هاست چیست؟ (انواع هاست و نکات مهم در خرید آن)

هاست چیست

تابه حال به این موضوع فکر کرده اید که هر چیزی را که در فضای وب جستجو می­کنید و یا حتی همین مطلب که در حال خواندن آن هستید چگونه در آن بارگذاری شده است؟ وب سایت ها چگونه کار می کنند و یا ماهیت آن ها چیست؟ جواب این سؤال تنها در یک عبارت خلاصه شده است. هاست وب! بله در این مطلب قرار است به این پرسش ها با بیان ساده پاسخ دهیم که هاست چیست و انواع آن کدام است و همچنین به نکات مهم در خرید آن بپردازیم.

هاست چیست و چگونه کار می ­کند؟

برای پاسخ به این پرسش که هاست چیست می توان گفت به بیان ساده هاست (Host Web) فضایی از اینترنت است که یک وب سایت برای قرار دادن هرگونه محتوای متنی، عکس، فیلم، پادکست و به طور کلی تمام فایل ها و داده های خود در فضای وب به آن نیازمند است.

یک وب سایت برای شروع کار خود نیاز به یک آدرس یا همان دامنه (همچون: famin-ads.com) و یک هاست دارد تا بتواند محتویات و تمامی داده های خود را درون آن بارگذاری کند. اما بیایید بررسی کنیم که هاست چگونه در اختیار هرکسی که بخواهد قرار می­گیرد؟

هاست بخشی از یک سرور است که به صورت مدت دار در اختیار متقاضیان قرار می ­گیرد. سرورها کامپیوترهایی با قدرت پردازش بالا و توانایی نرم افزاری و سخت افزاری قدرتمند و پیچیده ای هستند که هاستینگ (میزبانی) وب سایت شما و تمام داده های شما را بر عهده دارند.

این کامپیوترها به صورت مداوم کار می کنند، همیشه به برق و اینترنت متصل هستند تا سایت شما و بقیه سایت هایی که از آن استفاده می­کنند همیشه در دسترس بازدیدکنندگان باشد. خرید بخشی ازین سرور یا همان هاست به شما امکان می دهد که تمام داده های خود را در آن سرور ذخیره کنید. هر  زمان که کاربری نام دامنه شما و یا هر داده ­ای را که در اینترنت قرار داده ­اید در مرورگر خود جستجو کند درخواست آن به سرور می ­­رود و سرور فایل ­هایی که در وب سایت خود منتشر کرده اید را در اختیار کاربر قرار می­دهد.

شرکت های هاستینگ که این سرور ها را در اختیار دارند، خدمات فروش هاست را به دارندگان وب سایت­ ها ارائه می­ دهند. شما هر زمان که بخواهید می ­توانید با یک سرچ ساده در گوگل به این شرکت ها و خدماتی که در زمینه انواع هاست ارائه می دهند دسترسی داشته باشید و آن را خریداری کنید.

انواع هاست Host

شرکت های هاستینگ انواع متفاوتی از خدمات هاست را به مشتریان ارائه می دهند که هرکدام برای یک نوع خاص از وب سایت مناسب است. یعنی یک وب سایت تجاری با حجم بالایی از داده و ترافیک به هاست متفاوت تری نسبت به یک وبلاگ شخصی با داده و ترافیک کم نیاز دارد. محبوب ترین انواع هاست که می توانید برای وب سایت خود تهیه کنید عبارتند از:

هاست اشتراکی Shared Hosting

هاست اشتراکی مربوط به یک سرور است که تعدادی از وب سایت های مختلف را میزبانی می­ کند. این نوع از هاست قیمت کمتری از سایر انواع آن دارد، آن هم به دلیل تعداد بالای وب سایت های متصل به آن است که هزینه نگهداری از سرور را با هم پرداخت می کنند. سرورهایی با هاست مشترک برای وب سایت های تازه تأسیس با حجم کمی از ترافیک و داده مناسب است و قیمت پایینی دارد.

در سال های گذشته این سرورها تقویت شده اند زیرا پیش تر اشتراک گذاری سرور با مشکلاتی همراه بود. مثلاً ترافیک بالای برخی وب سایت ها بر سرعت وبسایت های دیگر اثر می­گذاشت. برای عملکرد خوب وب سایت خود، خریداری هاست را از شرکت های معتبر اهمیت بالایی دارد.

هاست اختصاصی Dedicated Hosting

هاست اختصاصی به این معنی است که شما کل یک سرور را برای خودتان اجاره می کنید. استفاده از سرور اختصاصی برای وب سایت های تجاری درجه یک و یا سازمانی توجیه دارد که ترافیک ورودی و حجم داده بالایی دارند. اجاره یک سرور اختصاصی هزینه چندین میلیونی برای یک ماه خود هزینه می کنند، بنابراین وب سایت های کوچک به هیچ عنوان به آن نیاز ندارند.

هاست VPS

هاست VPS مخفف عبارت Virtual Private Server به  معنای سرور خصوصی مجازی است. این نوع از هاست چیزی بین یک هاست اشتراکی و خصوصی است. وب سایت هایی با هاست VPS، یک پارتیشن از یک سرور اشتراکی را اجاره می ­کنند و هر سیستم عامل، میزان حافظه و قدرت پردازشی که بخواهند را در هاست خود پیاده سازی می ­کنند.

خرید هاست مجازی تنها برای کاربران با تجربه ای توصیه می­ شود که بتوانند نرم افزار سرور خودشان را پیکربندی کنند و خلاصه همه چیز آن را خودشان به دست بگیرند و یا حتی نیاز به پشتیبانی نداشته باشند.

هزینه این نوع از هاست نسبت به هاست اختصاصی بسیار مقرون به صرفه تر است.

هاست ابری Cloud Hosting

داده های یک وب سایت در هاست ابری توسط مجموعه ای بزرگ از سرورها پشتیبانی می ­شود و دیگر تنها به یک سرور خلاصه نمی ­شود. یک  مزیت فوق ­العاده این سیستم های پیشرفته این است که هیچ زمانی سایت شما از دسترس خارج نخواهد شد زیرا در صورت ایجاد هرگونه مشکل برای یک یا چند سرور همواره توسط سایر سرورها پشتیبانی می ­شوید.

وب سایت های بزرگی همچون آمازون و مایکروسافت برای در دسترس بودن همیشگی برای تمام کاربران خود از هرجای دنیا ازین سیستم هاستینگ مبتنی بر ابر داده استفاده می­کنند.

هاست وردپرس

این نوع از سرویس هاست مخصوص به وب سایت های مبتنی بر سیستم مدیریت محتوا CMS مانند وردپرس است. این نوع از هاست برای بارگذاری بهتر و سریعتر وب سایت و به حداقل رساندن مشکلات سایت های وردپرسی ارائه می ­شود. هاست وردپرس اغلب با برخی امکانات پیش فرض و افزونه هایی مانند حافظه پنهان و امنیت ارائه می شود و به عملکرد بهینه سایت کمک می ­کند. البته این به آن معنا نیست که وب سایت های وردپرسی نمی توانند از سایر هاست ها استفاده کنند بلکه با هاست وردپرس عملکرد بهتری خواهند داشت.

نکات مهم در خرید هاست

داشتن یک هاست خوب مهم است و یک هاستینگ خوب تضمین می کند که وب سایت شما عملکرد بهینه و با پروتکل های امنیتی بهتری داشته باشد. علاوه بر این داشتن هاست خوب بسیاری از جنبه های پیچیده هاستینگ، از خدمات نصب نرم افزار گرفته تا پشتیبانی فنی را ساده می­کند. چه تازه برای خرید هاست اقدام میکنید و چه سایت شما درحال پیشرفت است و نیاز به فضای ذخیره سازی و پهنای باند بیشتر دارید برخی ویژگی ها و نکات بدیهی وجود دارد که باید به آن توجه داشته باشید. از مهم ترین این نکات عبارتند از:

کنترل پنل Control Panel

کنترل پنل برنامه ای است که به شما در مدیریت هاستتان کمک می کند. بهتر است که از سرویس هاستینگی استفاده کنید که کنترل پنل های محبوبی همچون cpanel، direct admin و یا plesk را به عنوان رابط کاربری هاست خود ارائه می­دهند. از کنترل پنل ها برای دسترسی راحت تر به اطلاعات هاست همچون حافظه مصرفی و خالی، گزارش های سرور، مدیریت حساب، مصرف پهنای باند، افزودن دامنه به هاست و نصب سیستم مدیریت محتوا و سایر دسترسی ها استفاده می شود.

پهنای باند و فضای ذخیره سازی

متناسب با میزان و حجم داده و فایل هایی که برروی صفحات وب سایت خود بارگذاری می کنید و کاربران از آن بازدید می کنند و این اطلاعات بین سایت و کاربران رد و بدل می شود باید پهنای باند و فضای ذخیره سازی مناسبی را درنظر بگیرید. اگر حجم زیادی از عکس و فیلم را برروی وب سایت قرار می دهید باید هاستی با فضای بیشتری داشته باشید و اگر میزان ترافیک سایت بالاست طبیعتاً به هاستی با مشخصات تکنیکال بهتری نیاز دارید.

آپ تایم Web Host’s Uptime

یک هاست خوب آپتایم بالایی دارد. این ویژگی مشخص می­کند که دسترسی سایت شما چقدر خواهد بود. سرورها گاهاً نیاز به ارتقا و یا تعمیر دارند که در این صورت می تواند تمامی سایت های متصل به آن را در این مواقع از دسترس خارج کند. بنابراین درصد آپتایم را در نظر داشته باشید. بهترین میزان 100% است که اگر میزان خطای ماشین و انسانی را از آن کم کنیم اکثر هاستینگ ها میزان آپتایم 99.99%   را ضمانت می کنند. یعنی در طول یک سال ممکن است تنها یک ساعت سایت شما از دسترس خارج  شود.

امنیت

اطمینان حاصل کنید که ارائه دهنده هاست به خوبی مجهز به اقدامات امنیتی پیشرفته برای کمک به محافظت از سایت شما در برابر بدافزارها یا حملات DDoS است. آن ها ممکن است شامل مدیریت دسترسی، شناسایی بدافزار، بک آپ خودکار و به روز رسانی باشند.

پشتیبانی 7/24

داشتن پشتیبانی 24 ساعته در تمام طول هفته برای یک هاست در زمانی که با مشکلاتی همچون تأخیرهای غیرمنتظره، خرابی و یا مشکلات امنیتی مواجه می شود بسیار مهم است.

همچنین یک سرویس هاستینگ خوب خدمات اضافی همچون گواهی SSL رایگان، حساب ایمیل تجاری یا شبکه تولید محتوا CDN را نیز به عنوان ویژگی و مزیت هاست ارائه می دهد.

بسیاری از فاکتورهای ریز و درشت دیگر وجود دارد که زمانی برای شما اهمیت دارد که خودتان بخواهید طراحی سایت را انجام دهید باید به آن توجه کنید.در بسیاری از موارد که سفارش طراحی سایت خود را به شرکت های ارائه دهنده واگذار می­کنید بسته به ماهیت وب سایت شما شخص  طراح سایت می داند که چه نوع هاستی با چه ویژگی ها و مشخصات تکنیکالی برای آن مناسب است.

خدمات طراحی سایت شرکت فامین آماده ارائه انواع خدمات طراحی سایت مطابق با کسب و  کار شماست. برای کسب اطلاعات بیشتر از مشاوره رایگان کارشناسان فامین ادز بهره­مند شوید.

No comment

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *