ساختار دقیق و جامع تبلیغات گوگل [راهنمای 2023]

ساختار تبلیغات گوگل

بهینه سازی تبلیغات گوگل برای استفاده حداکثری از بودجه شامل موارد زیادی می شود، از جمله نسخه تبلیغاتی، هدف گذاری، زمان بندی و بسیاری موارد دیگر. اما چیزی که بسیاری از تبلیغ ‌کنندگان متوجه نمی‌ شوند این است که توانایی آن ‌ها برای انجام همه این کارها آن هم به شکل کارآمد، در وهله اول تحت تأثیر ساختار حساب گوگل ادز آن هاست.

با وجود سطوح مختلف، تنظیمات و ویژگی های مختلف هر سطح، درک درست ساختار اکانت تبلیغات گوگل چندان هم آسان نخواهد بود.

در این مقاله قصد داریم یک حساب Google Ads را به اجزای اصلی آن تقسیم کنیم، ویژگی ها و تنظیمات موجود در هر سطح را بررسی کرده تا در نهایت بتوانیم:

  • کمپین ها و بودجه خود را کارآمد تر مدیریت کنیم
  • تبلیغات مرتبط ایجاد کرده و امتیاز کیفی خود را بالا نگه داریم
  • هزینه تبلیغات گوگل خود را تا حد ممکن پایین بیاوریم

نمای کلی حساب Google Ads

یک حساب کاربری Google Ads چیزی بیش از یک اکانت معمولی با یک دسته تبلیغات است. پس بیایید با یک نمای کلی از اجزای اصلی آن شروع کنیم:

  • اکانت (حساب) گوگل ادز: اولین سطح و یا به عبارت دیگر پوسته بیرونی در تبلیغات گوگل است که اطلاعات کلی کسب و کار و پرداخت شما را در خود جای داده است.
  • کمپین گوگل ادز: در کمپین شما می توانید تنظیمات کلی مربوط به تبلیغات خود را انجام دهید. یک کمپین شامل یک و یا تعدادی گروه تبلیغاتی (ادگروپ) می باشد. شما فقط می توانید یک نوع تبلیغ (به عنوان مثال تبلیغات جستجو) در هر کمپین داشته باشید، اما می توانید (و باید) چند گروه تبلیغاتی در یک کمپین داشته باشید. همچنین شما می توانید چندین کمپین در هر حساب (اکانت) گوگل ادز داشته باشید.
  • گروه های تبلیغاتی یا همان ادگروپ ها: حاوی آگهی تبلیغات و کلمات کلیدی شما هستند و بر اساس موضوع گروه بندی می شوند.
  • کلمات کلیدی: عباراتی هستند که می خواهید تبلیغات شما به هنگام جستجوی این عبارات در صفحه نتایج موتور جستجو (SERP) نمایش داشته باشد.
  • ادز: نسخه آگهی تبلیغاتی شماست که در صفحه نتایج جستجو گوگل، به کاربر نمایش داده می شود.
  • صفحه فرود: لندینگ پیج یا صفحه فرود صفحه ای است که بازدید کنندگان پس از کلیک بر روی تبلیغ شما (ادز)، روی آن فرود می آیند. شما تنها یک صفحه فرود برای هر گروه تبلیغاتی خواهید داشت. بهتر است صفحه فرود شما با کلمات کلیدی که توسط کاربر جستجو شده و همچنین نسخه تبلیغاتی شما بیشترین میزان ارتباط را داشته باشد. صفحات فرود غیر مرتبط باعث از دست دادن بازدیدکنندگان و افت کیفیت تبلیغات شما می شود.

هر سطح از گوگل ادز دارای ویژگی ها و تنظیمات خاصی می باشد که در ابتدا ممکن است گیج کننده به نظر برسد، اما در واقع این قابلیت ها و تنظیمات برای استفاده هرچه راحت تر و همچنین سفارسی سازی تبلیغات شما ایجاد شده اند. در ادامه مقاله به بررسی تک تک این موارد خواهیم پرداخت.

اکانت یا همان حساب گوگل ادز

پوسته اصلی حساب Google Ads شما اولین لایه مدیریت PPC است که اغلب به عنوان “سطح حساب” یا همان “اکانت تبلیغات گوگل” نامیده می شود. این قسمت بخشی است که تنظیمات کلی حساب گوگل ادز شما، مانند تنظیمات مربوط به پرداخت و صورت ‌حساب، مجوزهای کاربری، و موارد دیگر انجام می ‌شود.

چگونه یک حساب تبلیغاتی گوگل ایجاد کنم؟

برای ایجاد یک حساب گوگل ادز، به ads.google.com بروید و یک آدرس ایمیل در دسترس داشته باشید. لزوماً نباید یک حساب جیمیل باشد. در مقاله “نحوه ساخت اکانت گوگل ادز” این موضوع را به طور کامل آموزش داده ایم.

حساب Google Ads Manager چیست؟ آیا همه به این نوع حساب گوگل ادز نیاز دارند؟

حساب‌های Google Ads Manager (که قبلاً به عنوان My Client Center یا MCC شناخته می ‌شد) با هدف مدیریت آسان برای آژانس ‌های تبلیغاتی و یا افرادی که چندین مشتری تبلیغات گوگل دارند، طراحی شده اند. این نوع حساب تبلیغات گوگل همانند عنوان یک چتر عمل می کند که در آن می توانید چندین حساب را در یک مکان مدیریت کنید.

حساب Google Ads Manager

به طور خلاصه، اگر بیش از یک حساب تبلیغات گوگل را مدیریت می‌کنید، می توانید برای مدیریت راحت تر حساب های خود یک اکانت منیجر گوگل ادز ساخته و اکانت های خود را در یک حساب mcc به طور همزمان مدیریت کنید.

تنظیمات مربوط به سطح اکانت

در اینجا به بررسی تمام تنظیمات موجود در سطح حساب تبلیغات گوگل می پردازیم. هرگونه تغییر در هر یک از این تنظیمات برای هر کمپین، گروه تبلیغات و آگهی موجود در حساب شما اعمال می شود.

  • نام حساب: چیزی که حساب گوگل ادز خود را با آن می شناسید. اسم اکانت می تواند هر چیزی باشد که شما می خواهید و تاثیری بر عملکرد تبلیغات شما ندارد. با این حال، توصیه می شود در صورت نیاز به پشتیبانی فنی، آن را کوتاه و آسان نگه دارید تا بعداً بتوانید خیلی راحت به آن مراجعه کنید.
  • اطلاعات صورت‌حساب: نحوه پرداخت هزینه به Google.
  • منطقه زمانی: منطقه زمانی که می‌خواهید حساب شما به ‌طور پیش‌ فرض باشد.

توجه: زمان ‌بندی تبلیغات شما به ‌طور خودکار روی هر منطقه زمانی که در سطح حساب انتخاب می ‌کنید تنظیم می ‌شود.

  • برچسب‌ گذاری خودکار: این مورد برای ردیابی تبدیل که پارامتر GCLID (شناسه کلیک Google) را به URL‌های شما تبلیغ می‌ کند، نیاز است.
  • پیشنهادات تبلیغاتی: با این گزینه می توانید انتخاب کنید که توصیه‌های تبلیغاتی Google به طور خودکار اعمال شوند یا نه (این مورد می ‌تواند هر زمان که بخواهید تغییر کند).
  • وضعیت حساب ها: آیا حساب شما فعال، غیرفعال یا به نوعی محدود شده است.
  • الگوی ردیابی در سطح حساب: اطلاعات بیشتری که می‌خواهید در نشانی‌های اینترنتی شما گنجانده شود تا منبع کلیک روی آگهی فردی را نسبت دهید، مانند یک پارامتر UTM.
  • تبدیل: چه اقداماتی را برای بررسی عملکرد تبلیغات خود ردیابی انتخاب می کنید.
  • مدل انتساب: چگونه به اقدامات اعتبار داده می شود. مدلسازی اسناد در این قسمت پوشش داده می شود.
  • گزارش پیام: نحوه ردیابی پیام ها (اگر از افزونه پیام استفاده می کنید).
  • گزارش تماس: نحوه ردیابی تماس ها (اگر از افزونه تماس گوگل ادز، افزونه های مکان یا تبلیغات تماس استفاده می کنید).
  • حساب‌های مرتبط: هر محصول دیگری که برای داده‌ها به Google Ads خود پیوند می‌دهید، مانند Google Analytics یا Zapier.
  • برخی از تنظیماتی که هم در سطح اکانت قابل دسترس هستند و هم در سایر سطوح: کلیدواژه‌های منفی (کلماتی که نمی‌خواهید تبلیغات شما به هنگام جستجوی آن ها نشان داده شوند)، بودجه مشترک، افزونه های تبلیغات در سطح حساب، نوع موجودی، محتوای مستثنی ‌شده، انواع و برچسب‌های مستثنی شده، قوانین خودکار، اسکریپت های گوگل ادز و… .

تنظیمات مربوط به سطح اکانتنکات مهم در سطح اکانت

سه ​​نکته کلی در سطح اکانت گوگل ادز وجود دارد که باید به خاطر داشته باشید:

  • تغییر به حالت حرفه ای (Switch to expert mode) در مقابل حالت هوشمند(Smart mode): اگر یک حساب گوگل ادز جدید ایجاد ‌کنید، Google به طور خودکار شما را به سمت حالت هوشمند هدایت می کند. اولین قدم شما باید این باشد که روی «Switch to Expert Mode» در پایین صفحه کلیک کنید تا بتوانید کنترل دستی بیشتری بر نحوه تنظیم حساب خود داشته باشید.

تغییر به حالت حرفه ای

  • انجام ممیزی های منظم: باید به طور منظم عملکرد Google Ads خود را بررسی کنید. وقتی حساب Google Ads خود را به صورت برنامه ریزی شده حسابرسی می کنید، می توانید مواردی را که نیاز به بهینه سازی دارند را در اسرع وقت پیدا کرده و اقدامات لازم را انجام دهید.
  • مراقب اعمال خودکار قسمت توصیه ها باشید: توصیه های بخشrecommendation گوگل ادز مانند توصیه‌های یک غریبه است و باید به آن ها دقت کنید. توصیه های گوگل در جهت بهینه سازی می‌توانند در مواقعی که ایده‌ تان کم است مفید باشد، اما در نهایت، شما بهتر از هر کسی می‌دانید که چه چیزی برای حسابتان مفید تر است.

پیشنهاد های اتوماتیک گوگل ادز

سطح کمپین گوگل ادز

به طور کلی، یک کمپین بازاریابی می تواند به معنی هر چیزی باشد، اما در گوگل ادز، اصطلاح “کمپین” سطلی است که گروه های تبلیغاتی شما را در خود جای می دهد. شما می توانید بودجه تبلیغات، هدف، نوع تبلیغی که می‌خواهید اجرا کنید و موارد دیگر را در سطح کمپین تنظیم کنید. همانطور که در بالا ذکر شد، شما فقط می توانید یک نوع تبلیغ در هر کمپین داشته باشید، اما همچنین می توانید چندین گروه تبلیغاتی در هر کمپین و چندین کمپین در هر حساب گوگل ادز داشته باشید.

سطح کمپین گوگل ادز

۹ نوع کمپین مختلف در تبلیغات گوگل وجود دارد که باید از آن ها آگاه باشید:

  1. تبلیغات search یا جستجو: تبلیغات متنی که در جستجوی Google ظاهر می شوند.
  2. تبلیغات display یا نمایش: تبلیغات مبتنی بر تصویر که در وب ‌سایت‌ های شبکه نمایش Google ظاهر می ‌شوند.
  3. تبلیغات shopping یا خرید: تبلیغات محصول در جستجوی Google و تب خرید
  4. تبلیغات ویدئویی: تبلیغات ویدیویی در یوتیوب و شبکه نمایش
  5. تبلیغات اکتشافی: تبلیغات همه جانبه ای که در چندین شبکه گوگل ظاهر می شوند.
  6. تبلیغات اپ: تبلیغات اپلیکیشن شما در چندین شبکه Google
  7. تبلیغات هوشمند: تبلیغات کاملاً خودکاری که Google ایجاد می‌کند و برای شما در سراسر شبکه قرار می ‌دهد.
  8. تبلیغات حداکثر عملکرد: تبلیغات ایجاد شده از دارایی‌های مختلف به انتخاب شما که در تمام شبکه‌ های واجد شرایط Google نمایش داده می ‌شوند.
  9. تبلیغات هتل: از اطلاعات فهرست های هتل شما برای ایجاد تبلیغات برای جستجوی Google یا Maps استفاده می کند.

انواع کمپین های گوگل ادز

از کدام نوع کمپین استفاده کنم؟

اجرای چند نوع کمپین مختلف در حساب Google Ads برای به حداکثر رساندن عملکرد خود در شبکه ‌های تبلیغاتی Google بهترین روش است. انواع مختلف کمپین می تواند به شما کمک کند تا معیارهای مختلف PPC را بدست آورید، بنابراین به نفع شماست که هنگام شروع کار حداقل یک یا دو مورد را امتحان کنید.

به عنوان مثال، ممکن است بخواهید یک کمپین جستجو برای جذب افراد در حین جستجو در Google و همچنین یک کمپین نمایش برای جذب کاربران زمانی که سایت‌های دیگر را در سراسر وب مرور می‌کنند، اجرا کنید. در نظر داشته باشید برخی از کمپین‌ها مختص یک صنعت خاص هستند و ممکن است مورد نیاز شما نباشند، مانند کمپین‌های خرید (برای مشاغل تجارت الکترونیک)، کمپین نصب اپلیکیشن یا کمپین‌های هتل.

بهتر است چند کمپین در اکانت خود داشته باشیم؟

پاسخ این سوال به اندازه کسب و کار، مدل کسب و کار، بودجه و موارد دیگر بستگی دارد. در واقع هیچ پاسخ درست یا نادرستی در مورد اینکه چه نوع و چه تعداد کمپین در اکانت خود داشته باشید وجود ندارد. همچنین به خاطر داشته باشید که ممکن است همیشه همه کمپین های خود را یکجا اجرا نکنید. برای مثال، ممکن است پیشنهادها و برنامه های فصلی داشته باشید یا برخی از کمپین ها را زمانی اجرا کنید که بودجه آن ها را داشته باشید.

بهترین ساختار کمپین تبلیغات گوگل چیست؟

این مورد هم به اندازه، نوع، مدل و موارد دیگر کسب و کار شما بستگی دارد و یک فرمول یکسان برای همه وجود ندارد، اما مواردی هست که باید آن ها را در نظر بگیرید:

بر اساس ساختار وب سایت: نگاهی به نحوه گروه بندی محصولات و یا خدمات خود در وب سایت خود بیندازید. برای چه چیزی صفحات منحصر به فرد دارید؟ کدام صفحات محبوب ترین محصولات و یا بالاترین ارزش را دارند؟ اگر وب سایت شما ساختار خوبی دارد، ممکن است بخواهید از همین سیستم برای کمپین تبلیغات گوگل خود نیز استفاده کنید.

بر اساس محصول/خدمات: اگر این موارد به خوبی سازماندهی شده باشد، ممکن است مانند ساختار وب سایت شما باشد. به عنوان مثال، اگر شما یک باشگاه ورزشی هستید، ممکن است یک کمپین جستجو برای کلاس ‌های اسپینینگ، یک کمپین نمایش برای کل باشگاه و یک کمپین خرید برای تجهیزات بدنسازی خود داشته باشید.

بر اساس مکان: اگر یک کسب و کار چند مکان دارید، ممکن است بخواهید کمپین ها را بر اساس مکان اجرا کنید. به مثال باشگاه بازگردیم، ممکن است یک کمپین جستجو برای باشگاه ورزشی خود در شهر A و یک کمپین جستجوی دیگر برای باشگاه خود در شهر B داشته باشید.

انواع ساختار کمپین تبلیغات گوگل

تنظیمات سطح کمپین

تنظیمات زیادی در سطح کمپین وجود دارد که برخی از آن ها عبارت اند از:

  • نام کمپین: مشابه نام حساب کاربری، چیزی است که تبلیغات خود را با آن می شناسید و تاثیری بر عملکرد تبلیغات شما ندارد.
  • وضعیت: مشخص می کند که کمپین شما متوقف و یا فعال است و یا حذف شده است.
  • هدف: آنچه می خواهید کمپین شما در رابطه با اقدامات تبدیل خود به آن دست آورد.
  • بودجه: یک طرح کلی از میزان هزینه کمپین شما در روز.
  • استراتژی قیمت گذاری: نحوه قیمت گذاری و پیشنهادات شما به گوگل در این قسمت تعیین می شود.
    مقاله “انواع استراتژی قیمت گذاری در گوگل ادز” را در این رابطه مطالعه کنید.
  • مکان ‌ها: اینکه تبلیغات شما در کجای دنیا برای نمایش انتخاب شود، به عنوان هدف ‌گذاری جغرافیایی شناخته می ‌شود.
  • زبان: این تنظیمات زبان تبلیغ شما را تغییر نمی ‌دهد. تنظیمات زبان کمپین شما، تعیین می‌ کند که می‌خواهید تبلیغات شما برای چه زبان‌هایی نمایش داده شود.
  • شبکه ‌ها: در برخی از انواع کمپین، مانند جستجوی Google، می‌توانید کمپین خود را صرفاً در Google SERP یا همچنین در موتورهای جستجوی زیر مجموعه Google در شبکه شریک جستجوی آن نشان دهید.
  • تاریخ شروع و پایان: اگر نمی‌خواهید نگران فعال کردن یا توقف کمپین خود باشید، تاریخ شروع و پایان می‌تواند برای شما بسیار مفید باشد.
  • دستگاه ‌ها: کمپین تبلیغاتی شما در چه نوع دستگاه ‌هایی اجازه نمایش داشته باشد، مانند دسکتاپ، موبایل و غیره.
  • سقف فرکانس: دوست دارید هر چند وقت یکبار تبلیغات کمپین شما به همان کاربر نمایش داده شود.
  • تبدیل: کمپین شما چه اقدامات تبدیلی را دنبال می کند. تغییر تبدیل ها در سطح کمپین خیلی رایج نیست و به صورت پیش ‌فرض تمام تبدیل‌های تنظیم ‌شده در سطح اکانت خواهد بود.
  • حذف IP: هر آدرس IP خاصی که ترجیح می دهید تبلیغات شما به آن نمایش داده نشود.
    برای مثال آی پی های شناسایی شده به عنوان آی پی هایی که کلیک های فیک گوگل ادز را انجام می دهند می تواند در این قسمت اضافه شود تا دیگر تبلیغات شما به آن ها نمایش داده نشود.
  • زمانبندی تبلیغات: چه روزها یا زمان هایی از هفته می خواهید تبلیغات خود را نمایش دهید.
    برنامه زمانی تبلیغات گوگل می‌تواند ابزار مفیدی برای کسب و کارهایی که بودجه محدود دارند باشد.
  • آزمایش‌ها: هر کمپین A/B تستی که ایجاد می‌کنید.
  • برخی از تنظیماتی که هم در سطح کمپین قابل دسترس هستند و هم در سایر سطوح: افزونه و یا همان دارایی های گوگل ادز، هدف گیری متنی مخاطبان، کلمات کلیدی منفی، چرخش آگهی، گزینه‌های مربوط به URLهای کمپین، نوع موجودی، محتوای حذف ‌شده، برچسب‌های مستثنی شده، تنظیمات تبلیغات جستجوی پویا (داینامیک ادز)، برچسب‌ها و قوانین خودکار.

تنظیمات سطح کمپین

نکات مهم در سطح کمپین

وقتی صحبت از اجرای کمپین تبلیغات گوگل می شود، چند باید و نباید در این خصوص وجود دارد:

  • به صورت پیش فرض و بدون بررسی انواع کمپین های مختلف، به سراغ کمپین های هوشمند نروید. Google کمپین‌های هوشمند را برای تبلیغ ‌کنندگانی در نظر گرفته که نمی خواهند و یا نمی توانند برای مدیریت کمپین های خود وقت بگذارند. در حالیکه با تلاش و صرف زمان و بهینه سازی های صحیح می توانید یک کمپین سفارشی سازی شده بسیار موفق تر داشته باشید.
  • ترکیبی از انواع کمپین را بر اساس اهداف PPC کسب و کار خود انتخاب کنید. ممکن است یافتن ترکیب مناسب کمپین گوگل ادز که برای شما کار کند، مقداری زمان بر باشد، بنابراین به کمپین خود زمان دهید.
  • به تنظیمات هر کمپین به صورت جداگانه توجه کنید. از آنجایی که انواع مختلف کمپین های گوگل ادز می توانند به اهداف متفاوتی دست یابند، قطعا هر کدام به تنظیمات و ساختارهای منحصر به فرد خود نیاز دارند. ممکن است برای برخی از کمپین ها نسبت به سایرین به زمان ساخت بیشتری نیاز باشد.
  • در خصوص تغییر تنظیمات نگران نباشید. آنها را همیشه می توان بعداً تغییر داد!
  • از دایره امن خود خارج شوید و ریسک کنید. تنها راه برای فهمیدن اینکه آیا یک کمپین می تواند به نتایج بهتری دست یابد یا خیر، امتحان چیزهای جدید است.

سطح ادگروپ (گروه های تبلیغاتی)

با یک پله پایین آمدن از سطح کمپین ها، گروه های تبلیغاتی یا (Ad group) را داریم. هر گروه تبلیغاتی شامل گروهی از کلمات کلیدی مرتبط، تبلیغات مرتبط با آنها و یک صفحه فرود است.

ساختار کلی اکانت گوگل ادز، بخش ادگروپ ها

توجه: برای کمپین های خرید یا شاپینگ، این گروه ها به عنوان گروه های محصول شناخته می شوند. کمپین های Smart و Performance Max گروه تبلیغاتی ندارند.

من فقط می خواهم یک تبلیغ ایجاد کنم، چرا به یک گروه تبلیغاتی نیاز دارم؟

هنگام ایجاد یک تبلیغ متوجه خواهید شد که از شما خواسته می شود یک گروه تبلیغاتی ایجاد کنید. این بخشی ضروری از فرآیند تبلیغات در گوگل است، حتی اگر فقط یک تبلیغ بخواهید. اما همانطور که بعداً در مورد آن صحبت خواهیم کرد، بهتر است حداقل دو نسخه متفاوت از تبلیغ (ادز) خود داشته باشید تا بتوانید آزمایش کنید و ببینید کدام تبلیغ عملکرد بهتری را برای شما به همراه دارد.

ضمن اینکه در بیشتر موارد، فقط یک تبلیغ در حساب Google Ads خود نخواهید داشت. به مثال زیر توجه کنید:

فرض کنید در حال بازاریابی برای کسب و کار خدماتی هستید و خدمات شما به دو دسته بندی کلی تقسیم می شود: نصب و تعمیر. نصب ‌ها برای شما ارزش بالاتری نسبت به تعمیر دارند، بنابراین در همان ابتدا آن ها را به دو کمپین مختلف تقسیم می کنید. به این ترتیب، می توانید بودجه بیشتری را به نصب‌ها اختصاص دهید (زیرا همانطور که یاد گرفتیم، بودجه در سطح کمپین تنظیم می‌شود، نه در سطح تبلیغات).

حال تصور کنید خدمات شما مربوط به تعمیر و نصب محصولات مختلفی نظیر یخچال، لباسشویی، تلویزیون و… می شود. در حالیکه ممکن است بخواهید برای هر یک از این پیشنهادات، مکان، شبکه و دستگاه یکسانی را هدف قرار دهید، اما قطعاً کلمات کلیدی شما برای هر کدام از این خدمات متفاوت خواهد بود و بهتر است نسخه تبلیغاتی مجزایی هم برای هر گروه از خدمات خود داشته باشد. همین امر در مورد انواع مختلف تعمیرات این کمپین تبلیغاتی هم صدق می کند. این موضوع نه تنها برای موفقیت کمپین ضروری است، بلکه به پایین نگه داشتن هزینه های تبلیغات نیز کمک قابل توجهی می کند.

چگونه گروه های تبلیغاتی باعث کاهش هزینه تبلیغات گوگل می شوند؟

Google Ads به امتیاز کیفی شما نگاه می کند تا رتبه تبلیغات گوگل شما را تعیین کند، که در نتیجه در هزینه هر کلیک شما لحاظ می شود. هرچه امتیاز کیفی تبلیغات گوگل شما بالاتر باشد، رتبه تبلیغ شما بالاتر و CPC شما کمتر می شود. اما چگونه به نمره کیفی بالا دست یابید؟ با اطمینان از اینکه تبلیغات و صفحات فرود شما بسیار مرتبط با کلمات کلیدی تبلیغات شما هستند می توانید امتیاز کیفی تبلیغات خود را بهبود ببخشید.


 

اینجا بخوانید: ترفند های افزایش امتیاز کیفی گوگل ادز

عدم رعایت موارد مربوط به گروه های تبلیغاتی در مثال فوق می تواند به این شکل باشد که به هنگام جستجوی کلمات مربوط به تعمیرات یخچال، آگهی تبلیغاتی مربوط به تعمیرات ماشین لباسشویی نمایش داده شود. تبلیغاتی به این شکل به احتمال زیاد در بسیاری از مزایده ها شکست بخورد و نمایش نداشته باشد، اگر هم این نوع تبلیغات غیر مرتبط بتواند در مزایده ای برنده شده و نمایش داشته باشد باید هزینه بسیار بالایی را به گوگل پیشنهاد دهید. بنابراین اگر می خواهید تبلیغات خود را سازماندهی کنید، گروه های تبلیغاتی خود را به صورت موضوعی و بر اساس کلمات کلیدی متمرکز تا حد امکان جداسازی کنید.

چگونه باید اد گروپ های خود را سازماندهی کنیم؟

این موضوع کاملاً به خود شما بستگی دارد که چگونه گروه های تبلیغاتی خود را قالب بندی کنید. می توانید آن ها را بر اساس خدماتی که ارائه می دهید، هدف مشتری، محصولات مختلف و موارد دیگر تقسیم کنید. بهتر است این کار را به صورت سیستماتیک و به گونه ای انجام دهید که مدیریت آن ها برای شما راحت باشد.

در هر کمپین چند گروه تبلیغاتی باید داشته باشم؟

این موضوع هم بستگی به نوع کسب و کار شما دارد و در هر کمپین می تواند متفاوت باشد. اما به طور کلی بهتر است در هر کمپین بین 10 الی 15 گروه تبلیغاتی داشته باشید. حتی ممکن است در یک کمپین ادگروپ های کمتری هم داشته باشید. هرچه تمرکز بیشتری روی اهداف یا پیشنهادات اصلی خود داشته باشید، بهتر است. اگر تعداد زیادی گروه تبلیغاتی دارید، شاید لازم باشد کمپین دیگری ایجاد کنید.

برای هر گروه تبلیغاتی چند کلمه کلیدی باید داشته باشیم؟

در هر گروه تبلیغاتی نباید بیش از 20 کلمه کلیدی داشته باشید. از انواع انطباق های کلمات کلیدی در گوگل ادز استفاده کنید اما از تنوع خیلی زیاد در کلمات بپرهیزید.

در هر گروه تبلیغاتی چند آگهی تبلیغاتی باید داشته باشیم؟

شما باید 2 تا 3 آگهی در هر گروه تبلیغاتی داشته باشید. پس از خداحافظی گوگل با تبلیغات گسترده متنی، اکنون تبلیغات جستجوی واکنش ‌گرا (ریسپانسیو ادز) تنها نوع تبلیغات جستجویی هستند که می‌توانید ایجاد کنید، می توانید با یک الی دو تبلیغ هم کار را جلو ببرید. همانطور که پیش از این نیز ذکر شد، هدف از ایجاد تبلیغات مختلف این است که ببینیم کدام آگهی تبلیغاتی می تواند عملکرد بهتری را برای ما داشته باشد.

تنظیمات در سطح گروه تبلیغاتی

می توانید موارد زیر را در سطح گروه تبلیغاتی تنظیم کنید:

  • نام گروه تبلیغاتی: همانند سطوح اکانت و کمپین، ادگروپ های تبلیغاتی می تواند هر اسمی که شما می خواهید باشند. باز هم، نام دارایی های شما عاملی برای تاثیر بر عملکرد تبلیغات نیست.
  • تبلیغات: آنچه مخاطبان شما می بینند.
  • پیشنهاد هزینه ادگروپ: بسته به استراتژی پیشنهاد قیمت و نوع کمپین خود، می‌توانید حداکثر پیشنهاد قیمت CPC را در سطح گروه تبلیغاتی تعیین کنید.
  • کلمات کلیدی: فقط در کمپین های جستجو، نمایش یا ویدیو قابل استفاده است. در واقع کلمات کلیدی عبارات و کوئری هایی است که می خواهید به هنگام جستجوی آن ها توسط کاربر تبلیغات شما نمایش داشته باشد.
  • وضعیت گروه تبلیغاتی: نشان دهنده این است که آیا گروه تبلیغاتی شما متوقف شده، فعال یا حذف شده است.
  • برخی از تنظیماتی که هم در سطح ادگروپ قابل دسترس هستند و هم در سایر سطوح: افزونه های تبلیغاتی، هدف گیری مخاطبان، موارد منفی، نوع گروه آگهی، چرخش آگهی، گزینه‌های URL گروه تبلیغاتی، برچسب‌ها و قوانین خودکار.

تنظیمات در سطح گروه تبلیغاتی

نکات مهم در سطح ادگروپ

بهترین روش های توصیه شده برای گروه های تبلیغاتی به شرح زیر است:

  • گروه های تبلیغاتی خود را به طور سیستماتیک سازماندهی کنید. ادگروپ های تبلیغاتی خود را به بهترین شکل ایجاد کنید و آنها را به گونه ای تقسیم کنید که برای شما منطقی ترین باشد. هرچقدر ادگروپ های شما منسجم تر و متمرکز تر باشد، ارتباط تبلیغات (Ad relevance) شما بالاتر می رود، که این موضوع برای برنده شدن در رقابت گوگل ادز، بدون افزایش هزینه یک امر ضروری محسوب می شود.
  • از گروه های تبلیغاتی خیلی زیاد یا خیلی کم استفاده نکنید. همانقدر که بهتر است همه کلمات کلیدی را در یک گروه تبلیغاتی قرار ندهید، بهتر است آنها را بیش از حد به ساختار SKAG (single keyword ad group) که به معنی ادگروپ های تک کلمه ای هست، نیز تقسیم نکنید. زیرا مدیریت تعداد زیادی ادگروپ می تواند دردسرساز باشد.
  • برای تغییر مرتب ادگروپ ها آماده باشید. به عنوان یک متخصص گوگل ادز، توقف، تطبیق، و بررسی دائم گروه های تبلیغاتی و اجزای آنها بخش عمده ای از کار بهینه سازی خواهد بود.
  • فقط برای رسیدن به اعداد توصیه شده در این مقاله، ادگروپ های خود را تغییر ندهید. این دستورالعمل ‌ها در واقع توصیه هایی هستند که به صورت کلی بیان می شوند، بنابراین از فشار دادن کلمات کلیدی یا گروه تبلیغاتی غیرضروری برای رسیدن به یک عدد ایده‌آل خودداری کنید.

سطح کیورد (کلمات کلیدی)

کلمات کلیدی به عنوان “چراغ راهنمایی” در حساب Google Ads شما عمل می کنند. آن‌ها به Google نشان می‌ دهند که می ‌خواهید تبلیغات شما برای کدام نوع جستجو نمایش داده شود.

هنگامی که کلمات کلیدی خود را انتخاب یا ویرایش می کنید، باید یک نوع مطابقت نیز به آن ها اختصاص دهید. سه نوع انطباق برای در گوگل ادز برای انتخاب وجود دارد:

  • انطباق گسترده (broad): کمترین محدودیت را دارد زیرا آگهی شما را با هر کوئری مرتبط با آن کلمه کلیدی مطابقت می دهد.
  • انطباق عبارت (phrase): نسبت به انطباق گسترده محدود تر است و تبلیغ شما را با هر کوئری شبیه به آن کلمه کلیدی مطابقت می دهد.
  • انطباق دقیق (exact): بیشترین محدودیت را دارد زیرا آگهی شما را فقط با کوئری های مترادف با آن کلمه کلیدی هدف مطابقت می دهد.

نحوه انطباق کلمات کلیدی در گوگل ادز به طور قابل توجهی در سال های اخیر در حال تغییر بوده است. مقاله “انواع انطباق کلمات کلیدی گوگل ادز” در مورد این موضوع را مطالعه کنید.

نحوه نگارش کلمات کلیدی در انطباق های مختلف هم با هم تفاوت دارد.

  • تطابق گسترده: هیچ علامت نگارشی خاصی ندارد زیرا این نوع تطابق به صورت پیش‌فرض در تبلیغات گوگل وجود دارد. کلمه کلیدی مثال: کافی شاپ
  • مطابقت “عبارت”: کلمات کلیدی باید داخل کوتیشن مارک باشند. کلمه کلیدی مثال: “کافی شاپ”
  • مطابقت [دقیق]: کلمات کلیدی شما باید داخل براکت باشند. کلمه کلیدی مثال: [کافی شاپ]

نحوه نگارش کلمات کلیدی در گوگل ادز با این حال، نیازی نیست که حتماً خود شما کلمات را با علائم نگارشی مخصوص وارد کنید. زیرا Google یک گزینه کشویی به شما می دهد تا هر زمان که انتخاب کردید، یک نوع مطابقت را کلیک کرده و انتخاب کنید.

انتخاب نوع انطباق کلمات کلیدی

برای کمپین های دیسپلی و ویدئویی، کلمات کلیدی درواقع موضوعات صفحاتی را که می ‌خواهید تبلیغات شما در آنها نمایش داده شود، به گوگل نشان می ‌دهند. اگرچه به طور کلی کلمات کلیدی کمتری برای این دو نوع کمپین استفاده می‌شوند.

توجه: در کمپین های فروشگاه (Shopping) فقط می توان از کلمات کلیدی منفی استفاده کرد زیرا اطلاعات فید محصول شما به عنوان “کلمات کلیدی” شما عمل می کند.

تنظیمات در سطح کیورد

تنظیمات قسمت کلمات کلیدی شامل موارد زیر می شود:

  • قیمت پیشنهادی کلمه کلیدی (bid): فقط در زمانی استفاده می شود که از روش قیمت گذاری دستی استفاده می کنید.
  • نوع انطباق کلمات کلیدی: این مورد هم کاملا به استراتژی شما بستگی دارد.
  • برخی از تنظیماتی که هم در سطح کیورد قابل دسترس هستند و هم در سایر سطوح: افزونه های تبلیغاتی، هدف گیری مخاطبان، موارد منفی، نوع گروه آگهی، چرخش آگهی، گزینه‌های URL گروه تبلیغاتی، برچسب‌ها و قوانین خودکار.

نکات مهم در سطح کلمات کلیدی

از مهم ترین نکات در سطح کلمات کلیدی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • تحقیق کلمه کلیدی (keyword research) خود را انجام دهید. از ابزارهای تحقیق کلمات کلیدی همانند “گوگل کیورد پلنر” برای شناسایی کلمات کلیدی مناسب برای تبلیغات خود استفاده کنید.
  • از انواع انطباق های مختلف کلمات کلیدی استفاده کنید تا انعطاف پذیری تبلیغات خود را بالا ببرید.
  • هنگام تنظیم کلمات کلیدی خود، پیشنهاد قیمت را فراموش نکنید. حتی اگر نمی خواهید برای هر کلمه کلیدی حداکثر پیشنهاد قیمت CPC تعیین کنید، اهداف استراتژی پیشنهادی شما می تواند بر نحوه برخورد شما با کلمات کلیدی و هدف گذاری تاثیر بگذارد.

سطح ادز (آگهی تبلیغاتی)

اکنون به جزئی ترین بخش آناتومی حساب Google Ads رسیدیم. سطح تبلیغ. در این قسمت می توانید تبلیغات جدید ایجاد کنید، نسخه تبلیغاتی خود را تنظیم کنید و تبلیغات آماده خود را آپلود کنید.

ساختار تبلیغات گوگل در سطح ادز

تنظیمات سطح آگهی

چند مؤلفه وجود دارد که می توانید در قسمت ایجاد آگهی تغییر دهید:

  • اجزای تبلیغات: دارایی هایی مانند هدلاین ها، توضیحات، ویدیوها یا تصاویر شما.
  • صفحه فرود: جایی که تبلیغ خود را به آن لینک می کنید. توجه داشته باشید که همه تبلیغات در هر گروه تبلیغاتی باید به همان URL صفحه فرود اشاره کنند. همچنین همه تبلیغات در یک کمپین باید به یک دامنه اشاره کنند.
  • برخی از تنظیماتی که هم در سطح کیورد قابل دسترس هستند و هم در سایر سطوح: الگوی ردیابی، پارامترهای سفارشی، قوانین خودکار و برچسب آگهی.

نکات مهم در سطح آگهی

استفاده از کلمات قدرتمند در آگهی تبلیغات برای جذب مخاطبان امری ضروریست، اما در اینجا به سایر تاکتیک های کمتر شناخته شده ای که به همان اندازه مهم هستند اشاره خواهیم کرد:

  • نسخه آزمایشی A/B را انجام دهید. تا زمانی که به خوبی مخاطبان خود را نشناخته اید، این تنها راهی است که می‌توانید بدانید چه نوع تبلیغی برای مشتریان شما جذاب است. سعی کنید کلمات کلیدی مختلف را در تبلیغات خود جایگزین کنید. استفاده از تصاویر مختلف در تبلیغات نمایشی، مدت زمان ویدیو در تبلیغات ویدیویی، یا به کار گیری یک زبان متفاوت که در مورد قیمت محصول یا ارائه خدمات خاص صحبت می کند.
  • از یک تبلیغ (یا برعکس، تعداد زیادی تبلیغ) در هر گروه تبلیغاتی استفاده نکنید. با یک تبلیغ، نه تنها خود، بلکه مخاطبان خود را با یک نسخه تبلیغات قدیمی و تکراری محدود می کنید. با هزاران تبلیغات هم ممکن است هرگز ندانید که کدام آگهی تبلیغاتی واقعا برای شما جذب مخاطب را به دنبال دارد.
  • به تبلیغات خود به عنوان چهره کسب و کار خود فکر کنید. بهتر است چهره برند خود را به خوبی تقویت کنند.
  • CTA خود را فراموش نکنید. همیشه حداقل یک عبارت شامل فراخوان به اقدام موثر را در هر تبلیغ بگنجانید تا هدف نهایی خود را برای بینندگان روشن کنید.

سخن آخر

توجه به هر یک از جنبه های حساب Google Ads شما می تواند در دراز مدت برای شما نتیجه بسیار خوبی به همراه داشته باشد و می توانید یک استراتژی کاملاً سفارشی داشته باشید که باعث کاهش تعرفه تبلیغات گوگل شما شود. چه به تازگی در PPC شروع کرده اید یا یک حرفه ای باتجربه در این زمینه هستید، اجزای حساب Google Ad کاملاً ارزش کار کردن را دارند.

کارشناسان متخصص فامین ادز در این مسیر یاریگر شما عزیزان خواهند بود، تنها کافیست با ما با شماره 02144254700 تماس حاصل نمایید.

No comment

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *