بسیاری از کاربران از موبایل برای سرچ استفاده می کنند. این الگوریتم نشان می دهد که گوگل اهمیت بیشتری برای نسخه موبایل قائل است و ابتدا سایت ها را بر اساس نسخه موبایل ایندکس می کند.

جمع بندی

هدف از طراحی الگوریتم های گوگل دسته بندی نتایج و نشان دادن مرتبط ترین نتیجه به کاربر است. از زمانی که شما سایت خود را در گوگل ایندکس می کنید، تمام محتواهای شما بر اساس این الگوریتم ها برررسی می شوند. گوگل همواره ربات های خزنده خود را به سایت شما می فرستد و بر اساس الگوریتم های گوگل مطالب سایت را بررسی می کند و به این ترتیب جایگاه سایت در نتایج گوگل مشخص می شود. بهترین روش اینکه سایت شما در رتبه های اول گوگل قرار بگیرد، این است که توسط یک متخصص سئو که با الگوریتم های گوگل آشنایی دارد بررسی و بهینه سازی شود. کارشناسان فامین ادز همه روزه برای مشاوره رایگان سئو در خدمت شما هستند، با ما تماس بگیرد.

No comment

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *