7 روش برای صرفه جویی در هزینه های تبلیغات گوگل

صرفه جویی در هزینه تبلیغات گوگل

در تبلیغات گوگل ادز، زمانی می توانید انتظار بازدهی بالایی را از تبلیغات خود داشته باشید که کسب و کار شما برای جستجوهای خاص و با هدف بالا که توسط مشتریان بالقوه شما انجام می شود، نمایش داشته باشد. اما تعداد زیادی از کسب و کارها در حوزه های مختلف از گوگل ادز استفاده می کنند و از آنجایی که پلتفرم Google Ads به صورت مزایده ای اجرا می‌شود، هرچه کسب ‌و کارهای بیشتری روی آن تبلیغ کنند، گران ‌تر می‌شود.

با این حال نیاز به نگرانی نیست، جزئیات کوچکی وجود دارند که می توانید با بهینه سازی آن ها، مشتریان سودآور را به روش های مقرون به صرفه پیدا کنید. برای این کار فقط باید از رقبای خود باهوش تر عمل کنید. در ادامه این مطلب با بررسی راهکارهای صرفه جویی در هزینه تبلیغات گوگل که توسط کارشناسان متخصص ما در فامین ادز بر حسب سال ها تجربه ارائه شده اند، همراه ما باشید.

صرفه جویی در هزینه تبلیغات گوگل

در این مقاله، به شما نشان می دهیم که چگونه می توان در تبلیغات گوگل صرفه جویی کرد:

  • فقط برای کاربران واقعی خود هزینه کنید
  • از رقبا متمایز شوید
  • صفحات فرود تبلیغات خود را بهینه کنید
  • فقط برای کاربران واقعی خود هزینه کنید

اولین قدم برای پایین نگه داشتن هزینه تبلیغ در گوگل این است که مطمئن شویم از توان خود فراتر نمی رویم. به این معنا که ما بودجه خود را فقط برای مخاطبانی خرج می کنیم که بیشترین احتمال تبدیل را دارند.

  1. از هدفگیری جغرافیایی مخاطبان استفاده کنید

هنگام ساخت یک کمپین Google Ads، مکان هدف به صورت پیش فرض بر روی کشوری که در آن هستید قرار می گیرد. اما ممکن است هر چند وقت یک ‌بار، این گزینه به شکل “همه مکان ها و کشور ها” تغییر پیدا کند. که در این صورت تبلیغات شما در همه کشورها نمایش خواهد داشت.

تبلیغ کردن برای افرادی که نمی توانید خدمات خود را به آن ها ارائه دهید منطقی نیست چرا که این کاربران نمی توانند برای شما سودی داشته باشند. هدف گیری مخاطبان بر اساس موقعیت مکانی در گوگل ادز می تواند بسیار دقیق باشد. شما می توانید از این تنظیمات برای گنجاندن بهترین مکان‌ها برای تبلیغات خود و همچنین حذف مکان‌هایی که باعث اتلاف بودجه می‌شوند، استفاده کنید.

نکته: همانطور که می دانید لوکیشن ایران در لیست کشورهای قابل انتخاب در گوگل ادز نیست، بنابراین برای تبلیغات در ایران ناچار به انتخاب گزینه “همه مکان ها و کشور ها” خواهیم بود. البته همچنان می توانید لوکیشن کشورهای دیگر را حذف کنید.

  1. برای کلمات کلیدی با اهداف تجاری بالا پیشنهاد دهید

حساب های گوگل ادز زیادی وجود دارند، که صاحبان آن ها نتوانسته اند به نتایج دلخواه در تبلیغات برسند. اما وقتی کمپین های آن ها بررسی می شود میبینیم که اکثر کلمات کلیدی به کار رفته در آن با انطباق broad بوده است.

به مثالی در این مورد توجه کنید. فرض کنید شما یک کسب و کار آنلاین در خصوص فروش کیف دارید. به طور کلی فضای گوگل برای فروش  کیف یک فضای بسیار شلوغ است، بنابراین اطمینان از اینکه دقیقاً برای چه نوع کیف هایی تبلیغ می کنید بسیار مهم است.

فرض کنید شما یک فروشگاه تخصصی کیف هستید و فقط “کیف های زنانه برند دیور” را می فروشید. در اینجا لیستی از کلمات کلیدی وجود دارد که از نظر فنی می توانند برای شما واجد شرایط باشند، اما آنقدر که لازم است خاص نیستند.

  • کیف
  • کیف دوشی
  • کیف و کفش

در شرایطی که لیست بالا برای محصولات شما اصلا هدفمند نبود. این لیست می تواند بسیار واجد شرایط باشد. برای کلمات کلیدی همانند کلمات بالا، ترافیک جستجو و کلیک‌ها را از افرادی دریافت خواهید کرد که دقیقاً به دنبال چیزی هستند که شما می‌فروشید.

  • کیف دیور
  • قیمت کیف دیور
  • کیف دیور مشکی

این کلمات کلیدی خاص البته حجم جستجوی بسیار کمتری نسبت به لیست گسترده ‌تر بالا خواهند داشت، اما چیزی که برای ما مهم است میزان فروش است نه حجم جستجو.

اگر بودجه محدودی دارید، فقط روی چیزهایی تمرکز کنید که واقعاً می‌فروشید و از کلمات کلیدی با حجم بالاتر که هزینه‌های شما را افزایش می‌دهند و احتمالاً ترافیک غیر هدفمند تری را به همراه دارند، دوری کنید. برای انتخاب کلمات کلیدی می توانید از ابزار رایگان گوگل کیورد پلنر استفاده کنید.

  1. فقط از کلمات کلیدی با انطباق Phrase و Exact استفاده کنید.

انواع انطباق های کلمات کلیدی در گوگل ادز و نحوه رفتار گوگل با آن ها در سال های گذشته دستخوش تغییرات زیادی شده است. اما همچنان توصیه می شود که اگر بودجه محدودی دارید فقط روی کلمات کلیدی با انطباق Phrase و Exact سرمایه گذاری کنید.

علیرغم بسیاری از ادعاهای گوگل در مورد موثرتر بودن انطباق گسترده، معمولا جستجو های با کیفیت بالاتر و مطابقت بهتر با استفاده از انطباق های محدودتر ینی Phrase و Exact به دست می آیند. در حالیکه استفاده از انطباق گسترده می تواند بودجه شما را برای جستجو های بی کیفیت هدر دهد.

از رقبا متمایز شوید

اگر با برندهای بزرگ رقابت می‌کنید و همچنان می‌خواهید که در هزینه های تبلیغات گوگل صرفه‌جویی کنید، مهم است که مطمئن شوید از رقبا متمایز هستید. چند راه ساده برای این کار وجود دارد.

  1. از تمام دارایی (افزونه) های تبلیغاتی استفاده کنید

اگر یک جستجوی سریع برای خدمات مختلف “مثلا خدمات مربوط به اسباب کشی” در گوگل انجام دهید، متوجه می شوید که تقریبا متن همه آگهی های تبلیغاتی مشابه هم است. در این شرایط، تبلیغاتی جلب توجه می کند که از بقیه متمایز باشد. یکی از راه های متمایز شدن یک تبلیغ از سایر تبلیغات استفاده از افزونه تصویر است.

استفاده از تمامی دارایی های گوگل ادزافزونه تصویر می تواند باعث جلب توجه کاربران به تبلیغات شما شود . در جایی که سایر تبلیغات فقط به شکل متنی هستند، یک بلوک رنگی کوچک در کنار تبلیغات شما می تواند تبلیغات شما را از سایرین متمایز کند. اگر چه نبودن تصویر در تبلیغات رقبا  بدان معنا نیست که آن شرکت‌ها از پسوندهای تصویر استفاده نمی‌کنند، اما به هر حال در این تبلیغ، افزونه تصویر می تواند برگ برنده شما باشد.

به همین دلیل، همواره پیشنهاد می شود از تمام افزونه هایی که می تواند برای تبلیغات شما مناسب باشد استفاده کنید. افزونه های گوگل ادز شامل موارد زیر می شوند.

  1.   Sitelink
  2.   Callout
  3.   Structured snippet
  4.   Image (در اینجا نحوه استفاده از افزونه تصویر را توضیح داده ایم.)
  5.   Call (در مقاله آموزش افزونه تماس گوگل ادز، نحوه کار با این افزونه را به شکل کامل توضیح داده ایم)
  6.   Lead form
  7.   Location
  8.   Affiliate
  9.   Price
  10. App
  11. Promotion

افزونه های گوگل ادز که اکنون به اسم دارایی تغییر نام داده اند را می توانید در صفحه Ads and Assets قسمت Assets به تبلیغات خود اضافه کنید. با استفاده هر چه بیشتر از افزونه‌ها، بهترین فرصت را برای جلب توجه کاربر در SERP و متمایز شدن از رقبا به خود می‌دهید.

  1. ایجاد افزونه ها در Ads and Assetsاز Auction insights استفاده کنید

هر جستجویی که در گوگل انجام می شود باعث نمایش افزونه های تبلیغاتی شما نخواهد شد. در این حالت متن آگهی تبلیغاتی شما باید به تنهایی و به اندازه کافی جذاب باشد تا بتوانید از رقبا متمایز شوید.

اما در اولین قدم باید رقبای خود را بشناسید. اگر از قبل کمپین‌هایی در حال اجرا دارید، می‌توانید از گزارش Auction insights برای شناسایی سایر شرکت‌هایی که در کنار تبلیغات شما نمایش داده می‌شوند استفاده کنید. (نکته: اگر گزارش مربوط به Auction insights را مرور کرده و با خود فکر می کنید، “اینها رقبای من نیستند”، احتمالاً باید فهرست کلمات کلیدی خود را دوباره مرور کنید!)

داده های قسمت Auction insights در گوگل ادز، شرکت‌هایی را که در کنار تبلیغات شما نشان داده می‌شوند را فهرست می‌کند و سپس آمار متعددی در خصوص نمایش تبلیغات شما و رقبای شما در اختیارتان می گذارد.

استفاده از Auction insights

هنگامی که می دانید با چه کسی رقابت می کنید، می توانید از ابزارهای تحقیق کلمات کلیدی رقابتی مانند iSpionage استفاده کنید تا بفهمید آنها از چه چیزی در نسخه تبلیغاتی خود استفاده می کنند و چگونه می توانید خودتان را از آن ها متمایز کنید.

اگر هم نمی‌توانید از این نوع نرم‌افزارها استفاده کنید، ساده‌ ترین راه برای فهمیدن اینکه رقبای شما از چه چیزی در تبلیغات خود استفاده می‌کنند، جستجوی ساده کلمات کلیدی است. البته بهتر است برای مشاهده تبلیغات خود و همچنین رقبای خود از Ad Preview and Diagnosis استفاده کنید. به این شکل که در قسمت keywords نشانگر موس را بر روی کلمه کلیدی مورد نظر قرار دهید. سپس گوگل به شما می گوید که آیا تبلیغات شما با کلمه مورد نظر نمایش دارد و یا خیر.

نمایش یا عدم نمایش کلمات در تبلیغات

اگر هم تبلیغات شما نمایش داشته باشد، می توانید آگهی تبلیغاتی خود و سایر رقبای خود را بررسی کنید.

دلیل استفاده از این قابلیت گوگل ادز این است که اگر با گوشی موبایل و یا هر دیوایس دیگری در گوگل جستجو کنید و تبلیغات خود را مشاهده کنید، در صورت کلیک کردن بر روی تبلیغات، هزینه یک کلیک از تبلیغات شما کسر می شود. در صورت کلیک نکردن هم به دلیل اینکه تبلیغات شما یک نمایش (impression) دریافت کرده اما کلیکی روی آن انجام نشده، نرخ کلیک آن به مرور کاهش پیدا می کند. بنابراین جستجو های مختلف در دیوایس های مختلف با هدف مشاهده تبلیغات خود راهکاری منطقی نخواهد بود.

در نهایت نگامی که کنترل خوبی در مورد آنچه رقبای شما انجام می دهند، به دست آوردید، مطمئن شوید که تبلیغات شما نسبت به نسخه های تبلیغاتی رقبایتان برجسته است. برای مثال:

  •     اگر در همه تبلیغات از کلمه کلیدی در عنوان اول استفاده شده است، احتمالاً بهتر است این کار را انجام ندهید و از کلمات متفاوت تری برای جلب توجه کاربر استفاده کنید.
  •     اگر همه رقبای شما تخفیف ارائه می دهند، می تواند با بیان کردن سطح کیفیت بالاتر خود توضیح دهید که چرا تخفیف ندارید.
  •     اگر قیمت محصولات و خدمات رقبای شما بالاتر از شماست، قیمت خود را در تبلیغات عنوان کنید و به کاربران بگویید که “ارزان تر از دیگران” هستید.

کلید موفقیت در Google Ads این است که در SERP متمایز شوید. بنابراین، بر اساس تحقیقات خود، مطمئن شوید که می‌توانید پیام جدیدی را به مخاطب برسانید و برند برجسته حوزه کاری خود باشید.

صفحات فرود تبلیغات خود را بهینه کنید

شما زمان و پولی را که به سختی به دست آورده اید صرف توسعه کمپین های تبلیغاتی گوگل کرده اید تا کاربران را به سایت خود بیاورید، اما آیا نگاهی خوب و صادقانه به صفحات فرود خود انداخته اید. آیا کاربرانی که وارد سایت شما می شوند برای شما تبدیل به همراه دارند؟

  1. صفحات فرود با کیفیت داشته باشید

صفحات فرود با کیفیت بالاتر، به معنای امتیاز کیفیت بالاتر است که به معنای هزینه کمتر به ازای هر کلیک است. در ادامه چند ویژگی وجود دارد که باید برای صفحات فرود با تبدیل بالا در نظر داشته باشید:

  •     همیشه یک فراخوان برای اقدام (call to action) واضح داشته باشید که از طریق ردیابی نرخ تبدیل قابل مشاهده باشد.
  •     مطمئن شوید که محتوای موجود در صفحه لندینگ پیج، محصول یا خدمات شما را به خوبی نشان می دهد و کاربر را متقاعد می کند که با شما همکاری کند.
  •     اطمینان حاصل کنید که صفحه فرود تبلیغات شما به سرعت در دسکتاپ و دستگاه تلفن همراه بارگیری می شود. اگر در مورد سرعت صفحات سایت خود در گوشی های موبایل مطمئن نیستید، قسمت mobile speed score را بررسی کنید.

در نظر داشته باشید، که صفحه فرود جایی است که معامله شما و مشتریان شما در آن اتفاق می افتد. اگر این صفحه را به خوبی بهینه نکرده باشید، سایر بهینه سازی های شما در سایر قسمت های حساب گوگل ادز هم بی نتیجه خواهد ماند.


 

اینجا بخوانید: چرا نرخ تبدیل در تبلیغات من پایین است؟

  1. تبدیل های خود را با دقت انتخاب کنید

در حالت ایده‌آل، تبلیغات شما افراد مناسب را هدف قرار داده است، آگهی تبلیغاتی شما از رقبا متمایز است، و کاربران را به صفحات فرودی که به سرعت بارگزاری می شوند و محتوای خوبی هم دارند، جذب کرده اید. اما آیا اقدام تبدیل شما همان چیزی است که مشتری آماده انجام آن است؟ آیا در مورد عمل تبدیل خود به طور کامل فکر کرده اید؟ آیا گزینه دیگری غیر از فروش نهایی به کاربران پیشنهاد می کنید؟

در این حالت بهتر است در مورد افزودن یک فراخوان دیگر در صفحه فرود خود فکر کنید.

برای مثال اگر در حال فروش محصولات خود به کاربران هستید، می توانید یک فرم برای کاربران ایجاد کنید و با دریافت آدرس ایمیل، آن ها را از تخفیفات بعدی خود مطلع کنید.

یا اگر قرار است کاربر برای دریافت قیمت نهایی محصول و یا سرویس خاصی تماس بگیرد، می توانید با دریافت اطلاعاتی خاص، امکان محاسبه قیمت تقریبی را برای کاربران خود ایجاد کنید.

اگرچه این اقدامات، لزوماً هدف تبدیلی نیست که ممکن است در پایان به دنبال آن باشید. اما باعث جذب کاربرانی می شود که در آن لحظه به هر دلیلی قادر به انجام تبدیل مورد نظر شما نبودند.

همچنین می توانید با دریافت دیتاهای بیشتر از کاربران، اطلاعات مناسبی را برای هدف گیری مجدد آن ها دریافت کنید.

همین حالا جهت صرفه جویی در هزینه تبلیغات گوگل خود اقدام کنید.

روش کار Google Ads به این شکل است که به تبلیغ‌کنندگان با هر بودجه ‌ای این توانایی را می‌دهد که یک بازگشت سرمایه قوی داشته باشند. همین موضوع تبلیغات گوگل ادز را به یکی از بهترین پلتفرم‌های تبلیغات دیجیتالی تبدیل کرده است. اما برای لذت بردن از این روش تبلیغاتی باید نحوه استفاده از آن را بدانید. این هفت استراتژی صرفه جویی در هزینه تبلیغات گوگل به شما کمک می کنند تا در هزینه های انجام شده صرفه جویی کرده و بیشترین بهره را از بودجه خود ببرید.

2 Comments

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *