ایلوستریتور یا فتوشاپ؟ کدامیک برای طراحی سایت مناسب تر است

مقایسه ایلوستریتور و فتوشاپ

ایلوستریتور و فتوشاپ هر دو نرم افزارهای گرافیکی هستند که اگرچه با هدف طراحی وب سایت ابداع نشده اند اما به دلیل امکانات گسترده در طراحی وب نیز بکار می روند. شباهت های فراوانی بین این دو برنامه وجود دارد که ممکن است تصمیم گیری در مورد استفاده از گزینه مناسب تر را برای طراح وب به چالش بکشد. لذا در این مطلب ضمن معرفی هر کدام از این دو برنامه و بررسی امکانات هر یک به مقایسه ایلوستریتور و فتوشاپ از جهات مختلف خواهیم پرداخت.

معرفی ایلوستریتور Illustrator

Illustrator یکی از اولین نرم افزارهای طراحی است که توسط شرکت Adobe معرفی شد. ایلوستریتور یک ویرایشگر گرافیک برداری یا وکتور بیس (Vector) است، یعنی از فرمول های ریاضی برای ایجاد خطوط و اشکال دو بعدی و سه بعدی استفاده می کند که این تصاویر ایجاد شده از اتصال چند نقطه با گرافیک های خطی ایجاد می شوند.

در این مقاله قصد نداریم با اصطلاحات تخصصی شما را سردرگم کنیم، در همین حد بدانید اصلی ترین ویژگی های گرافیک برداری که بر پایه وکتور هستند این است که  کیفیت آن ها در بزرگ نمایی و کوچک نمایی و اندازه های مختلف دچار تغییر و افت نخواهد شد و لبه تصاویر و گرافیک های ایجاد شده صاف و واضح خواهد بود.

برنامه های گرافیک برداری بهترین ابزار برای ایجاد، ویرایش و ذخیره سازی لوگو، کارتون، گرافیک و فونت به صورت وکتور هستند.

تصاویر ایجاد شده در برنامه های گرافیک برداری همچون ایلوستریتور در نمایشگرهای مختلف کیفیت خود را از دست نمی دهند چراکه وابسته به رزولوشن نیستند. نکته منفی در مورد آن این است که ویرایش  و تغییر تصاویر خام ایجاد شده کمی مشکل است و ابزارهای ادیت و تنظیم تصاویر آن محدود است.

در بخش بعدی راجع به فایل وکتور صحبت خواهیم کرد.

معرفی فتوشاپ Photoshop

فتوشاپ یک برنامه و ویرایشگر تصاویر است که به عنوان یک ویرایشگر گرافیک شطرنجی یا رستر  Raster شناخته می شود. برخلاف ایلوستریتور، گرافیک های ایجاد شده یا ادیت شده در فتوشاپ تصاویری هستند که از ترکیب میلیون ها پیکسل و شبکه ای از مستطیل های دیجیتالی کوچک به وجود آمده اند و زمانی که در کنار یکدیگر قرار می گیرند تشکیل یک تصویر را می دهند. در حالت عادی این پیکسل های شطرنجی قابل دیدن نیستند اما اگر روی یک عکس زوم کنید به وضوح پیکسل ها و واحدهای شطرنجی مانند را خواهید دید.

یکی از برجسته ترین ویژگی هایی که تصاویر شطرنجی دارند این است که طیف وسیعی از رنگ ها را پشتیبانی می کنند، بنابراین یک ابزار مهم برای هنر تصویر سازی به حساب می آید. هم برای ویرایش تصاویر معمولی و هم برای تصاویر خام کاربردی است اما برای طراحی لوگو ایده آل نیست و در برابر تغییر اندازه و بزرگنمایی های تصویر کیفیت عکس از دست می رود.

حال که با ویژگی های کلی این دو ابزار آشنا شدید، اطلاع از فرمت و خروجی هایی که این دو ابزار می دهند نیز بسیار مهم است.

فرمت فایل های ایلوستریتور و فتوشاپ

فرمت فایل و خروجی گرافیک های شطرنجی در فتوشاپ به صورت JPEG، PNG فایل شطرنجی معمولی و همچنین TIFF، PSD است که فایل را می توان به صورت لایه باز خروجی گرفت.

زمانی که فایل به صورت لایه باز ذخیره می شود، می توان به راحتی تغییرات لازم را در هر زمانی که بخواهید دوباره ایجاد کنید، درحالیکه در فرمت JPEG و PNG لایه ها ادغام شده و یک تصویر واحد بدون امکان ایجاد تغییر در لایه ها ذخیره می شود.

در ایلوستریتور EPS، SVG و AI فرمت های رایج در فایل های وکتور هستند که هم فایل پروژه و هم محصول نهایی هستند که به راحتی پس از ذخیره سازی نیز در هر زمان می توان در جزئیات و لایه های مختلف تغییرات مد نظر خود را اعمال کرد.

پس از شناخت نسبی در مورد این دو برنامه می توان از جهات مختلف به مقایسه ایلوستریتور و فتوشاپ پرداخت.

مقایسه ایلوستریتور و فتوشاپ برای طراحی سایت

از آنجایی که طراحی سایت و پرداختن به ویژگی های مناسب فضای وب نیازمند ابزارهای مناسب است دو برنامه Illustrator و Photoshop به خوبی نیازهای طراحان وب و یک سایت خوب را فراهم می کنند اما بهتر است ویژگی ها و قابلیت های هرکدام را در طراحی بخش های مختلف یک وب سایت مقایسه کنیم و ببینیم که نقاط ضعف و نقاط قوت هر ابزار در کدام بخش ها بیشتر نمایان است تا بتوان به یک جمع بندی رسید. در مقایسه ایلوستریتور و فتوشاپ می توان گفت:

  • فضای کار و میزان کاربرپسند بودن

میزان کاربر پسند بودن به این برمی گردد که بررسی کرد کار با کدام یک از این دو برنامه راحت تر است. باید گفت که ایلوستریتور دارای فضای کاربری و ابزاری آسان تری است، در حالی که فتوشاپ دارای ابزارهای ادیت عکس پیچیده تر و کاملتری است.

  • ایجاد طرح ‌بندی

هر دو نرم افزار برای ایجاد طرح بندی های ساده و ایجاد فریم ها مناسبند، اما در نهایت وقتی به ویژگی تغییر مقیاس گرافیک ها بدون افت کیفیت و لبه های صاف و دقیق در نمایشگرهای مختلف و به خصوص نسخه موبایل وب سایت نگاه می کنیم ایلوستریتور پیروز میدان است.

  • ادیت عکس

می دانید که تصاویر نقش مهمی در فضای وب دارند و استفاده از تصاویر مختلف و یونیک در وب سایت از جمله موارد اصلی است. امتیاز این قسمت به فتوشاپ می رسد زیرا رسالت اصلی آن ویرایش عکس است. به راحتی و بدون صرف هزینه های عکاسی فراوان با این ابزار از عکس های استوک موجود در فضای وب و ایجاد تغییرات دلخواه در آن برای وب سایت خود استفاده کنید.

  • طراحی و تصویرسازی

اگر نخواهید از تصاویر رایج استفاده کنید و نیاز به ایجاد تمایز در وب سایت با استفاده از تصویرسازی، طراحی و نقاشی داشته باشید قطعاً طراحی در فتوشاپ دقیق تر از ایلوستریتور است زیرا امکان ترکیب پیکسل ها و ایجاد رنگبندی بهتر در این برنامه در دسترس تر است.

اما برای طراحی نمادها و آیکون ها ایلوستریتور با مجموعه ای از نمادهای آماده کاربردی تر است.

  • تایپوگرافی

ایجاد تایپوگرافی و فونت های منحصر بفرد که بخش اصلی از وب سایت هایی با وجه تمایز از رقبا هستند ایلوستریتور کاملاً تخصصی و حرفه ای این کار را انجام می دهد.

از مقایسه موارد فوق برای زمانی که می خواهیم بخش های جداگانه یک وب سایت را طراحی کنیم می توان چنین جمع بندی کرد که:

اگر چه ایلوستریتور برای طراحی بخش های مختلف یک وب سایت مناسب تر است، زیرا امکانات متنوعی را برای ایجاد نمادها و طرح بندی های خلاقانه در دسترس قرار می دهد اما اکثر طراحان وب شاید همچنان فتوشاپ را ترجیح دهند. زیرا اکثر وب سایت ها از گرافیک های شطرنجی بیشتر استفاده می کنند و درک بهتری از نتیجه کار در فضای وب دارند.

به طور کلی می توان گفت که Illustrator برای پروژه ‌های طراحی وب خاص، مانند ایجاد وایرفریم، ماکت ‌ها و دکمه‌ ها، مناسب ‌تر است در حالی که فتوشاپ ابزار برتر برای ایجاد تصاویر یک وب سایت مانند ویرایش عکس ها و ترسیم تصاویر پیچیده است.

در هر صورت به طورمطلق نمی توان یک ابزار را شاخص کرد و دیگری را نادیده گرفت در نتیجه برای یک  طراح وب ماهر و خلاق استفاده از ابزارهای مختلف برای ایجاد گرافیک های مناسب و ظاهر بصری فوق العاده برای وب سایت و ایجاد یک برند موفق واجب و ضروری است.

 نظر شما چیست؟ فکر می کنید به عنوان یک طراح وب ایلوستریتور مناسب تر است یا فتوشاپ؟

شرکت فامین ادز متخصص در طراحی وب سایت با ده ها پروژه موفق و پشتیبانی همه جانبه با ارائه پکیج های متنوع سعی در جلب رضایت متقاضیان گرامی دارد. برای کسب اطلاع بیشتر و مشاوره رایگان سفارش طراحی وبسایت و یا اطلاع از قیمت طراحی وبسایت با کارشناسان شرکت در تماس باشید.

No comment

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *