هاست ابری چیست؟ بررسی عملکرد و مزایای آن

هاست ابری

هاست ابری یکی از جدیدترین و بروزترین انواع هاست است که کمتر به آن توجه شده است. با توجه به امکانات و قابلیت هایی که این ابزار دارد قطعاً در آینده نقش به سزایی در فضای وب خواهد داشت. برای اینکه با قابلیت های هاست ابری بیشتر آشنا شوید در ادامه این مطلب با بررسی عملکرد و مزایای آن، همراه ما باشید.

هاست چیست و چه کاربردی دارد؟

دنیای وب یک تصویری از دنیای واقعی ما است. فکر کنید امروز قصد داشته باشید برای خود مغازه ای بسازید و در آن مشغول به فروش محصول شوید. این مغازه در ابتدا نیاز به فضا برای احداث دارد که می تواند زمینی خالی باشد. پس از ساخت فروشگاه این زمین دارای آدرسی می شود که شما به مشتریان خود می دهید تا به بازدید از فروشگاه شما بیایند. در دنیای مجازی هم دقیقاً همین اتفاق می افتد. اگر قصد داشته باشید که یک فروشگاه مجازی تأسیس کنید، هاست حکم زمین و دامنه آدرس دسترسی مشتریان به فروشگاه شما است.

هاست یا سرور در واقع یک کامپیوتر است که از لحاظ سخت افزاری کمی با کامپیوتر های معمولی متفاوت است اما این کامپیوتر همیشه روشن و متصل به اینترنت است.

هاست ها انواع مختلفی مانند هاست اختصاصی، هاست اشتراکی، هاست ابری، هاست ویندوز، هاست لینوکس و… است که در مقاله هاست و انواع آن به صورت کامل در مورد آن توضیح داده ایم، تمرکز ما در این مطلب بر روی توضیح هاست ابری است.

هاست ابری چیست؟

برای صاحبان سایت هیچ چیزی به اندازه دسترسی همیشگی به آن برای کاربران، مهم نیست. دسترسی همیشگی این سایت هم منوط به کارکردن صحیح هاست آن است. حال شما در نظر بگیرید که سایت شما بر روی هاست های غیر ابری باشد. این هاست ممکن است بنا به دلایل متفاوتی مانند قطعی برق، محدودیت منابع و… از کار افتاده و سایت خاموش و یا به اصطلاح Down شود.

خوب است برای توضیح هاست ابری از یک مثال استفاده کنیم. در نظر بگیرید اطلاعات بسیار مهمی در اختیار دارید و باید همیشه به آن دسترسی داشته باشید. به همین منظور این اطلاعات را در کامپیوتر شخصی، تلفن همراه، فلش درایو و هارد های قابل جابه­جایی ذخیره می کنید. حالا احتمال اینکه زمانی به این اطلاعات دسترسی نداشته باشید تقریباً صفر است.

هاست ابری هم همینطور کار می کند. چندین سرور در مناطق مختلف به هم متصل می شوند و منابع خود را به اشتراک می گذارند و اطلاعات در لحظه بر روی همه این سرورها ذخیره می شود. اگر یکی از این سرورها از کار بیافتد بقیه سرورها کماکان مشغول به کار هستند و به هیچ عنوان برای سایت اتفاقی نخواهد افتاد.

مزایای هاست ابری

در ابتدا اشاره کردیم که این نوع هاست نسبت به مزایایی که دارد بی شک آینده را متعلق به خود می کند اما بیاید این مزایا را بررسی کنیم.

  • پایداری

همانطور که اشاره شد، بزرگترین مزیتی که می توان برای هاست ابری در نظر گرفت عدم قطعی و پایداری آن است. بنا به ساختاری که این نوع هاست دارد احتمال قطعی به صفر رسیده است. حتی در صورت بروزرسانی سخت افزاری و یا نرم افزاری هاست هیچ نوع قطعی برای سایت اتفاق نمی افتد.

  • مقرون به صرفه بودن

اگر کسب کار بزرگی داشته باشید برای راه اندازی سایت مجبور به داشتن یک سرور اختصاصی هستید که مستلزم هزینه ی زیادی است اما همینکار را به هزینه ی کمتر می توان با هاست ابری انجام داد. البته هزینه هاست های اشتراکی نسبت به ابری پایین تر است اما مزایای این نوع هاست را ندارد.

  • جلوگیری از حملات مخرب

یکی از انواع حملاتی که به سایت می شود DDos نام دارد. در این نوع حمله بصورت همزان کاربرانی زیادی بصورت همزمان به سایت هدایت می شوند و باعث می شوند تمام منابع سایت از دست برود و باعث آسیب های جدی به نرم افزار و گاها سخت افزار سرور شود. اما اگر سایت بر روی بستر هاست ابری باشد مشکلی برای آن پیش نمی آید و به خوبی از پس این حمله بر می آید.

  • قدرت پردازش بالاتر

همانطور که پیش از این نیز اشاره شد در هاست ابری چند سرور به هم متصل هستند و منابع خود را به اشتراک می گذارند. همین موضوع باعث می شود در هنگام پردازش مشکلی ایجاد نشده و به خوبی اطلاعات حجیم را پردازش کنند و در اختیار کاربر قرار دهند.

  • سرعت بالاتر

هرکدام از سرور ها در هاست ابری در منطقه جغرافیای مختلفی قراردارد و هنگامی که کاربر به اطلاعات آن ها نیاز دارد به نزدیک ترین سرور از لحاظ مسافتی متصل می شود و این موضوع باعث می شود و داده و اطلاعات مسافت کمتری را طی کند و با سرعت بالاتری در اختیار کاربر قرار گیرد.

  • بروزرسانی آسان تر

اگر بخواهیم یک هاست را بروزرسانی کنیم باید آن را از حالت عملیاتی خارج کرده و بروزرسانی و یا رفع عیب را انجام دهیم. همین موضوع باعث می شود که اطلاعاتی که برروی هاست قراردارد در معرض خطر از دست رفتن باشد. اما در هاست ابری این اتفاق نمی افتد. سرورها به نوبت بروزرسانی می شوند و اطلاعات آن محفوظ باقی می ماند.

در مقابل این مزایا معایبی مانند امنیت کمتر، هزینه بالاتر نسبت به هاست های اشتراکی و… وجود دارد که بنا به نظر متخصصان در مقابل مزایای آن قابل چشم پوشی است.

تکنولوژی با سرعت بسیاری در حال رشد است و هر روز شاهد محصولات جدیدی در این حوزه هستیم.

هاست ابری هم یکی از این محصولات است که تقریبا به خوبی توانسته جای خود را در بین کاربران باز کند. مثلا در همین موضوع اخیر و ملی شدن اینترنت بسیاری از سایت هایی که سرور آن ها خارج از ایران بود برای کاربران ایرانی غیرقابل دسترس شد اما سایت هایی که از هاست ابری استفاده می کردند بدون مشکل در دسترس کاربران ایرانی بود.

اینکه سایت شما نیاز به هاست ابری دارد یا خیر کاملاً به نوع سایت و نظر شما بستگی دارد. اما اگر اطلاعات و زنده بودن سایت در هر شرایطی برای شما اهمیت دارد، استفاده از هاست ابری یک راهکار بسیار مفید است. یکی از سایت های مهم دنیا یعنی آمازون از هاست ابری استفاده می کند تا در همه جای دنیا برای کاربران خود در دسترس باشد.

شاید این سرویس در کشور ما هنوز جایگاه خود را بدست نیاورده باشد اما در جهان دارای محبوبیت بسیاری است. یکی از بزرگترین شرکت های ارائه دهنده سرویس های ابری در دنیا کلودفلر است که از سال 2009 شروع به فعالیت کرده و در حال حاضر بیش از 20 میلیون سایت در جهان از این سرویس استفاده می کنند.

چنانچه شما هم مدیریت سایتی را بر عهده دارید که از هاست ابری استفاده می کند خوشحال می شویم که در قسمت نظرات تجارب خود را از استفاده از این نوع سرویس برای ما به اشتراک بگذارید.

 شرکت فامین ادز ارائه دهنده انواع خدمات طراحی سایت در ایران است. جهت اطلاع از قیمت طراحی سایت و همچنین درخواست سفارش طراحی سایت و البته دربافت مشاوره رایگان با بخش کارشناسی طراحی وب مجموعه در تماس باشید.

No comment

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *