30 اصطلاح رایج در گوگل ادز که باید بدانید

اصطلاحات رایج در گوگل ادز

اگر از سیستم تبلیغات گوگل استفاده می کنید لازم است با اصطلاحات رایج در گوگل ادز هم آشنا باشید. آگاهی از این مفاهیم و اصطلاحات به شما کمک می کند تا دید دقیق تر و حرفه ای تری نسبت به شرایط تبلیغات و همچنین اطلاعات بیشتری از ویژگی های این نوع از تبلیغات داشته باشید. این اطلاعات می تواند به شما در تحلیل گزارش های دریافتی از گوگل ادز نیز کمک شایانی کند.

در این مقاله بر آنیم مهم ترین و پرکاربردترین اصطلاحات رایج در گوگل ادز را به شما معرفی کنیم. پس از آشنایی با این مفاهیم بدون شک دید دقیق تری از تبلیغات خود خواهید داشت.

اصطلاحات رایج در گوگل ادز

از جمله اصطلاحات رایج در گوگل ادز عبارتند از:

  1. اکانت گوگل ادز

اکانت تبلیغات گوگل و یا گوگل ادز که از طریق یک حساب کاربری گوگل ساخته می شود، در واقع بستر تبلیغات شماست. تبلیغات شما به هر شکلی که باشد، تبلیغات سرچ گوگل، تبلیغات اپلیکیشن، یوتیوب و… در اکانت گوگل ادز اجرا می شود. در واقع شما برای شروع تبلیغات خود در ابتدا باید اقدام به ساخت و یا تهیه یک اکانت گوگل ادز کنید و پس از شارژ حساب گوگل ادوردز خود می توانید نسبت به اجرای تبلیغات خود اقدام کنید.

  1. کمپین گوگل ادز

در کمپین های گوگل ادز که انواع مختلفی هم  دارند، شما می بایست تنظیمات کلی تبلیغات خود را مشخص کنید. اینکه تبلیغات شما در نتایج جستجو قرار بگیرد یا در شبکه نمایش گوگل، تبلیغات شما مربوط به ویدئو باشد یا برای افزایش نصب اپلیکیشن، کلمات کلیدی، زمان نمایش تبلیغات، هزینه و بسیاری موارد دیگر در کمپین شما تعریف می شود.

شما می توانید چندین کمپین مختلف را در اکانت گوگل ادز خود مدیریت کنید.

  1. Ad group

در تبلیغات گوگل بهتر است کلمات کلیدی مشابه را به صورت جداگانه دسته بندی کنید. به هر یک از این دسته بندی های کلمات کلیدی یک ادگروپ گفته می شود. در واقع هدف از ایجاد ادگروپ های مختلف در تبلیغات گوگل این است که بتوانید برای هر ادگروپ یک متن تبلیغاتی اختصاصی بنویسید.

برای مثال تصور کنید شما یک کمپین فروش کیف دوشی و کیف لپتاپ زنانه دارید، در این صورت اگر تمام کلمات کلیدی مربوط به این محصولات را در یک ادگروپ قرار دهید، در نهایت می توانید یک متن تبلیغاتی برای این ادگروپ بنویسید. در صورتیکه اگر این محصولات را در ادگروپ های مجزا قرار دهید می توانید برای هرکدام از این کلمات یک متن ویژه و مختص همان کلمات و محصولات را بنویسید.

  1. Keywords

کیورد ها یا کلمات کلیدی همان کلماتی هستند که از طرف کاربران جستجو می شوند و شما تمایل دارید که در هنگام سرچ این کلمات توسط کاربر سایت شما به او نمایش داده شود. در سیستم گوگل ادز می توانید این کلمات پرسرچ را در ادگروپ های مختلف وارد کنید. کلمات کلیدی در گوگل ادز شکل های مختلفی دارند که می توانید در مقاله “انواع کلمات کلیدی در گوگل ادز” این مورد را دقیق تر بررسی کنید.

  1. Negative Keywords

کلمات کلیدی منفی در گوگل ادز کلماتی هستند که نمی خواهید تبلیغات شما به ازای سرچ آن کلمات توسط کاربر نمایش داده شود. استفاده درست از نگتیو کیورد ها می تواند به شما در جذب دقیق مشتریان هدف کمک شایانی کند. کلمات کلیدی منفی همچنین می توانند کلیک های غیر مرتبط دریافتی شما را به حداقل برسانند.

  1. Keywords match types

در تبلیغات گوگل کلمات کلیدی می توانند به شکل های مختلف کوئری های متفاوتی را جذب کنند. مهم ترین انواع کلمات کلیدی در گوگل ادز کلمات کلیدی broad، phrase و exact هستند که برای اجرای یک تبلیغات هدفمند باید با ویژگی های هر یک ازاین نوع کلمات کاملاً آشنا باشید.

  1. Search terms

اگر از انطباق کلمات کلیدی گسترده (broad) و یا حتی phrase استفاده کنید، تبلیغات شما می تواند به ازای سرچ کلمات دیگری هم نمایش داشته باشد. به طور مثال اگر کلمه کلیدی “برقکار ساختمان” را به صورت broad تعریف کرده باشید، ممکن است تبلیغات شما به هنگام سرچ عبارت “برقکار ماشین” توسط کاربر هم نمایش داشته باشد. به این کلمات و عبارات (کلماتی که دقیقاً توسط کاربر جستجو می شود و تبلیغات شما نمایش داده می شود) سرچ ترم گفته می شود.

  1. Ads

پیش از این اشاره شد که پس از قرار دادن کلمات کلیدی مختلف در ادگروپ های متفاوت می توانید به ازای هر ادگروپ یک متن تبلیغاتی بنویسید. این متن تبلیغاتی همان چیزیست که کاربر پس از جستجو در گوگل مشاهده می کند و در سیستم تبلیغات گوگل بنام Ads شناخته می شود.

هدلاین و دیسکریپشن در تبلیغات گوگل

  1. Headline

هر Ads و یا آگهی تبلیغاتی بین دو تا سه هدلاین دارد. هدلاین های آگهی تبلیغاتی گوگل ادز که به رنگ آبی نمایش داده می شوند، در واقع تیتر آگهی تبلیغاتی شما هستند و اولین چیزی هستند که به چشم کاربر می آید. بنابراین از نهایت خلاقیت خود در نگارش این قسمت استفاده کنید تا هدلاین های شما بتواند نظر کاربر را جذب کند.

  1. Description

توضیحات مشکی رنگی که پایین تر از هدلاین ها در ادز تبلیغات گوگل هستند، Description نامیده می شوند. در هر ادز بین یک تا دو Description وجود دارد.

  1. Extension

اکستنشن در گوگل ادز همان افزونه هایی هستند که به شکل های مختلف، همانند متن، دکمه های لینک دار، دکمه تماس مستقیم، تخفیفات ویژه و… به ادامه آگهی تبلیغاتی یا همان ادز اضافه می شوند. افزونه های گوگل ادز انواع مختلفی دارند که می توانید با توجه به هدف و نوع محتوای تبلیغ از آن ها استفاده کنید. استفاده از این افزونه ها به شکل درست می تواند تأثیر مثبتی بر تبلیغات شما داشته باشد.

  1. Disapproved

پس از نوشتن متن تبلیغات یا همان ادز ها، آگهی های تبلیغاتی شما توسط گوگل بررسی می شوند و در صورتی که مشکلی از نظر گوگل نداشته باشد تأیید شده و نمایش تبلیغات شما شروع می شود.

اما اگر تبلیغات شما از نظر گوگل مشکل داشته باشد، ادز های شما Disapproved می شود. این شرایط برای افزونه های گوگل ادز هم وجود دارد. در این شرایط می توانید مشکلات و خطا های موجود را برطرف کرده و مجدد تبلیغات خود را برای بررسی گوگل ویرایش کنید.

  1. Eligible

تبلیغات شما، شامل ادز ها، افزونه ها، و کلمات کلیدی می تواند در وضعیت Eligible قرار بگیرد. این وضعیت به این معنی است که تبلیغات شما آماده نمایش و قرارگیری در مزایده گوگل است و مشکلی برای نمایش آن وجود ندارد. البته باید به این موضوع توجه کنید که این شرایط ممکن است به دلیل به وجود آمدن مشکلات مختلف تغییر کند. بنابراین لازم است دائماً تبلیغات خود را بررسی کرده و از وضعیت آن مطلع باشید.

  1. Ad Schedule

شما می توانید ساعات و روز های نمایش و عدم نمایش تبلیغات خود را در قسمت Ad Schedule تعیین کنید. با استفاده از قابلیت زمانبندی تبلیغات گوگل می توانید تبلیغات خود را در زمان هایی که امکان پاسخگویی به کاربران را ندارید غیر فعال کنید و به این شکل از هدر رفت هزینه تبلیغات خود جلوگیری کنید.

  1. Quality score

گوگل کیفیت تبلیغات شما را به صورت یک عدد که از 10 می باشد تعیین می کند. به این عدد امتیاز کیفی گوگل و یا quality score گفته می شود. امتیاز کیفی فاکتور بسیار مهمی در تبلیغات گوگل محسوب می شود. چرا که هر چقدر امتیاز کیفی تبلیغات شما بالاتر باشد هزینه تبلیغات برای شما کمتر می شود و در نهایت می توانید بازخورد بهتری از تبلیغات بگیرید. کیفیت وب سایت، ارتباط کلمات کلیدی با یکدیگر و با متن تبلیغاتی، و همچنین نرخ کلیک بر روی quality score تأثیر می گذارد.

  1. CTR یا نرخ کلیک

در تبلیغات گوگل به درصد افرادی که بر روی تبلیغات شما کلیک کرده اند نرخ کلیک یا همان CTR که کوتاه شده عبارت Click Trough Rate می باشد گفته می شود. به طور مثال اگر تبلیغات شما 100 بار نمایش داده شود اما فقط 18 نفر برروی آن کلیک کنند، CTR تبلیغات شما 18% می شود.

  1. Landing page experience

هر کدام از ادگروپ های کمپین گوگل ادز به یک آگهی تبلیغاتی ختم می شود، و هرکدام از آگهی های تبلیغاتی به صفحه ای از وب سایت شما متصل می شود که کاربر پس از کلیک بر روی تبلیغات شما وارد صفحه مورد نظر می شود. به این صفحات Landing page یا صفحات فرود تبلیغات گفته می شود.

تجربه کاربر از صفحات فرود وب سایت شما از عوامل بسیار مهم و تأثیرگذار بر امتیاز کیفی می باشد. بهینه سازی صفحات فرود تبلیغات گوگل شامل موارد مختلفی می باشد، که با پیاده سازی این موارد درون وب سایت خود می توانید شاهد دریافت نتیجه بهتری از تبلیغات خود باشید.

  1. Ad relevance

یکی از فاکتورهای تأثیرگذار بر امتیاز کیفی گوگل میزان ارتباط کلمات کلیدی هر ادگروپ با یکدیگر و همچنین با متن آگهی تبلیغ و صفحه فرود تبلیغات می باشد. این فاکتور که در امتیاز کیفی تبلیغات شما تأثیرگذار می باشد به راحتی قابل بهینه سازی می باشد و جز مواردیست که رعایت آن در هنگام ساخت و اجرای کمپین می تواند سبب بهبود امتیاز کیفی تبلیغات شما شود.

  1. Expected CTR

نرخ کلیک در تبلیغات گوگل می تواند بر امتیاز کیفی تبلیغات شما و در نهایت، بازخورد نهایی تبلیغات شما تأثیرگذار باشد. افزایش نرخ کلیک می تواند از طریق نگارش متن تبلیغاتی جذاب، استفاده از افزونه های تبلیغات گوگل، هزینه گذاری مناسب کلمات کلیدی و… باشد.

ترفند های نگارش متن تبلیغاتی جذاب را اینجا بخوانید.

  1. Max CPC

در گوگل ادز می توانید به ازای هر کلمه کلیدی یک هزینه پیشنهادی به گوگل ارائه دهید. این هزینه (Max CPC) در واقع حداکثر هزینه ای است که شما برای شرکت در مزایده گوگل ادز، به ازای هر کلمه کلیدی پیشنهاد می دهید. معمولاً هزینه هر کلیک از قیمت پیشنهادی به گوگل (Max CPC) کمتر می شود. چرا که این عدد “حداکثر” هزینه پیشنهادی شما به گوگل است ولی هزینه ای که گوگل به ازای هر کلیک از بودجه شما کم می کند به امتیاز کیفی و هزینه پیشنهادی رقبا بستگی دارد که می تواند از این عدد کمتر باشد. اما هزینه هر کلیک به هیچ عنوان از Max CPC بیشتر نمی شود.

  1. Ad Rank

جایگاه شما در تبلیغات گوگل بر اساس فاکتوری بنام Ad Rank تعیین می شود. در واقع اگر Ad Rank بالاتری نسبت به رقیب خود داشته باشید جایگاه بالاتری هم در گوگل به دست می آورید.

 Ad Rank از حاصلضرب امتیاز کیفی در حداکثر هزینه کلمه کلیدی (Max CPC)، به دست می آید. بنابراین اگر در تبلیغات گوگل جایگاه پایینی نسبت به رقبای خود دارید یا باید هزینه کلمات کلیدی خود را افزایش دهید و یا با بهینه سازی تبلیغات گوگل خود امتیاز کیفی بالاتری از گوگل دریافت کنید.

  1. Cost Per Click

هزینه ای که گوگل بابت هر کلیک از بودجه تبلیغات شما کسر می کند Cost Per Click نام دارد. همانطور که گفته شد CPC یا هزینه ای هر کلیک الزاماً به اندازه Max CPC یا هزینه پیشنهادی شما به گوگل نیست و می تواند کمتر باشد.

  1. Daily budget

در گوگل ادوردز می توانید هزینه تبلیغات خود را با استفاده از قسمت Daily budget که همان بودجه روزانه تبلیغات شما می باشد به راحتی کنترل کنید. در این قسمت شما برای گوگل تعیین می کنید که می خواهید در طول روز حداکثر چه هزینه ای برای تبلیغات خود مصرف کنید.

گاهاً ممکن است تبلیغات شما تا دو برابر بودجه روزانه نیز هزینه مصرف کند، اما نگران نباشید هزینه شما در ماه بیشتر از بودجه ای که تعیین کردید مصرف نمی شود. در واقع اگر بودجه روزانه شما بیشتر از عدد تعیین شده مصرف شود گوگل در روز های بعدی تبلیغات هزینه کمتری مصرف می کند تا هزینه مصرفی شما در ماه بیشتر از بودجه تعیین شده نشود.

بودجه روزانه تبلیغات شما می تواند در نمایش تبلیغات شما نقش مهمی داشته باشد. بودجه های روزانه بسیار پایین می توانند نمایش تبلیغات شما را محدود کنند.

  1. Impressions

اگر کاربری کلمات کلیدی تبلیغات شما را در گوگل جستجو کند و سایت و آگهی تبلیغاتی شما به کاربر نمایش داده شود، تبلیغات شما یک Impressions دریافت می کند. همانطور که می دانید نمایش Impressions تبلیغات شما در گوگل رایگان است و اگر تبلیغات شما در طول روز هزار Impressions هم داشته باشد هزینه ای از شما کسر نمی شود.

  1. Conversions

انجام یک عمل خاص توسط کاربر، پس از آنکه بر روی تبلیغات شما کلیک کرده و وارد وب سایت شما می شود، یک تبدیل نام دارد. تبدیل در گوگل ادز می تواند هرچیزی که شما از کاربر می خواهید باشد، همانند لمس دکمه تماس، خرید محصول، پر کردن فرم خاصی و… .

  1. Google Display Networks

شبکه نمایش گوگل متشکل از میلیون ها وب سایت و چندین هزار اپلیکیشن می باشد، که در صورت تمایل تبلیغات شما می تواند در این شبکه هم نمایش داده شود.

  1. Bidding Strategies

در گوگل ادوردز استراتژی های متفاوتی برای قیمت گذاری کلمات کلیدی وجود دارد. به طور کلی این استراتژی ها به دو دسته “قیمت گذاری به صورت دستی” و “قیمت گذاری اتومات” تقسیم می شود. قیمت گذاری دستی متداول ترین استراتژی قیمت گذاری در گوگل ادز می باشد. استراتژی قیمت گذاری اتومات خود انواع مختلفی دارد که بسته به هدف تبلیغات خود می توانید از آن ها استفاده کنید.

برای درک بهتر این موضوع مطالعه مقاله انواع قیمت گذاری در تبلیغات گوگل می تواند کمک کننده باشد.

  1. Invalid Clicks

اگر کاربری به عمد و یا سهواً چندین بار بر روی آگهی تبلیغاتی شما کلیک کند گوگل متوجه این موضوع می شود و تنها هزینه یک کلیک را از بودجه شما کسر می کند. به این کلیک ها Invalid Clicks می گویند.

  1. Auction

هر بار که کاربری یک کلمه کلیدی را در گوگل جستجو می کند، گوگل یک مزایده یا Auction بین وب سایت هایی که با کلمه کلیدی جستجو شده از گوگل ادز استفاده کرده اند برگزار می کند. در این مزایده وب سایت های مختلف بر اساس Ad Rank ای که دارند در جایگاه های مختلف به کاربران نمایش داده می شوند.

  1. Cost

هزینه مصرفی تبلیغات گوگل در ستونی با عنوان Cost به شما نمایش داده می شود. در این قسمت می توانید هم هزینه کسر شده کمپین تبلیغاتی خود را به صورت کلی و در بازه های زمانی دلخواه مشاهده کنید و هم هزینه کسر شده به ازای کلمات کلیدی و ادگروپ های مختلف را مشاهده کنید.

در این مثاله تلاش شد جامع ترین لیست اصطلاحات رایج در گوگل ادز در اختیار شما عزیزان قرار داده شود تا به عنوان یک مرجع راهنمای شما باشیم.

No comment

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *