آموزش نحوه ساخت کمپین تبلیغات گوگل:
پس از ساخت اکانت گوگل ادوردز نوبت به ساخت کمپین تبلیغات گوگل شما در اکانت مورد نظر است. کمپین به مجموعه تبلیغات شما در گوگل ادوردز گفته می شود که تمامی تنظیمات مربوط به کلمات کلیدی، متن تبلیغاتی، محل و ساعت نمایش تبلیغات و … در کمپین تبلیغاتی شما می باشد. در این مقاله سعی کرده ایم بصورت کاملا ساده و روان آموزش نحوه ساخت کمپین تبلیغات گوگل را برای شما عزیزان داشته باشیم. پس حتما مقاله زیر را با دقت مطالعه کنید.
برای ساخت کمپین تبلیغات گوگل، بعد از وارد شدن در اکانت تبلیغات گوگل خود، در نوار سمت چپ بر روی یا علامت + و یا بر روی New campaign کلیک کنید.
در این قسمت بر روی گزینه Create a campaign without a goal’s guidance کلیک کنید. دلیل انتخاب این گزینه این است که در شما این حالت می توانید تمامی تنظیمات تبلیغات را خودتان بر روی تبلیغات اعمال کنید و برخلاف سایر گزینه های این قسمت، تبلیغات شما از هیچ فیلتر خاصی عبور نمی کند و تمامی تنظیمات آن در اختیار خود شما خواهد بود.
در این قسمت، بر روی قسمت search کلیک کنید. با انتخاب این قسمت تبلیغات شما در قسمت سرچ گوگل بین سایر لینک ها و لیست نتایج جستجو به نمایش در می آید.
انتخاب سایر بخش ها در این قسمت توصیه نمی شود، چرا که تبلیغ شما را در فضای مشخصی، جدا از قسمت سرچ گوگل نمایش می دهد. برای آشنایی با سایر کمپین های این قسمت مقاله انواع کمپین های تبلیغات گوگل را مطالعه کنید.
- به طور خلاصه، Display مربوط به نمایش تبلیغات در قسمت عکس ها و تصاویر کنار صفحات می باشد.
- Shopping مربوط به قسمت Google Shop می باشد که برای کاربران ایرانی در دسترس نیست.
- Video برای نمایش تبلیغات در یوتیوب می باشد.
- و گزینه اپ App مربوط به نمایش تبلیغات اپلیکیشن های مختلف در Google Play می باشد.
در بخش بعدی می توانیم تیک قسمت website visit را بزنیم و آدرس سایت خود را وارد کنیم. با خالی گذاشتن این قسمت هم اتفاق خاصی نمی افتد و می توانید این بخش را خالی بگذارید. در نهایت بر روی continue کلیک کرده و وارد صفحه بعد شوید.
بعد از این مرحله وارد صفحه جدیدی می شوید. در این مرحله باید اسم کمپین تبلیغاتی خود را انتخاب کنید. اسم کمپین هر اسمی می تواند باشد و در تبلیغات شما هیچ تاثیری ندارد و فقط شما به عنوان مدیر کمپین، اسم کمپین را می بینید.
در قسمت Networks بهتر است فقط گزینه search را انتخاب کنید، چرا که می خواهیم تبلیغات ما در موتور جستجوی گوگل نمایش داشته باشد. همانطور که پیش تر به آن اشاره کردیم Display مربوط به نمایش تبلیغات در قسمت عکس ها و تصاویر کنار صفحات می باشد پس بهتر است تیک گزینه Display را برداریم.
در قسمت Location چون گزینه انتخابی ایران وجود ندارد، می بایست لوکیشن را All countries and territories انتخاب کنیم تا تبلیغات ما امکان نمایش در همه جا را داشته باشد.
در قسمت Language هم می بایست هم زبان انگلیسی و هم زبان فارسی را انتخاب کنیم.
در قسمت بعدی می بایست مقدار Budget و یا بودجه روزانه کمپین تبلیغاتی خود را وارد کنیم. این بودجه حداکثر مبلغی است که برای تبلیغات خود در یک روز انتخاب می کنید.
بودجه مصرفی شما در یک روز می تواند در صورت کلیک گرفتن از سمت کاربران به اتمام برسد. اما اگر کمپین تبلیغات گوگل شما تعداد کمی کلیک بگیرد الباقی بودجه تبلیغات شما، در حساب تبلیغات شما باقی می ماند.
اگر برای انتخاب مقدار بودجه تبلیغات گوگل ذهنیتی ندارید که چه مبلغی را قرار دهید، پیشنهاد ما این است که با یک مبلغ متوسط شروع کنید تا ببینید کمپین مورد نظر چه تعداد کلیک در یک روز دریافت می کند. در نهایت با ارزیابی تعداد کلیک های چند روز ابتدایی تبلیغات و بازخوردی که از تبلیغات دریافت کردید می توانید مبلغ مناسب را برای تبلیغات خود در نظر بگیرید.
توجه کنید که اگر بودجه روزانه تبلیغات گوگل را عدد بسیار پایینی بگذارید تعداد دفعات نمایش تبلیغات شما بسیار کم خواهد بود.
در این قسمت باید استراتژی قیمت گذاری برای هر کلیک را مشخص کنید. بر روی گزینه select a bid strategy کلیک کنید.
گزینه Manual cpc را انتخاب کنید، تا بتوانید هزینه هر کلیک را به طور جداگانه تعیین کنید. استراتژی قیمت گذاری Manual cpc محبوب ترین و پر استفاده ترین استراتژی قیمت گذاری در تبلیغات گوگل است. با استفاده از این روش شما قادر خواهید بود که هزینه هر کلمه کلیدی را به صورت دستی افزایش یا کاهش دهید. برای آگاهی از سایر استراتژی ها مقاله “انواع استراتژی های قیمت گذاری در گوگل ادز” را مطاله کنید.
با استفاده از استراتژی manual cpc خود شما هستید که هزینه کلمات کلیدی را تعیین می کنید.
در نهایت روی گزینه Save and Continue کلیک کنید تا تنظیمات مربوط به کمپین دخیره شود.
نحوه ساخت ادگروپ در گوگل ادوردز:
تا به اینجا ساخت کمپین تبلیغات گوگل تکمیل شده است و بعد از تنظیمات مربوط به کمپین، در صفحه جدیدی که باز می شود باید تنظیمات مربوط به ادگروپ و کلمات کلیدی را وارد کنید. همانطور که می دانید، در تبلیغات گوگل هر سری کلمات کلیدی را می توان بصورت مجزا دسته بندی کرد که به این دسته بندی ها ادگروپ گفته می شود.
در این قسمت یک اسم برای ادگروپ مورد نظر انتخاب می کنیم. اسم ادگروپ همانند اسم کمپین هر اسمی می تواند باشد و فقط شما آن را می بینید.
پس از انتخاب اسم ادگروپ در قسمت Default bid، حداکثر هزینه هر کلیک و یا هزینه هر کلمه کلیدی را وارد می کنید. برای مثال اگر ارز اکانت شما لیر باشد و در این قسمت عدد 1 را قرار دهید، هزینه کسر شده به ازای هر کلیک در تبلیغات گوگل شما حداکثر مبلغ 1 لیر خواهد بود.
اگر پنل تبلیغات شما به روز رسانی شده باشد می بینید که همانند تصویر بالا، گوگل امکانات جدیدی در این قسمت اضافه کرده و می توانید نام محصول و یا سرویس خود را در بالا بنویسید. پر کردن این قسمت نیز ضروری نیست و می توانید این قسمت را خالی بگذارید.
بعد از انتخاب نام ادگروپ و هزینه کلمه کلیدی، باید کلمات کلیدی مد نظر خود را که می خواهید به ازای سرچ این کلمات توسط کاربران، در رتبه های برتر گوگل قرار بگیرید را در قسمت مشخص شده وارد کنید. کلمات کلیدی را باید به صورت هر کلمه در یک سطر وارد کنید و سپس گزینه Save and continue را بزنید تا این تنظیمات هم ذخیره شود.
نحوه نوشتن متن آگهی تبلیغات گوگل:
پس از ساخت ادگروپ و وارد کردن کلمات کلیدی در ادگروپ مورد نظر، در این مرحله می بایست متن تبلیغاتی یا همان ادز را بنویسیم. ادز یا متن تبلیغاتی در واقع ویترین تبلیغات شماست و دقیقا چیزی است که کاربر پس از سرچ مشاهده می کند. پس باید از تمام هنر تبلیغاتی خود برای نوشتن یک متن تبلیغاتی جذاب و مورد پسند کاربر استفاده کنید.
در قسمت Final URL لینک مورد نظر را وارد کنید. این لینک در واقع صفحه ای از سایت است که کاربر پس از سرچ کلمه کلیدی و مشاهده آگهی تبلیغاتی شما، و بعد از آن با کلیک بر روی متن تبلیغاتی شما وارد این صفحه می شود. پس بهتر است که صفحه این لینک مرتبط با کلمات کلیدی سرچ شده توسط کاربر باشد.
به طور مثال، اگر شما فروشگاه کیف و کفش هستید، وقتی ادگروپ مربوط به کفش را ساختید و کلمات کلیدی مربوط به خرید کفش را نیز وارد کردید طبیعی است که لینک مربوط به صفحه کفش در این قسمت وارد شود و نه لینک دیگری. تا زمانی که کاربری کلمه “خرید کفش اسپرت” را سرچ کرد و آگهی تبلیغاتی شما را دید پس از کلیک بر روی آگهی مورد نظر وارد صفحه “کفش اسپرت” شود. واضح است که اگر در این مرحله لینک غیر مرتبطی را قرار دهید و کاربر وارد صفحه ی غیر مرتبطی شود به احتمال زیاد از سایت شما خارج می شود و درنتیجه مشتری خود را از دست می دهید.
Headline مهم ترین قسمت آگهی تبلیغات گوگل:
در قسمت بعدی در بخش های Headline2، Headline1 و Headline3 می توانید 3 تیتر، برای تبلیغات خود بنویسید. این تیتر ها همان جمله ها و عباراتی هستند که با رنگ آبی به کاربر نمایش داده می شوند. تیتر های آگهی تبلیغاتی شما، چیزیست که بیشترین جلب توجه را می کند، چرا که هم از نظر رنگ و هم از نظر اندازه با سایر قسمت های آگهی تبلیغاتی متفاوت است. پس سعی کنید تا جای ممکن از تیتر های جذاب استفاده کنید تا بتوانید کاربران را مجاب کنید که بر روی تبلیغات شما کلیک کنند.
Headline1 و Headline2 همیشه نمایش داده می شوند اما گوگل می تواند هنگام نمایش تبلیغات Headline3 را به کاربر نمایش ندهد.
در سمت راست صفحه هم می توانید پیش نمایشی از متن تبلیغاتی خود را مشاهده کنید.
کلمات و یا عباراتی که در قسمت Path می نویسید بعد از آدرس URL نمایش داده می شوند. بنابراین بهتر است با صفحه فرود شما مرتبط باشند. پر کردن این قسمت تغییری در URL شما به وجود نمی آورد و فقط به ادامه آدرس URL اضافه می شود.
بعد از آن نوبت به نوشتن توضیحات متن تبلیغاتی یا همان Description می رسد. این توضیحات برای کاربران بصورت نوشته های مشکی رنگ به نمایش در می آیند. متن تبلیغات هم همانند تیتر های تبلیغات باید کاربر پسند و همینطور جذاب برای مخاطب باشد.
Description اول همیشه به کاربران نمایش داده می شود، اما گوگل می تواند هنگام نمایش تبلیغات شما متن Description دوم را به کاربران نمایش ندهد.
نکته ای که در مورد نوشتن تبلیغات وجود دارد این است که در هر مرحله، تعداد کاراکتر هایی که می توانید بنویسید محدود می باشد. در قسمت Headline1 حداکثر30 کاراکتر، در قسمت Path حداکثر15 کاراکتر و در قسمت Description حداکثر90 کاراکتر را می توانید بنویسید.
پس از تکمیل کردن بخش ادز، اگر بر روی گزینه Done and create next ad کلیک کنید، صفحه ادز جدیدی مشابه همین صفحه برایتان باز می شود و شما می توانید متن تبلیغاتی دیگری برای این ادگروپ بنویسید. شما می توانید حداکثر سه متن تبلیغاتی برای هر ادگروپ بنویسید. اما اگر می خواهد فقط یک متن تبلیغاتی ثابت به کاربر نمایش داده شود پس از تکمیل این بخش بر روی گزینه Save and continue کلیک کنید.
نوع دیگری از متن های تبلیغاتی وجود دارد که به تازگی به تبلیغات گوگل اضافه شده و امکانات جدیدی را برای کاربران به وجود آورده است.
Responsive ad اسم این نوع ادز می باشد که در این نوع ادز شما می توانید تعداد زیادی Headline و Description بنویسید. و وقتی کاربری موضوعی را سرچ کرد گوگل از بین Headline و Description هایی که نوشته اید، موردی که بیشترین مطابقت را با سرچ کاربر دارد به کاربر نمایش می دهد.
همانند تصویر زیر می توانید Headline های مختلفی را به متن تبلیغاتی خود اضافه کرده و بنویسید.
همچنین می توانید Description های مختلف رو به متن تبلیغات خود اضافه کرده و بنویسید و در نهایت برای ذخیره ادز های خود بر روی Save and continue کلیک کنید.
در مقاله “تبلیغات ریسپانسیو گوگل ادز“، به طور مفصل به توضیح این نوع از متن های تبلیغاتی در گوگل ادز پرداخته ایم.
پس از نوشتن ادز ها می توانید از قسمت Ads and extention و سپس قسمت Ads متن های تبلیغاتی خود را مشاهده کنید. اگر بلافاصله پس از نوشتن ادز ها وارد این قسمت شوید احتمالا Status ادز های تبلیغاتی شما Under review می باشد. به این معنی که متن های تبلیغاتی شما باید توسط گوگل بررسی شود و در صورتی که از قوانین گوگل تخطی نکرده باشید ادز های شما بعد از گذشت چند دقیقه تا چند ساعت Approve می شود و می تواند در نتایج جستجو گوگل ظاهر شود.
معمولا وضعیت متن های تبلیغاتی پس از گذشت 15 دقیقه مشخص می شود که تایید شده است یا خیر، اما در موارد خاص می تواند تا چند ساعت هم زمان ببرد. اگر متن های تبلیغات شما به هر دلیلی تایید نشود، گوگل دلیل آن را به شما می گوید و با برطرف کردن موارد مربوطه مجدد تبلیغ شما بررسی می شود تا تایید شود.
در نوار سمت چپ می توانید از قسمت ادگروپ، وارد ادگروپ های خود شوید و ادگروپ جدید اضافه کنید و یا ادگروپ های قبلی خود را ویرایش کنید. همچنین با کلیک بر قسمت Keyword هم می توانید کلمات کلیدی خود را مشاهده کنید.
تنظیمات و موارد دیگری هم قابل مشاهده هستند که جلوتر به همه آن ها به طور مفصل پرداخته ایم.
تو هر ادگروپ حداکثر چند تا کلمه کلیدی باید داشته باشیم؟
محدودیتی از این نظر وجود نداره، اما بهتر است در هر اد گروپ بین 15 تا 20 کلمه کلیدی قرار بگیرد.
چقدر طول میکشه تا متن تبلیغات گوگل یا همون ادز ها تایید بشه؟
بین چند دقیقه تا چند ساعت زمان لازمه تا متن تبلیغات گوگل توسط گوگل بررسی و تایید شود، اما به صورت میانگی این پروسه حدودا 20 دقیقا زمان میبره.
ممنون از تیم قدرتمند فامین و مطالب مفیدتون