طراحی سایت تعاملی و مزایای آن

طراحی سایت تعاملی

طراحی سایت تعاملی یا interactive website موضوعی است که اولین ‌بار در سال ۲۰۰۵ توسط طراحان سایت مطرح گردید که با استقبال خوبی توسط کاربران روبرو شد.

تاریخچه دنیای وب در حال حاضر شامل سه بخش اصلی می ‌شود: وب ۱ که اولین نوع دنیای وب بود. در این نسخه کاربران فقط قادر به خواندن مطالبی بودند که مدیران سایت آن ‌ها را منتشر می‌کرند و همکاری از طرف کاربر مقدور نبود.

رفته‌ رفته از سال ۲۰۰۴ کاربران مشتاق به همکاری در وب ‌سایت های محبوب خود شدند و وب ۲ به‌ وجود آمد که در آن تعامل کاربر با سایت نقش اساسی داشت. با توجه به‌ همین موضوع طراحان سایت شروع به طراحی سایت ‌هایی کرده که کاربران بتوانند همکاری و تعامل بیشتر با سایت داشته باشند.

طراحی سایت تعاملی چیست؟

به‌ طور خلاصه وب‌ سایتی که در آن کاربر بتواند طی مدتی که مشغول بازدید از سایت است با آن تعامل داشته باشد، یک سایت تعاملی نامیده می‌ شود. حال این تعامل می ‌تواند درج نظر، جستجوی محتوا، ایجاد چیدمان مخصوص به خود، تغییر رنگ و… باشد.

طراحی وب سایت اگر با رویکرد تعاملی باشد تجربه کاربری (UX) بهتری ایجاد می کند، یعنی این وب سایت نه تنها از لحاظ بصری جذاب است، کاربر برای استفاده از آن نیز مشتاق است و در طی استفاده از آن سرگرم می شود.

دلیل لزوم طراحی سایت تعاملی

متخصصان سئو بر این باورند که هرچه مدت حضور کاربر در سایت افزایش یابد، علاوه بر تأثیرات مثبت برروی سئو سایت، شانس فروش از سایت افزایش می‌ یابد و این مدت حضور به موارد زیادی وابسته است که یکی از آن ‌ها تعامل کاربر با سایت است. هر چقدر کاربر سایت بتواند با آن رابطه برقرار کند هم مدت حضور در سایت و هم شانس بازگشت مجدد کاربر افزایش پیدا می ‌کند.

نکات طراحی سایت تعاملی

برای طراحی سایت تعاملی نیاز به کد نویسی ویژه ‌ای نیست، بلکه مواردی است که در حین طراحی باید به آن دقت شود. این موارد به رابط کاربری (UI) و تجربه کاربری (UX) معروف است.

  • رابط کاربری در طراحی سایت تعاملی

هنگامی‌ که یک طراح رابط کاربری قصد طراحی برای یک سایت تعاملی را داشته باشد باید یکسری المان و ویژگی‌ را در رابط کاربری سایت قرار دهد تا کاربر بتواند به کمک آن ‌ها با سایت تعامل داشته باشد. این المان‌ ها شامل فیلد های درج نظر، امتیازدهی به محتوا، بخش ویژه کاربر، امکان ثبت‌ نام در سایت و… است. به ‌طور کلی درج هر المان و بخش در سایت که کاربر را ترغیب کند که به‌ جای این‌ که فقط مطالب را بخواند در آن فعالیت کند شامل طراحی سایت تعاملی می ‌شود.

  • تجربه کاربری در طراحی سایت

تجربه کاربری موضوع مهمی است که در طراحی سایت تعاملی باید به آن توجه ویژه کرد. واکنش گرا بودن سایت، امکان تغییر رنگ، حالت روز و شب و… امکاناتی است که باعث می ‌شود علاوه بر اینکه کاربر احساس خوبی از حضور در سایت داشته باشد، بتواند تعامل بهتری با سایت نیز برقرار کند.

مزایای طراحی سایت interactive

طراحی یک سایت علاوه بر ایجاد حس بهتر برای کاربر درسایر بخش ها نیز مزایای خاص خود را به همراه دارد که عبارتند از:

  • کسب اطلاعات کاربر به‌ صورت قانونی

در دنیای دیجیتال مهم‌ترین و با ارزش‌ترین سرمایه اطلاعات کاربران است. این اطلاعات شامل شماره تماس، نام، ایمیل و… است. یک سایت تعاملی می ‌تواند با داشتن امکاناتی مانند ثبت‌ نام در سایت یا فرم های ویژه این اطلاعات دستگاه و امکان این اطلاعات را از کاربر دریافت کند. این اطلاعات در حوزه‌های مختلف دیجیتال مارکتینگ مانند فروش از طریق پیامک و ایمیل مارکتینگ نقش بسزایی خواهد داشت.

  • رتبه بهتر در نتایج جستجو گوگل و دیگر موتورهای جستجو

در سال‌ های اخیر یکی از مواردی که گوگل خیلی به آن اهمیت می‌دهد، مدت حضور کاربران در سایت است. هرچه این زمان بیشتر باشد گوگل به این نتیجه می‌رسد که مطالب این سایت با ارزش‌ تر است و درنتیجه رتبه بهتری به آن اختصاص می ‌دهند. یکی از مزیت‌ های مهم سایت‌ های تعاملی همین افزایش زمان حضور کاربر است. سایت ‌های تعاملی با امکانات متنوعی که در اختیار کاربر قرار می ‌دهد مدت حضور آن را در سایت بالا می‌برد و همین موضوع باعث رشد چشمگیر رتبه در نتایج جستجوی گوگل می ‌شود.

  • حفظ مشتری

اگر سایت محصول محور داشته باشید، هیچ‌ چیز مانند مشترک ثابت به کسب‌ و کار شما نمی ‌تواند کمک کند. داشتن یک سایت تعاملی که کاربر بتواند به‌ راحتی محصول خود را انتخاب کند، در مورد آن نظر بدهد، از نظر دیگر کاربران استفاده کند و… می ‌تواند یک مشتری عادی را به مشتری ثابت تبدیل کنند که هر گاه به محصولی نیاز داشت ابتدا به سایت شما مراجعه کند.

  • اعتماد بیشتر مشتریان

یکی از مزیت‌ های سایت‌های تعاملی داشتن گزینه ‌ای برای صحبت آنلاین با پشتیبانی یا مدیر سایت است. این‌ مورد باعث می‌ شود که مشتری احساس اعتماد بیشتری نسبت‌ به سایت داشته باشند و با خیال آسوده اقدام به خرید کند. اینکه کاربر می داند در هر لحظه شخصی برای راهنمایی آن در سایت وجود دارد و تا انتهای مسیر آن را تنها نمی گذارد جزوی از تجربه کاربری است که در سایت ‌های تعاملی بسیار مورد استفاده قرار می‌ گیرد.

صاحبان فروشگاه به‌ خوبی می ‌دانند که مهم‌ترین عامل برای بقای آن ‌ها مشتری است. هرچه مشتری بیشتری از فروشگاه بازدید کند شانس فروش نیز بیشتر می‌ شود. در سایت هم این‌ موضوع مستثنی نیست.

مهم‌ ترین برتری که سایت های تعاملی نسبت‌ به دیگر نوع سایت ها دارند بازدید کننده بیشتر است. همان ‌طور که پیش از این نیز اشاره شد سایت های تعاملی با داشتن ویژگی ‌های مخصوص، حضور کاربران در سایت را  لذت بخش می‌کنند تا علاوه‌ بر افزایش بازدیدکننده آن‌ ها را به مشتریان همیشگی تبدیل کنند.

امروز سرعت پیشرفت تکنولوژی در دنیای وب بسیار زیاد است و اگر نتوانید خود را با آن وفق دهید فوراً از آن عقب می مانید. کماکان سایت ‌هایی که امکاناتی برای تعامل با کاربر در آن تعبیه نشده  همچنان فعالیت دارند ولی روز به‌ روز از میزان بازدیدکنندگان آن کم می ‌شود. در حال حاضر تمامی موتورهای جستجو به اولویت بهتر برای تجربه کاربری بهتر اهمیت خاصی قائلند که یکی از مشخصات سایت های تعاملی است. پس اگر قصد دارید برای خود سایت طراحی کنید و یا بر روی آن سئو انجام دهید به تعاملی بودن آن توجه ویژه ای داشته باشید.

فامین ادز ارائه دهنده انواع خدمات طراحی سایت با سال ها تجربه در این حوزه آماده همکاری و ارائه مشاوره رایگان به مشتریان گرامی است. جهت کسب اطلاعات بیشتر در ارتباط با هزینه و قیمت طراحی سایت و همچنین ثبت سفارش طراحی سایت با کارشناسان متخصص این مجموعه در تماس باشید.

2 Comments

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *