آموزش جامع ساخت فروشگاه اینترنتی به زبان ساده

ساخت فروشگاه اینترنتی

شاید ساخت فروشگاه اینترنتی کار سختی به نظر برسد، به خصوص برای افرادی مبتدی که هیچ تجربه ای در انجام آن نداشته اند. اما باید گفت حقیقتاً ایجاد یک سایت فروشگاهی آنلاین با این مقدار از سیستم های مدیریت محتوای آماده و آموزش های لازم در فضای وب کار پیچیده ای نیست و نیاز به دانش تخصصی برنامه نویسی ندارد. با صرف کمی وقت و حتی بدون تجربه می توانید برای خودتان در مدت زمان کوتاهی فروشگاه اینترنتی با راهنمایی که در این مطلب ارائه داده ایم ایجاد کنید. اما ابتدا بیایید انواع فروشگاه آنلاینی که می توان ایجاد کرد را معرفی کنیم.

روش های ساخت فروشگاه اینترنتی

زمانی که تصمیم می گیرید یک سایت فروشگاهی را در فضای وب ایجاد کنید، دو راه برای انجام آن دارید که عبارتند از:

  • ساخت سایت با CMS

استفاده از سیستم مدیریت محتوا (CMS) یک راه عالی برای ساخت سایت است، بدون اینکه نیاز به دانش و تخصص برنامه نویسی داشته باشید. مهمترین سیستم مدیریت محتوا که بسیاری از وب دیزاینرهای حرفه ای تا مبتدی با آن کار می کنند وردپرس است که بسیاری از سایت های فروشگاهی با آن شکل گرفته است.

البته بجز  WordPressسیستم های مدیریت محتوای دیگری همچون Drupal، Joomla، Magento، Squarespace، Wix نیز وجود دارند که برای وب سایت های مختلف شرکتی، تجاری، وبلاگ نویسی و محتوای مختلف برنامه ریزی شده اند، اما کاربردی ترین آن ها بدون شک همان سیستم شناخته شده و معروف وردپرس است که برای طراحی سایت فروشگاهی نیز بسیار مناسب است.

برای ساخت سایت با CMS نیاز است که هاست و دامنه اختصاصی داشته و می توانید انواع قالب های مناسب و رایج فروشگاهی زیبا و متناسب با نیاز کسب و کار خود را خریداری و نصب کرده و انواع افزونه ها را نیز با امکانات فوق العاده نصب کنید.

مزیت اصلی CMS این است که حتی افرادی که هیچگونه تخصص و دانشی از دستور های برنامه نویسی مانند HTML و CSS  ندارند نیز می توانند محتوای سایت خود اعم از آپلود تصاویر و بارگذاری متن را به راحتی انجام دهد.

  • ساخت سایت با فروشگاه ساز رایگان

برای ساخت سایت با فروشگاه ساز رایگان کافیست که آن را در موتور جستجو سرچ و پس از وارد شدن به وب سایت برای سایت مورد نظر خود ثبت نام کنید. در این سایت ها پلان های مختلفی برای ایجاد سایت به صورت رایگان و پولی وجود دارد که هر کدام امکانات مختلفی را در اختیارتان قرار می دهند. می توانید قالب های مختلفی را نیز بر روی آنها ست کنید. از مزایای این فروشگاه ساز ها عدم نیاز به هاست اختصاصی، هزینه کم یا رایگان بودن، دسترسی به پشتیبانی سیستم و قالب های مختلف و راست چین شده است.

نحوه ساخت فروشگاه آنلاین

برای ساخت فروشگاه اینترنتی آنلاین پس از انتخاب نوع سیستم مدیریت محتوای مورد نظر خود (که وردپرس معروف ترین آن هاست) تنها کافیست طبق مراحل زیر پیش بروید.

  • تهیه دامنه و هاست

اولین کاری که برای ساخت سایت فروشگاهی خود باید انجام بدهید خرید دامنه و هاست و گواهی SSL است. دامنه همان آدرس وب سایت شما در فضای وب است، همان آدرسی که کاربران با سرچ در مرورگر به سایت شما دسترسی پیدا می کنند. (مثال: Yoursite.com/Yoursite.ir)

آدرس دامنه وب سایت فروشگاهی باید به گونه ای باشد که پیدا کردن آن آسان باشد. انتخاب نام سایت باید با ماهیت کسب و کار شما هماهنگ باشد و در عین حال خاص و یونیک باشد. ثبت دامنه توسط شرکت های مربوطه انجام می شود.

هاست توسط شرکت های مختلف هاستینگ به صورت اشتراکی، ابری و اختصاصی و نیمه اشتراکی ارائه می شود و هرکدام هزینه های مختلفی را دارند و برای مدت زمان خاص ماهانه و سالانه در اختیار کاربران قرار می گیرد. هاست فضایی از اینترنت است که نیاز دارید آن را تهیه کنید و داده های سایت و محتوای خود را در آن بارگذاری کنید. فضای هاستی که از آن استفاده می کنید کاملاً با میزان حجم داده های وب سایت شما متناسب باید باشد. ارائه دهندگان هاست گواهینامه SSL را به صورت رایگان در اختیارتان قرار می دهد.

  • انتخاب و نصب سیستم مدیریت محتوا

برای انتخاب سیستم فروشگاه ساز نیاز است که برخی موارد مانند امکان مقایسه محصول، نقد و بررسی محصولات، نظر دهی کاربران، امکان ارسال مقاله و بلاگ، اضافه نمودن محصولات جدید، دسته بندی و کتگوری های مختلف مانند برند و نوع محصول و… را داشته باشد.

شاید نصب CMS برایتان مقداری چالش برانگیز باشد، البته با یک سرچ ساده می توانید آن را به صورت رایگان در اختیار داشته و آموزش های نصب آن را پیدا کنید. پس از این مرحله نوبت به انتخاب و نصب قالب می رسد. قالب سایت شما ظاهر فروشگاه شماست. این بخش بیش از همه نیاز به کمی سلیقه دارد.

قالب های آماده ای به صورت راست چین شده توسط سایت های مختلف ارائه می شود که می توانید مناسب ترین آن ها را که با ماهیت سایت های فروشگاهی همخوانی دارد یافته و خریداری کنید. حتی اگر از میان قالب های موجود هیچکدام را نپسندید می توانید قالب های سفارشی را با هزینه بیشتر تهیه کنید.

در هر صورت باید بدانید که وب سایت های فروشگاهی و سایرین نیاز به تمدید هاست، پشتیبانی، بروز رسانی قالب و رفع مشکلات سئو و حفظ امنیت دارد که نیاز است از ارائه دهندگان خدمات طراحی سایت مشاوره لازم را دریافت کنید.

آژانس تبلیغاتی فامین ادز ارائه دهنده انواع سایت فروشگاهی، شرکتی با سیستم مدیریت محتوای محبوب وردپرس است. می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر با تیم طراحی سایت فامین در تماس باشید.

No comment

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *