متا دیسکریپشن چیست؟ نکات مهم در سئو آن

متا دیسکریپشن

متا دیسکریپشن (Meta Description) یا توضیحات متا نام یکی از عناصر HTML سایت است که یک توضیح مختصر از محتوای صفحه را به کاربران و موتور های جستجو ارائه می دهد. این توضیحات زمانی که کاربر عبارتی را جستجو می کند در صفحه جستجو و در بخش اسنیپت باکس نمایش داده می شود، بنابراین برای سئوی On-Page یا همان سئو داخلی سایت بسیار مهم است.

در این بخش قرار است که شما را با این مفاهیم آشنا کنیم:

  • تگ متا چیست
  • دلیل اهمیت آن در سئو
  • چطور یک متا دیسکریپشن خوب و مفید و کاملاً سئو شده را برای صفحات سایت خود بنویسید.

متا دیسکریپشن یا تگ متا چیست؟

توضیحات متا یکی از متا تگ های سایت است که در صفحه نتایج جستجو نمایش داده می شود. طول توضیحات متا 155 کاراکتر است. همانگونه که اشاره شد این تگ، توضیح و خلاصه ای از محتوای آن صفحه را به کاربران و یا ربات های موتور جستجو ارائه می دهد. بنابراین نشان می دهد که محتوای صفحه با عبارت جستجو شده از طرف کاربر مطابقت دارد و یا خیر!

مثال تگ توضیحاتچرا توضیحات متا مهم است؟

اگرچه متا دیسکریپشن یکی از فاکتورهای مهم در الگوریتم رتبه بندی سایت از طرف موتورهای جستجو و گوگل معرفی نشده با این حال در افزایش نرخ کلیک (CTR) مؤثر است. دلیل اهمیت توضیحات متا و به خصوص رعایت اصول سئو آن این است که همچون یک روش تبلیغاتی برای یک صفحه عمل می کند. این توضیحات از آنجایی که اولین برخورد کاربر با صفحه سایت شما پایین تر از تگ تایتل است باید تا حد ممکن جذاب و تشویق کننده آن برای ورود به صفحه باشد. داشتن یک متا دیسکریپشن خوب و مفید یک راه ساده برای کسب کلیک و ترافیک ارگانیک برای سایت است.

لازم است بدانید که تمام صفحات یک سایت باید دارای توضیحات متا باشند، اگر خودتان آن را ننویسید و نکات مهم را در آن رعایت نکنید، خود موتور جستجو بخشی از محتوای صفحه را به عنوان توضیحات متا انتخاب کرده و نمایش می دهد.

نکات مهم سئو متا دیسکریپشن

چند نکته مفید برای سئو توضیحات متا وجود دارد که با رعایت آن می توانید هم برای کاربران و هم برای موتورهای جستجو جذاب و قابل قبول باشد.

  • طول مناسب توضیحات متا

بهتر است که طول توضیحات متای خود را بین 120 تا 155 کاراکتر نگه دارید. این توضیحات بهتر است که کوتاه و صریح باشد. اگر تعداد کاراکترها طولانی باشد ادامه جمله با )…( نمایش داده می شود و در واقع جمله شما ناقص باقی می ماند. در واقع گاهی گوگل آن را کامل و گاهی کوتاه نشان می دهد، بنابراین رعایت تعداد کاراکتر توصیه شده روشی است که می توانید با آن مطمئن باشید پیامی که می خواهید نشان دهید، به صورت کامل نمایش دارد.

  • دعوت به کلیک

سعی کنید توضیحات خود را واضح بنویسید و کلمات گنگ در آن بکار نبرید و مستقیماً کاربر را مورد خطاب قرار دهید. اینکه بخواهید محتوای یک صفحه را در یک الی دو خط خلاصه کنید ممکن است دشوار به نظر برسد اما  اگر بتوانید موضوعات و عنوان های مهمی که در صفحه وجود دارد را در آن بگنجانید به مخاطب کمک می کند تشخیص دهد که قرار است چه چیزی را در آن صفحه ببیند. بهتر است از عبارات Call to action یعنی دعوت و یا فراخوان برای یک اقدام که در زیر آورده شده است استفاده کنید.

✔همین حالا کلیک کنید، رایگان بیاموزید، هم اکنون دریافت کنید، بخوانید، کلیک کنید و…

  • استفاده از کلمه کلیدی

سعی کنید کلمه کلیدی خود را در ابتدای توضیحات متا قرار دهید و از کلمات مترادف که درک درست تری به گوگل از محتوای صفحه و مطابقت آن با عبارت سرچ شده از سوی کاربر را می دهد، استفاده کنید. بهتر است که بیش از یکبار از کلمه کلیدی برای تأکید بیشتر و برجسته کردن توضیحات، استفاده کنید.

 اگر دقت کرده باشید گوگل کلمات کلیدی سرچ شده را به صورت بولد و برجسته تر در توضیحات نشان می دهد که سبب توجه بیشتر کاربر به آن می شود. یک راه ساده که میزان مطابقت آن با محتوای سرچ شده را نشان دهد. از کلمات کلیدی و مترادف آن برای جلب توجه بیشتر استفاده کنید. اما در نظر داشته باشید که بیش از حد از کلمات کلیدی استفاده نکنید.

  • مشخصات محصول

برای سایت های فروشگاهی که محصولی را در آن صفحه قرار داده اند، آوردن مشخصات محصول و نام برند و یا سایر اطلاعات می تواند کمک کننده و ترغیب کننده کاربر برای کلیک باشد.

  • مطابقت با محتوا

توجه کنید که توضیحات متا باید دقیقاً منعکس کننده و مختصری از محتوای صفحه باشد. گاهی برخی از توضیحات جذاب اما کاملاً نامربوط به محتوای صفحه استفاده می کنند که در این صورت گوگل متوجه خواهد شد. اگر از توضیحات گمراه کننده استفاده کنید، میزان بانس ریت و یا پرش کاربر از صفحه بالا می رود و این برای سئو سایت اصلاً خوب نیست.

 در صورتی که کاربر به وسیله توضیحات ترغیب به کلیک شود و وارد صفحه ای شده که با چیزی که سرچ کرده است هیچگونه ارتباطی نداشته باشد سریعاً صفحه را ترک می کند.

  • توضیحات یونیک

توضیحاتی که برای این متا تگ استفاده می کنید باید یونیک و منحصربفرد و غیر کپی باشد. خوب است که در هنگام نوشتن آن سایر رقبا را در نظر بگیرید، اما هرگز از متا دیسکریپشن  دیگران کپی نکنید. یک راه برای جذاب نگه داشتن و تمایز از رقبا می تواند استفاده از استیکرها باشد. استیکرها رنگارنگ و سرگرم کننده هستند و باعث می شوند توجه مخاطب به اسنیپت شما جلب شود.

دلیل عدم نمایش برخی از متا دیسکریپشن ها

برخی از موتورهای جتسجو متا دیسکریپشنی را که برای آن ها نوشته و تعریف شده است را در SERP نشان نمی دهد و این می تواند ناراحت کننده باشد. این مسئله زمانی اتفاق می افتد که گوگل و یا سایر موتورهای جستجو گمان نمی کنند که توضیحاتی را که شما آن را نوشته اید به اندازه کافی مطابق با نیاز کاربر و پاسخی به درخواست آن باشند. در این حالت تصمیم می گیرد که یک قطعه از متن را که شامل کلمه کلیدی است و دقیق تر و مطابق تر با سرچ کاربر است را نمایش دهد.

یک راه مناسب و توصیه شده از سوی MOZ این است که اگر متن و محتوای صفحه شما شامل 1 الی 3 عبارت کلیدی است توصیه می شود که خودتان توضیحات متا را بنویسید تا بتوانید تمام عبارات احتمالی که کاربر در پی آن است را هدف قرار دهید. اما اگر بیش از 3 عبارت کلیدی در متن موجود است بهتر است که تکمیل آن را به خود موتور جستجو بسپارید.

 دلیل این راهکار این است که موتور جستجو زمانی که این متا تگ را کراول می کند همیشه کلمات کلیدی و عبارات مترادف و نزدیک به آن را در نظر می گیرند. اگر تعداد این کلمات زیاد باشد راه عاقلانه این است که انتخاب آن را به عهده خود آن بگذارید تا تمام عبارات احتمالی که در محدوده سرچ کاربر قرار دارد را شامل شود.

در این مطلب تلاش شد نکات مهم در سئو متا دیسکریپشن ارائه شوند. توصیه می شود مطالعه مقاله “نکات مهم در سئو تگ عنوان” را نیز از دست ندهید. شما فکر می کنید که کدام نکته از قلم افتاده است؟

برایمان بنویسید که چه راهکاری برای داشتن یک متای خوب و جذاب را باید بکار ببریم؟

No comment

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *