خطای 404 چیست؟ چطور آن را رفع کنیم

خطای 404

خطای 404 چیست؟ چرا خطای 404 ایجاد می شود؟ چگونه می توانیم خطای 404 را رفع کنیم؟ خطا 404 زمانی که کاربر صفحه ای از وبسایت شما را درخواست کرده است اما این صفحه در سایت شما وجود ندارد، نمایش داده می شود. البته این خطا زمانی که آدرس یک صفحه تغییر پیدا کرده باشد نیز ایجاد می گردد.

به طور کلی برای نمایش صفحات وبسایت، مرورگر عناصر مختلفی را از سرور درخواست می کند و به کاربر نمایش می دهد. در صورتی که مرورگر فایلی را از سرور درخواست کند اما فایل مورد نظر در وبسایت وجود نداشته باشد، خطا 404 برای کاربر نمایش داده خواهد شد. در بررسی تخصصی تر باید اشاره کنیم که 404 یک کد وضعیت در پروتکلHttp‌  می باشد و از رده خطاهای 4xx  در سرچ کنسول به شمار می رود.

اگر شما نیز بارها با خطای 404 در وبسایت خود مواجه شده اید، در ادامه این مقاله از وبسایت فامین ادز همراه ما باشید تا با دلایل ایجاد این خطا و نحوه رفع آن آشنا شویم.

خطای 404 چیست؟

خطای 404، کد اعتبار HTTP می باشد و زمانی نشان داده می شود که صفحه مورد نظر کاربر توسط سرور پیدا نشود. خطا 404 یا توسط سرور نشان داده می شود و یا خود طراح سایت باید، صفحه ای اختصاصی با اخطار 404 را طراحی کند.

البته با توجه به تغییر الگوریتم های گوگل، طراحی کردن صفحه مجزا برای 404 برای سئو سایت بهتر است. بسیار مهم است که کاربر با خطای 404 در سایت مواجه نشود، بنابراین اگر صفحاتی از سایت را حذف می کنید، باید آن را به صفحات دیگر ریدایرکت نمایید. در غیر اینصورت ضمن اینکه سایت شما با جریمه گوگل همراه است، تاثیر منفی نیز بر روی سئو سایت شما خواهد داشت.

انواع نمایش اخطار صفحه 404 که ممکن است در صفحات سایت نمایش داده شود، موارد زیر می باشند:

  • 404 Error
  • 404 Not Found
  • The Requested URL[URL] was not found on this server
  • HTTP 404
  • Error 404 Not Found
  • 404 File or Directory Not Found
  • HTTP 404 Not Found
  • 404 Page Not Found

چرا خطای 404 نمایش داده می شود؟

نمایش خطا 404 دارای دلایل مختلفی است که در ادامه به آن ها اشاره کردیم.

خطای کاربر

دلیل نمایش خطای 404 گاهی از سمت کاربر می باشد و علت اصلی آن نیز این است که کاربر آدرس صفحه ای را اشتباه تایپ کرده است. در واقع در این شرایط کاربر به دنبال آدرسی می باشد که در وبسایت وجود ندارد.

تغییر نشانی صفحات

اگر آدرس و URI صفحه ای که قبلا در وبسایت شما وجود داشته است اما آن را تغییر داده باشید، خطای 404 برای کاربر نمایش داده می شود.

حذف صفحات

در صورتی که مقاله و یا برگه ای در وبسایت شما وجود داشته باشد و اقدام به حذف آن نمایید، کاربران با مراجعه به آدرس قبلی با خطای 404 مواجه می شوند.

چرا رفع خطای 404 مهم است؟

بیشتر بازدیدهای یک وبسایت، از طریق موتورهای جستجو همچون گوگل می باشد. در صورتی که شما آدرس یک صفحه از سایت خود را تغییر داده باشید و کاربر وارد آدرس قبلی شما شود، خطا 404 نمایش داده می شود.

برای گوگل بسیار مهم است که کاربر پس از ورود به یک سایت، سریعا به مطلب خود دست پیدا کند؛ اما اگر این قانون در سایت شما با وجود خطای 404 از بین برود و مدام تکرار شود، دارای تاثیر منفی بر روی سئو وبسایت شما خواهد بود.

بسیاری از خطاهای 404 در سرچ کنسول وبسایت نمایش داده می شوند؛ بنابراین این موضوع به این معنی می باشد که برای گوگل رفع خطا 404 بسیار مهم است و برطرف کردن آن برای سئو سایت ضرورت دارد.

چگونه خطای 404 را برطرف کنیم؟

با توجه به اهمیت رفع خطای 404، در این قسمت قصد داریم به نحوه رفع خطا 404 بپردازیم. اگر شما ادمین یک سایت هستید و می خواهید خطا 404 را رفع کنید، مطابق با مراحلی که در ادامه آورده ایم، اقدام نمایید.

ایجاد ریدایرکت

برخی از صفحات که در سایت خود حذف کرده اید و یا تغییر آدرس داده اید، بایستی که به صفحات مرتبط ریدایرکت کنید. در واقع باید با مشاهده خطای 404، صفحه ای که آدرس آن را پاک کرده اید، باید به آدرس جدید منتقل شود. اینگونه در صورتی که کاربر این صفحه را سرچ کند، وارد آدرس جدید خواهد شد.

رفع لینک های شکسته

برخی از لینک هایی که در صفحات سایت شما وجود دارند، اصطلاحا لینک های شکسته هستند و به آدرس اشتباهی لینک می دهند. یا به آدرسی لینک می دهند که در سایت وجود ندارند. در این صورت بهتر است که این پیوندها شناسایی شده و اصلاح شوند.

بازنگری تصاویر

در صورتی که تصاویری در وبسایت شما وجود دارد که بعدا آن را از طریق بخش رسانه ها و یا سرور حذف کرده اید، این مشکل ایجاد می گردد. چراکه در این صورت تصویری در یک صفحه، فراخوانی می شود که در سرور وجود ندارد.

برای رفع این ارور، فقط کافی است که به صفحه ای که تصویر در آن فراخوانی می شود، مراجعه نمایید و سپس تصویر قبلی را حذف کرده و تصویر جدیدی را بارگذاری نمایید.

تغییر فرمت پیوند یکتا

در صورتی که دامنه وبسایت شما به صورت کلی به آدرس جدیدی ریدایرکت شده باشد، این پیام خطا در صفحات داخلی سایت شما نشان داده می شود.

در این صورت باید به بخش تنظیمات پیوند یکتا در وبسایت خود مراجعه نمایید و سپس فرمت پیوند یکتا را تغییر داده و ذخیره کنید. در نهایت نیز آن را به حالت قبل یا دلخواه خود بازگردانید. در واقع می توانید یکبار پیوندهای یکتا را بر روی گزینه عدد بگذارید و ذخیره نمایید. سپس آن را بر روی نام نوشته قرار دهید و سپس ذخیره کنید.

ایجاد صفحه‌ 404

توصیه می کنیم که در قالب وبسایت شما یک صفحه نمایش خطای 404 ایجاد شده باشد و در آن پیغامی برای کاربر نمایش داده شود که آدرسی که جستجو کرده اید در وبسایت شما وجود دارد.

در صورتی که در این بخش مطالب پیشنهادی و یا باکس جستجو قرار دهید، احتمال خروج کاربر از سایت کاهش پیدا می کند. با اینکه این مورد یک راه حل نیست اما منجر به کاهش نرخ bounce rate  می شود.

رفع ارور 404 توسط کاربر

در صورتی که به یک سایت مراجعه کرده اید و با خطای 404 مواجه شده اید، به ترتیب کارهای زیر را انجام دهید تا بتوانید وارد صفحه مورد نظر خود شوید.

  • ابتدا کلیدهای ctrl + f5 را همزمان بزنید تا صفحه رفرش شوید.
  • به نوشتار آدرس خود توجه داشته باشید، چراکه ممکن است نوشته شما دارای اشتباه تایپی باشد.
  • بخشی از آدرس را پاک کنید تا به ریشه دایرکتوری خود برسید.
  • در صورتی که آخرین بخش URI ، یک آدرس مشخص است، عبارت را ترجمه کرده و آن را در بخش جستجو سایت سرچ نمایید.

اگر به عنوان کاربر، با انجام موارد فوق به نتیجه ای نرسید، احتمالا این صفحه از سایت مدنظر شما حذف گردیده است و حتی ممکن است که آدرس اشتباهی را سرچ کرده باشید.

فامین ادز متشکل از تیمی از متخصصین در حوزه سئو سایت می باشد که می توانید برای بهبود رتبه خود در گوگل، اقدام به ثبت سفارش سئو سایت از طریق این مجموعه نمایید. برای اطلاع از تعرفه خدمات سئو از طریق راه های ارتباطی درج شده در وبسایت با کارشناسان در ارتباط باشید.

No comment

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *