وب اپلیکیشن یا وب اپ چیست؟

وب اپلیکیشن

بسیاری از صاحبان کسب و کارها که اقدام به طراحی سایت برای فروشگاه یا شرکت خود کرده اند، تمایل دارند یک وب اپلیکیشن هم در کنار سایت خود، به کاربران شان ارائه نمایند اما وب اپلیکیشن یا وب اپ چیست و چگونه عمل می کند؟ وب اپلیکیشن نسبت به وب سایت مزایایی دارد از جمله آنکه قابلیت های بیشتری نسبت به سایت ارائه می کند و برای همه نوع دستگاه از گوشی تلفن همراه تا کامپیوتر، در دسترس است. اگر شما هم می خواهید راجع به وب اپلیکیشن اطلاعات بیشتری به دست آورید، دعوت می کنیم در ادامه این مطلب از فامین ادز همراه ما باشید.

وب اپلیکیشن چیست؟

در تعریفی ساده، وب اپلیکیشن مشابه با اپلیکیشن موبایل است با این تفاوت که ورود به آن از طریق یک لینک یا مرورگر تلفن همراه یا کامپیوتر، انجام می شود. زمانی که کاربران بر روی لینک یک وب اپلیکیشن کلیک می کنند و وارد اپ می شوند، تفاوتی در آن با یک اپلیکیشن عادی مشاهده نمی کنند و می توانند از امکانات و خدماتی که داخل آن ارائه می شوند، استفاده نمایند.

وب اپلیکیشن چیست

تفاوت وب اپلیکیشن با اپلیکیشن

اگر بخواهیم تفاوت وب اپلیکیشن را با اپلیکیشن بیان کنیم، طراحی اپلیکیشن به زمان و منابع زیادی نیاز دارد و بعد از آنکه ساخته می شود، کاربران می توانند آن را دانلود کرده و بر روی تلفن همراه خود نصب نمایند.

اما ساخت وب اپلیکیشن به اندازه اپلیکیشن تخصصی نیست و حتی زبان های برنامه نویسی زیادی ندارد. این پلتفرم بعد از ساخته شدن، بر روی دامنه اینترنتی وب سایت بارگذاری می شود و در دسترس کاربران قرار می گیرد.

البته کاربرانی که وارد وب اپلیکیشن یک سایت می شوند، می توانند پس از اولین ورود با اضافه کردن آیکون آن به صفحه دستگاه خود، در دفعات بعدی ورود به اپلیکیشن، روی آیکون کلیک کرده و دقیقا مثل یک اپلیکیشن معمولی، وارد آن شوند.

در یک مقایسه دیگر وب اپلیکیشن با اپلیکیشن، ساخت اپلیکیشن هزینه زیادی هم دارد و صرف نظر از هزینه های ساخت خود برنامه، باید برای بازاریابی و معرفی اپلیکیشن به کاربران نیز هزینه کرد.

آیا وب اپلیکیشن همان سایت است؟

برای اضافه کردن وب اپلیکیشن به یک سایت، باید آن را بر روی دامنه سایت قرار داد پس این سوال پیش می آید که آیا وب اپلیکیشن همان وب سایت است؟ در پاسخ باید بگوییم که خیر، وب اپ کاملا متفاوت است و قابلیت های بیشتری به نسبت سایت دارد. در یک وب اپلیکیشن می توان مقاله خواند، مقاله منتشر کرد و نظرات کاربران را هم مدیریت کرد.

آیکون اختصاصی وب اپ

وب اپلیکیشن، آیکون اختصاصی ندارد و کاربر نمی تواند آیکون آن را مثل یک اپلیکیشن معمولی بر روی تلفن همراه خود مشاهده کند. در واقع، وب اپ بر خلاف اپلیکیشن، نصب نمی شود اما کاربر می تواند بعد از ورود به آن، از طریق گزینه افزودن به صفحه در تنظیمات مرورگر، آیکون وب اپ را به صفحه دستگاه خود اضافه نماید و در دفعات ورود بعدی به آن، دسترسی راحت تری داشته باشد.


 

اینجا بخوانید: آشنایی با انواع آیکون

وب اپ

مزایا و معایب وب اپلیکیشن

وب اپلیکیشن چه مزایا و معایبی دارد؟ در ادامه می خواهیم به این موارد اشاره کنیم تا شما تصمیم نهایی خود را برای ساخت وب اپ بگیرید.

  • وب اپلیکیشن سازگاری بالایی دارد و بر خلاف اپلیکیشن که برای نصب در یک سیستم عامل خاص طراحی می شود، از وب اپ می توان در رایانه، گوشی اندروید و آی او اس استفاده کرد.
  • هزینه طراحی وب اپلیکیشن نسبت به هزینه طراحی وب سایت مناسب تر است و به زبان های برنامه نویسی کمتری نیاز دارد.
  • نگهداری از وب اپلیکیشن ارزان است زیرا مشکلات جدی متوجه این پلتفرم نمی شوند و بروزرسانی های کمتری هم نیاز دارد.
  • بروزرسانی وب اپ ساده است بر خلاف برخی از اپلیکیشن ها که به بروزرسانی های مداوم نیاز دارند.
  • استفاده از وب اپ نیاز به دانلود ندارد و کاربران فقط باید بر روی لینک دعوت کلیک کرده و وارد نسخه وب شوند.

در کنار مزایایی که برای وب اپلیکیشن برشمردیم، بد نیست نگاهی هم به معایب آن داشته باشیم:

  • اگر هدف شما از طراحی اپلیکیشن، بازاریابی است و می خواهید آن را در مارکت هایی مثل گوگل پلی، بازار و… منتشر کرده و یا از خدمات تبلیغات نصب اپلیکیشن بهره مند شوید، امکان انتشار وب اپ وجود ندارد. در واقع هدف اصلی از طراحی وب اپلیکیشن، افزایش دسترسی بیشتر کاربران به سایت است.
  • وب اپلیکیشن از نظر UX به نسبت اپلیکیشن ضعیف تر است و شما نمی توانید تغییرات چندان گسترده ای را در آن اعمال نمایید.
  • وب اپلیکیشن در مقایسه با اپلیکیشن، قابلیت های کمتری دارد.

نحوه کار وب اپ آفلاین

وب اپ، هم به صورت آنلاین و هم به صورت آفلاین کار می کند اما نحوه استفاده آفلاین از آن، به چه صورت است؟ در وب اپلیکیشن، قابلیتی به نام مخزن برنامه وجود دارد.

مخزن برنامه، اطلاعات مربوط به بخش های مختلف سایت را ذخیره سازی می نماید این اطلاعات می توانند تمام تصاویر، فایل ها و… باشند. کاربران با ذخیره کردن این اطلاعات، زمانی که بدون اینترنت وارد وب اپلیکیشن می شود، می تواند به صورت آفلاین هم به این اطلاعات دسترسی داشته باشد

هزینه طراحی وب اپلیکیشن

طراحی وب اپ توسط برنامه نویس انجام می شود به همین دلیل شما باید به دنبال برنامه نویسی باشید که در این زمینه، تجربه و تخصص لازم را داشته باشد. در طراحی وب اپ از زبان های برنامه نویسی مانند جاوا، پایتون و… استفاده می شود و بر اساس اینکه چه امکانات ها و قابلیت هایی به آن اضافه می شود، هزینه ساخت آن نیز متفاوت است.

به طور مثال، نحوه ثبت نام در وب اپلیکیشن از طریق شماره موبایل یا ایمیل، بر روی هزینه طراحی و ساخت آن تاثیر می گذارد. یا در وب اپ امکان دسته بندی کردن کاربران وجود دارد و می توان بر اساس علاقه مندی هر دسته از کاربران، پیشنهاداتی را به آنها نمایش داد. همین قابلیت در وب اپلیکیشن، هزینه طراحی آن را بیشتر می کند.

با توجه به متفاوت بودن قیمت طراحی وب اپلیکیشن، می توانید برای راهنمایی شدن در این زمینه، با کارشناسان فامین ادز ارتباط برقرار نمایید.

2 Comments

  • سلام وقت بخیر ممنون بابت مقاله خوبتون
    به نظرتون برای کلینیک لیرز خوب میشه اپ طراحی شه؟

    • سلام و وقت بخیر
      بله امکان طر احی اپ برای تمامی حوزه های کاری علی الخصوص کلینیک های زیبایی وجود دارد. جهت کسب اطلاعات بیشتر با کارشناسان ما تماس حاصل نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *