ریدایرکت چیست؟ انواع آن را بشناسید

ریدایرکت

احتمالاً برای شما هم به عنوان صاحب یک سایت یا کارشناس سئو سوال پیش آمده است که اگر بخواهید دامنه وب سایت خود را تغییر دهید یا بنا به دلایلی بخواهید آدرس یکی از صفحات سایت را تغییر دهید، چگونه می توانید این کارها را انجام دهید در حالی که رتبه سایت یا صفحه از بین نرود.

در سئو و بهینه سازی سایت، مبحثی تحت عنوان Redirect وجود دارد که در چنین مواقعی استفاده می شود. گاهی نیاز است که آدرس صفحات سایت به طور موقت یا دائمی تغییر پیدا کند که برای این کار از انواع ریدایرکت ها کمک گرفته می شود. ما در این مطلب به بررسی مفهوم ریدایرکت و انواع آن خواهیم پرداخت. با ما همراه باشید.

ریدایرکت (Redirect) چیست؟

ریدایرکت به معنای انتقال کاربران یک صفحه از سایت به آدرس جدید است. در واقع برای انتقال بازدیدکنندگان سایت به یک آدرس مشخص، از ریدایرکت استفاده می شود. مدیران سایت که سفارش سئو سایت خود را به یک کارشناس سئو سپرده اند با این موضوع آشنایی ندارند اما یک متخصص سئو همواره با ريدایرکت آدرس صفحات مختلف سایت سر و کار دارد.

تأثیر ریدایرکت در سئو سایت

زمانی که بخواهید بازدید کنندگان یک صفحه از سایت را به آدرس مشخصی انتقال دهید، از ریدایرکت استفاده می کنید. اگر بعد از تغییر دادن آدرس سایت، ریدایرکت انجام نشود و کاربر به آن صفحه مراجعه کند، خطای 404 را دریافت می کند که این موضوع می تواند تأثیر منفی در سئو سایت شما داشته باشد. حال در نظر بگیرید صفحه دارای خطای 404 یکی از صفحات پر فروش سایت شما باشد و حتی برای چند روز محدود می تواند زیان زیادی به کسب و کارتان هم وارد کند.

کاربردهای ریدایرکت

ريدایرکت سایت کاربردهای بسیاری دارد که از جمله مهم ترین آن ها عبارتند از :

  • تغییر دامنه سایت

تغییر دامنه سایت یا Redirect دامنه سایت برای زمانی است که بخواهید دامنه سایت را تغییر دهید. تعویض دامنه سایت ممکن است به دلایل مختلفی باشد اما مشکلی که وجود دارد این است که بر روی دامنه قبلی زمان و هزینه زیادی صرف شده تا توانسته در گوگل رتبه خوب بگیرد و حالا برای رفع این مشکل، از ریدایرکت استفاده می شود. با ریدایرکت کردن می توان سایت فعلی را به دامنه جدید انتقال داد.

  • تغییر آدرس صفحات

گاهی ممکن است آدرس بعضی از صفحات سایت به تغییر نیاز داشته باشند اما به دلیل آنکه آن صفحه ارزشمند است، می توان از Redirect موقت یا دائم استفاده کرد.

  • حذف صفحات تکراری

ممکن است سایت شما بعد از مدتی فعالیت با چند صفحه دارای محتوای یکسان روبرو شود که از نظر گوگل جالب نیست. در این شرایط می توانید یک محتوا را به عنوان محتوای اصلی انتخاب کنید و باقی صفحات را به آن صفحه ريدایرکت کنید.

لازم به ذکر است که اگر برای چند صفحه تکراری سایت خود عمل Redirect را انجام ندهید، گوگل نمی تواند تشخیص دهد که به کدام یک از صفحات ارزش و اعتبار بیشتری دهد و برای همین باید صفحات تکراری را به صفحه اصلی ریدایرکت کنید. البته برای نشان دادن صفحه اصلی به گوگل از تگ کنونیکال هم استفاده می شود که بسته به موقعیت صفحات، باید یکی از این دو مورد را به کار برد.

  • استفاده از چند url برای یک سایت

اگر سایت شما چندین دامنه دارد، می توانید از ریدایرکت استفاده کنید برای مثال ریدایرکت دامنه ir به دامنه com  ممکن است و کاربر با سرچ کردن هر کدام از این دامنه ها، وارد یک سایت می شود. همچنین ریدایرکت دامنه فیلتر شده و ریدایرکت به دامنه جدید امکان پذیر می باشد.

انواع ریدایرکت

Redirect شامل انواع مختلفی است که هر کدام از آن ها باید برای هدف خود استفاده شوند:

  • ریدایرکت 301

ریدایرکت 301 رایج ترین نوع ریدایرکت است که با استفاده از آن تغییر آدرس صفحه به صورت دائمی انجام می شود. این نوع ریدایرکت، ارزش سئویی صفحه ای که به آن هدایت می شود را به طور کامل انتقال می دهد و اگر سایت شما هم صفحه ای نیازمند ریدایرکت دارد اما نمی خواهید ارزش سئو آن از بین برود، از ريدایرکت 301 استفاده کنید.

  • ریدایرکت 302

ریدایرکت 302 برای مواقعی است که می خواهید آدرس صفحه سایت را به صورت موقت تغییر دهید. البته از نظر برخی از وبمستران سئو، تفاوتی میان ریدایرکت 301 و 302 وجود ندارد و هر دو اعتبار یکسانی را انتقال می دهند. اما لازم است برای مواقعی که می خواهید تغییر مسیر موقتی باشد، از ریدایرکت 302 استفاده کنید.

  • ریدایرکت 307

یک نوع دیگر از ریدایرکت های موقتی، ریدایرکت 307 است و اگر می خواهید مجدداً از همان آدرس سایت قبلی استفاده کنید، می توانید این نوع Redirect را به کار بگیرید. شاید سوال بپرسید ریدایرکت 307 و 302 چه تفاوتی دارند که در پاسخ باید بگوییم در ریدایرکت 307 به شکل شفاف به موتور های جستجو اعلام می کنید که آدرس صفحه سایت تغییر کرده است اما در ریدایرکت 302 اعلام تغییر آدرس سایت به شکل نامفهوم است.

  • ریدایرکت 308

ريدایرکت 308 مشابه ریدایرکت 307 است اما با این تفاوت که تغییر مسیر دائمی ایجاد می کند و اعتبار آدرس قبلی را هم به آدرس جدید انتقال می دهد. البته با توجه به اینکه نحوه برخورد ربات های گوگل با ریدایرکت 308 مشخص نیست، توصیه می شود برای تغییر دائمی مسیر صفحه سایت از ریدایرکت 301 استفاده کنید.

تفاوت انواع ریدایرکت‌ ها و تگ Canonical

تگ Canonical به موتور جستجوی گوگل کمک می کند که از میان چند صفحه مشابه، یک صفحه را به عنوان صفحه اصلی تشخیص دهد و آن را در نتایج جستجوی گوگل نشان دهد. در ظاهر از تگ Canonical و انواع Redirect استفاده می شود تا از محتوای تکراری جلوگیری شود اما کار آن ها متفاوت است.

در واقع از ریدایرکت زمانی استفاده می کنیم که دیگر نمی خواهیم آن صفحه چه به صورت موقت و چه به صورت دائم دیده شود اما در استفاده از تگ Canonical، تمام صفحات در جای خود هستند و فقط به گوگل اعلام می شود که از میان چند صفحه مشابه، کدام یک اصلی است.

روش ریدایرکت در وردپرس

ریدایرکت در سایت های وردپرسی به آسانی و در زمانی سریع انجام می گیرد و می توان با نصب افزونه، این کار را انجام داد. بهترین افزونه های ریدایرکت در وردپرس شامل Yoast و Redirection 301 هستند.

بعد از فعال سازی افزونه Redirection 301 روی وردپرس سایت، کافیست وارد تنظیمات افزونه شوید و در بخش Source URL آدرس قدیمی و در بخش Target URL آدرس جدید صفحه را وارد کنید. به همین راحتی، اعتبار و ارزش سئو صفحه قبلی به صفحه جدید انتقال می یابد بدون آنکه نیاز به کدنویسی های طولانی باشد.

Redirect در افزونه Yoast نیز ساده است اما مهم است که کد یا لینک را اشتباهی وارد نکنید.

چند بار می‌ توان یک صفحه را ریدایرکت کرد؟

ریدایرکت صفحه یک به صفحه دو، ریدایرکت صفحه دو به صفحه سه، ریدایرکت صفحه سه به صفحه چهار و به همین ترتیب …. آیا چنین روشی امکان پذیر است؟ بله امکان پذیر است و می توان یک زنجیره طولانی برای انتقال آدرس استفاده کرد. ربات های خزنده گوگل هم تا ایندکس نهایی، تمام صفحات را دنبال می کنند اما از نظر سئویی ارزش منفی ندارد؟

در این رابطه باید بدانید که گوگل توصیه می کند در صورت استفاده از ريدایرکت و انتقال آدرس صفحات سایت به آدرس جدید، سعی شود که از یک انتقال مستقیم استفاده می شود و اگر چاره ای وجود نداشت، بهتر است بیشتر از 5 آدرس در یک زنجیره استفاده نشود.

سفارش سئو سایت در فامین ادز

وب سایت شما برای رسیدن به نتایج اول گوگل نیازمند سئو اصولی است و اگر خودتان به عنوان صاحب سایت تخصص و تجربه ای در این زمینه ندارید، می بایست از متخصص سئو کمک بگیرید.

کارشناسان متخصص سئو آژانس تبلیغاتی فامین ادز در ارتباط با ثبت سفارش سئو و همچنین اطلاع از قیمت و هزینه سئو پاسخگوی شما عزیزان هستند. کافیست با ما تماس بگیرید.


سوالات شما

  • ریدایرکت چیست ؟

ریدایرکت (Redirect) روشی برای تغییر موقت یا دائمی آدرس صفحات سایت می باشد.

  • آیا برای محتواهای تکراری می توان از ريدایرکت استفاده کرد ؟

 بله یکی از کاربردهای ر يدایرکت در سایت برای صفحات تکراری است.

  • کنونیکال و ریدایرکت چه تفاوتی با یکدیگر دارند ؟

در کنونیکال صفحات قبلی باقی می مانند اما در ریدایرکت صفحه قبلی قابل مشاهده نیست.

No comment

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *