مهم ترین KPI ها در تبلیغات گوگل ادز چیست؟

شاخص های کلیدی عملکرد

اگر صاحب یک کسب و کار هستید، فارغ از حوزه کاری که در آن فعالیت می کنید، باید میزان موفقیت کسب و کار خود را با استفاده از یک سری فاکتورهای مشخص اندازه گیری کنید. به این فاکتور ها شاخص های کلیدی عملکرد یا KPI گفته می شود. در واقع این KPI هستند که مشخص می کنند شما در کسب و کار خود تا چه میزان موفق بوده اید. در این مقاله قصد داریم به بررسی مهم ترین KPI در تبلیغات گوگل ادز بپردازیم. اگر هنوز با این تبلیغات آشنا نشده اید، پیشنهاد می کنم مقاله “تبلیغات گوگل چیست” را بررسی کنید.

KPI چیست؟

KPI کوتاه شده عبارت Key Performance Indicator است که در زبان فارسی به آن “شاخص کلیدی عملکرد” گفته می شود. KPI به یک سری معیار قابل اندازه گیری گفته می شود که همان طور که اشاره شد میزان موفقیت یک سازمان، کسب و کار و یا کمپین تبلیغاتی را مشخص می کند. شاخص کلیدی عملکرد می تواند در هر کمپین و کسب و کاری متفاوت باشد و بر اساس نوع بیزینس و اهداف تجاری آن تعیین می شود.

دلایل بررسی KPI ها در تبلیغات گوگل

وقتی یک کمپین گوگل ادز همانند کمپین سرچ یا کمپین انواع تبلیغات در یوتیوب را اجرا می کنیم لازم ایت بتوانیم نحوه عملکرد و میزان موفقیت کمپین مورد نظر را اندازه گیری کنیم. باید بدانیم که آیا تبلیغاتی که انجام داده ایم اصلاً موفق بوده است و یا خیر، و اگر کمپین مورد نظر موفق بوده است چه مقدار برای ما سود دهی داشته است.

بررسی شاخص های کلیدی عملکرد در هر کمپینی، در تعیین استراتژی های آینده کسب و کار و آشنایی با نقاط ضعف و قوت الزامی است. برای بررسی این موضوع باید قبل از هر چیزی KPI مهم کمپین خود را تعیین کرده و سپس آن ها را اندازه گیری کنید. در ادامه مقاله با مهم ترین شاخص های کلیدی عملکرد در تبلیغات گوگل آشنا می شویم.

مهم ترین شاخص های کلیدی عملکرد در گوگل ادز

از برترین شاخص های کلیدی عملکرد در تبلیغات گوگل ادز می توان به موارد زیر اشاره کرد:

نمایش تبلیغات (Impression)

تعداد دفعات نمایش تبلیغات و همچنین کلماتی که تبلیغات شما به ازای آن نمایش داده می شود اولین KPI در گوگل ادز است. اگرچه تمرکز بسیاری از افراد بر روی کلیک هایی است که تبلیغات شما دریافت می کند، اما نباید از اهمیت نمایش تبلیغات غافل شد.

یک تبلیغات گوگل موفق با نمایش برای افرادی که مخاطبان هدف شما هستند شروع می شود. هر دفعه ای که تبلیغ شما نمایش داده می شود، یک «Impression» دریافت می کنید.

معیار نمایش یا Impression لزوماً نشان‌دهنده عملکرد خوب تبلیغ شما نیست، اما به شما نشان می ‌دهد که تبلیغات شما واقعاً به چند نفر نمایش داده شده است. اگر کسی تبلیغات شما را نبیند، نمی‌توانید یک تبلیغ موفق داشته باشید، بنابراین باید تعداد نمایش‌هایی را که در روز، هفته یا ماه دریافت می‌کنید، بررسی کنید.

تعداد کلیک (Clicks)

دومین شاخص کلیدی عملکرد در گوگل ادز تعداد کلیک ها می باشد. در تبلیغات گوگل کلیک ها اولین قدم برای دستیابی به هر تبدیلی نظیر فروش، ثبت نام و… می باشد. تعداد کلیک های دریافتی در تبلیغات گوگل، معیار اندازه گیری عملکرد تبلیغات است. اگر کمپین شما به اندازه کافی کلیک دریافت نمی کند، موارد مختلفی نظیر، هدف گیری مخاطبان، کلمات کلیدی و… وجود دارند که باید بررسی شوند. این KPI مهم باید در بازه های زمانی مختلف بررسی شده و با دوره های قبلی آن مقایسه شود.

امتیاز کیفی گوگل (Quality score)

کوالیتی اسکور در گوگل ادز یکی از حیاتی ترین KPI هایی است که باید به طور مرتب بررسی شود. چرا که هم بر میزان نمایش و کلیک دریافتی و در مجموع عملکرد تبلیغات تاثیر می گذارد و هم می تواند باعث افزایش و یا کاهش هزینه تبلیغات برای شما شود. این امتیاز بر اساس ارتباط تبلیغات شما با جستجوی کاربر و همچنین کیفیت صفحات فرود شما، به صورت یک عدد از یک تا ده تعیین می شود.

زمانی که امتیاز کیفی تبلیغات شما بالا باشد، گوگل ادز در واقع تخفیفی در هزینه های تبلیغاتی به شما می دهد زیرا ثابت کرده اید که منبع اطلاعاتی قابل اعتمادی برای کاربران گوگل هستید. این بدان معناست که هزینه هر تبدیل برای شما کاهش می یابد و بازگشت سرمایه شما افزایش می یابد.

اما زمانی که امتیاز کیفیت شما پایین باشد، شما ناچارید برای حفظ موقعیت تبلیغاتی خود برای کلمات کلیدی، هزینه بیشتری پرداخت کنید. به همین دلیل مهم است که یاد بگیرید چگونه امتیاز کیفی گوگل را بهبود ببخشید.

 


اینجا بخوانید: راهکارهای بهبود امتیاز کیفی گوگل


با در نظر گرفتن این موضوع، توجه به امتیاز کیفی گوگل بسیار مهم است، به خصوص اگر می خواهید در کمپین های PPC خود صرفه جویی کنید.

نرخ کلیک (CTR)

بعد از اینکه شخصی تبلیغ شما را دید، فرصتی برای کلیک روی آن دارد. درصد افرادی که روی تبلیغات شما کلیک می کنند و وارد سایت شما می شوند، «نرخ کلیک» (CTR) نامیده می شود. CTR بالا نشان دهنده عملکرد فوق العاده تبلیغات شما است چرا که نرخ کلیک بالا می تواند به معنای جذاب بودن تبلیغات شما برای کاربران باشد.

زمانی که داده های مربوط به این شاخص کلیدی عملکرد را اندازه گیری می کنید، متوجه شوید که کدام کلمه کلیدی بهترین عملکرد را داشته، یا کدام فراخوان برای اقدام توانسته در جذب مخاطب موفق عمل کند. بررسی این KPI هم از جهت میزان موفقیت کلمات کلیدی مختلف مهم است و هم از جهت تأثیری که بر روی یک KPI دیگر (امتیاز کیفی گوگل) دارد اهمیت دارد. به همین دلیل بهتر است علاوه بر برسی این KPI مهم با ترفند های افزایش نرخ کلیک در گوگل ادز هم آشنا باشید.

هزینه هر کلیک (CPC)

هزینه به ازای کلیک (CPC) به مبلغ پیشنهادی که از حساب Google Ads شما کسر می شود، اشاره دارد. اگر قبل از شروع کمپین های تبلیغات گوگل خود، بودجه مشخصی در ذهن دارید، باید درک درستی از هزینه هر کلیک یا CPC نیز داشته باشید.

CPC معیاری برای موفقیت برای تبلیغات گوگل شما نیست، اما به شما کمک می کند تا بر اساس آن بودجه بندی کنید. کلمات کلیدی مختلف هزینه به ازای هر کلیک متفاوتی دارند. به یاد داشته باشید، پیشنهادات مربوط به هزینه کلمات کلیدی در گوگل ثابت نیستند. شما در مزایده های PPC با دیگر تبلیغ کنندگان رقابت خواهید کرد، بنابراین اگر رقابت شدید باشد، باید انتظار پرداخت قیمت بالاتر را داشته باشید. با ارزیابی هزینه به ازای هر کلیک، درک بهتری از میزان پرداختی برای درج آگهی خود خواهید داشت.

نرخ تبدیل (Conversion Rate)

نرخ تبدیل را شاید بتوان مهم ترین شاخص کلیدی عملکرد در تبلیغات گوگل دانست. نرخ تبدیل معیاری است که نشان دهنده تعداد افرادی که تبدیل مورد نظر شما (خرید از سایت و …) را انجام داده اند به نسبت کل افرادی که روی تبلیغات شما کلیک کرده و وارد سایت شما شده اند.

برای یک فروشگاه تجارت الکترونیک، به تعداد کل افرادی که در سایت شما تراکنش انجام داده اند در مقابل تعداد کل افرادی که با تبلیغات گوگل وارد سایت شما شده اند، اطلاق می شود.

اگر تبلیغات شما نرخ تبدیل بسیار پایینی دارید بدون شک نمی توانید بازدهی خوبی را به نسبت هزینه ای که صرف می کنید به دست آورید. به همین دلیل بهتر است که موارد تاثیر گذار بر این موضوع را بررسی کرده و در صدد افزایش نرخ تبدیل تبلیغات خود باشید.

نتیجه گیری

KPI های مختلف و امکاناتی را که Google Ads برای اندازه گیری و تجزیه و تحلیل نتایج سرمایه گذاری شما ارائه می دهد، مطالعه کنید. این تنها راهی است که می توانید مطمئن شوید که نقاط قوت کمپین تبلیغاتی و همچنین کسب و کار خود را به حداکثر می رسانید و پروژه خود را به پروژه ای موفق و رو به رشد تبدیل می کنید.

No comment

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *